Pozdrav svima!
Predstavljam Favorita koji je od nedavno u mom vlasništvu.
Malo povijesti:
- nemam neki odgovor zašto volim Škode. Možda jer se u obitelji najviše koristila
- jednom sam vidio Favorit Silverline na Škoda meetu i ubrzo kupio dva komada u lošem stanju i dovezao ih kući. Jedan je bio još relativno ok i obnovljiv, ali drugi nikako. Financijske i prostorne mogućnosti su mi ubrzo nakon kupnje postale nikakve zbog svega po malo, pa su sjedili i čekali bolje dane. Njih nisam želio prodati ni za dijelove ni za kile i slično. One su stvarno bile "last resort".
- nakon toga svega mogućnosti su drugačije i kod roditelja u dvorištu sa krenulo rastavljati
- s rastavljanjem se otkrije još puno toga što treba popravljati, još su i dodatno propale dok su čekale, ali ok idemo hrabro
- mehaniku još i znam raditi, ali limariju ne i nemam adekvatni prostor
- zaključujem da želim naći limarijski jako dobru ili odličnu i prebaciti "rijetke" dijelove na nju - napraviti svog silverline-a ili slično
- kupujem "novu" iz 1991. 135L koja je u puno boljem stanju, ali bijele boje. Kod kupnje sam vidio dijelove koje treba popravljati, ali bilo je i tu iznenađenja. Niti jedan limar to ne želi raditi + procjene su iznad 2500E na više
- prodajem i tu bijelu jer sam naišao konačno na svog dragulja. Brzo klepam nadstrešnicu i dogovaram sastanak sa prodavačem.
Škoda Favorit 1.3 LX, 1994.
- kupljena iz Plitvica gdje je bila nepunih 3 mjeseca, a tamo je otišla iz Sesveta od prvog vlasnika koji je, kako se čini, bio jedan od pedantnijih vlasnika automobila
- potpuna servisna povijest, računi servisa, radni nalozi itd. itd.

Autić je u odličnom stanju i lijepo ga je voziti.
Što će se raditi? Stavljati Silverline dijelovi koji njoj fale:
- Ronal aluminijske felge
- digitalni sat iznad glave + crno nebo
- prednji branik s maglenkama i peračima farova
- poluga za otvaranje prtljažnog prostora sa vozačevog mjesta
- silverline sjedala vozača i suvozača + zadnja klupa
- "bijele" stražnje lampe
- i još neke sitnice da bi auto bio zabavniji i udobniji......
Silverlineice su u potpunosti rastavljene i ono što je ostalo uskoro ide na zasluženu reciklažu. Hvala im na donacijama i neka počivaju u miru.
Radovi će teći koliko vrijeme dozvoli s obzirom da se auto ne nalazi kod mene u Zagrebu jer nemam parkirno mjesto za njega. Ali ono što najviše veseli je da mogu sjesti u njega kad god želim i provozati se i s ovakvim kakav je sada :)