Autor Tema: Buba štelanje ventila  (Posjeta: 976 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rambo

Buba štelanje ventila
« : 23 Srpnja, 2018, 12:42:34 »
Malo pitanje. Na bubin motor sam ugradio elektronsko paljenje, i u odnosu na platine sa stroboskpom sam zakrenuo razvodnik paljenja, i to onako zavdobar kut. Sada mi zvuk izgleda ok, lijepo radi i pali na prvi zub, još treba naštelati ventile, jer ima onaj zvuk nepravilnog kuckanja. E sada, pitanje. Kako sada štelati paljenje, odnosno kako zakretati radilicu i tražiti mrtvu točku kada se koji cilindar treba štelati. Do sada sam štelao na način da mi se poklopi ruka i crtica na razvodniku da gleda prema kablu od prve svijećice, pa onda zakrećem svaki put dok mi ruka na razvodniku ne gleda prema slijedećem kablu svijećice, pa onda štrlam ventile tog cilindra. Ima na youtubu hrpa takvih tutorijala.
Zanima me sada sa elektronskim paljenjem kakva je procedura pošto je razvodnik dosta zarotiran u odnosu na položaj kada su bile platine. Dali je rocedura ista ili ima jeki trik. Hvala
 

Offline Doktor

Odg: Buba štelanje ventila
« Odgovori #1 : 25 Srpnja, 2018, 21:28:34 »
Procedura ti je ista, neovisno o razvodniku, samo počni tako da dovedeš motor u GMT za cilindar #1 - gledaj remenicu i ako treba, skini svejćicu sa cilindra #1.
To naravno radiš na hladnom motoru.
Prvo naštelaš ventile, pa paljenje, pa karburator.

 :thmbup: