Autor Tema: Ljudi kupio sam autobus! Mercedes-Benz O303  (Posjeta: 5261 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Porsche 944, Peugeot 405, Mercedes-Benz O303, i do nedavno BMW 745i
Odg: Ljudi kupio sam autobus! Mercedes-Benz O303
« Odgovori #30 : 28 Kolovoza, 2025, 17:37:43 »
Ma svaka čast :-)

Baš jedva čekam.

Javi kad si u ZG da naletim i bacim oko i da popijemo nekaj...

Dogovoreno!

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #31 : 22 Rujna, 2025, 00:13:00 »
O303 smo jučer konačno dovezli u Ze-Ge! 😎😅

The following users thanked this post: vu.k, sigmafahrer, DMGforLife

Offline DMGforLife

• Antique Member
  • Vozilo:: W123 280CE / R107 280 SL / R129 300-24 SL
« Odgovori #32 : 22 Rujna, 2025, 14:31:07 »
Bravo !!!!!

:smajlold:

Offline veky

« Odgovori #33 : 22 Rujna, 2025, 16:43:33 »
Top, puno zabave sa businom.
Pomozi podjeli sredi : )

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #34 : 19 Listopada, 2025, 12:29:04 »
Evo malo updateova:

Prilikom povratka iz Slavonskog broda nakon vožnje od jedno sat vremena, po meni i suvozaču je odjednom krenula kapati neka hrđava voda... Ja sam bio uvjeren da se radi o vodi koja se od stajanja negdje zavukla i sad je od vjetra ili nečega, pocela izlaziti... Krov je bio u dosta lošem stanju, tako da sam ga na savjet limara prebrusio, premazao pretvaracem hrdje i onda slojem epoxi temeljnog premaza, dvokomponentnog... Za spojeve limenih panela sam stavio novi sloj diht mase, sada čekam ponovo par sunčanih dana za redom da idem s još jednim slojem epoxija... Bilo mi je bitno da barem to privremeno saniram prije zime jer još ne znam točno kada i kako će se cijeli bus rješavati limarijski...

Stigao je i probni uzorak custom made tkanine iz GB, tako da sam skinuo par siceva, odnio ih tapetaru, i kad smo sve premjerili dao je zeleno svjetlo tako da sam platio avans za tkaninu, i trebala bi biti poslana tamo negdje sredinom 11. mj...

Nakon toga sam krenuo sa rastavljanjem interijera, počevši od plafona, i shvatio da ona hrđava voda uopće nije od vode koja se skuplja negdje s krova, nego ustajali antifriz koji curi kada motor postigne temperaturu i nabije tlak u cijevi za grijanje... Dvije mesingane cijevi idu preko stropa i jedna je pukla poprečno, tako da to će biti veselo za sanirati... Privremeno je stavljena gumena cijev preko sa dvije šelne, ali to nije dugoročno rješenje...

I kao šećer na kraju, jučer sam stavio konačno nove akumulatore, uzeo sam neke Schneider (bili su dosta povoljniji od bilo kojih drugih, nadam se da neće biti koliko para toliko muzike iskreno) i krenuo u đir, i malo pred Zagrebačkom cestom ne želi mi ubaciti u brzinu... Kvačilo ne reagira... Ništa, malo istraživanja, i shvatim da je puklo hidraulično gumeno crijevo, pokušao sam ga pokrpati na isti način kao i ono gore od antifiza međutim tlakovi su ovdje ipak "mrvicu" veći, tako da nisam uspio, i morao sam ga odšlepati nazad na parking... Sad treba smisliti kako to zamijeniti i onda nastavak dalje... Prvi kvar je bio očekivan, sreća pa nije bio predaleko od baze hahah

Do slušanja!

« Zadnja izmjena: 19 Listopada, 2025, 12:57:58 Retroauto »

The following users thanked this post: sarmaguru

Offline jeep frik

« Odgovori #35 : 19 Listopada, 2025, 19:03:53 »
Schneider je došao  uz auto stavljen unutar pola godine, a kod mene izdržao još četiri s tim da se po zimi palio jednom tjedno, ponekad i dva (oldtimer). Prvi put sam koristio tu marku, potom i drugi, dućan u blizini posla zatvoren u međuvremenu nažalost. :thmbup:
Sretno dalje također! :good:

Offline veky

« Odgovori #36 : 20 Listopada, 2025, 12:51:26 »
za mesingane cijevi postoje i spojnice a lako se i zalota... probaj pogledati u Batis na oranicama ti bi trebao imati spojnice i ostalo za popravak.
« Zadnja izmjena: 20 Listopada, 2025, 12:56:41 veky »
Pomozi podjeli sredi : )

Offline sigmafahrer

• Antique Member
  • Vozilo:: Citroen CX, Mitsubishi Sigma, Jaguar XJR
« Odgovori #37 : 23 Listopada, 2025, 13:04:10 »
Bit će tih curenja ako je bus dugo stajao. Moja iskustva oko toga na krovu su najčešće milimetarske rupice oko otvora za ventilaciju, klimu, rubnih lajsni za odvod vode. I teško ih je detektirati. Kod tebe je bar konkretan kvar. Lijepa će biti ova nova tkanina za sjedala :good:
Palo mi na pamet jer dolaze hladni dani: imaš li isušivač zraka? Ako imaš, provjeri mu stanje, da izbjegneš probleme kod minus temperatura.
Sretno dalje  :byeg:

Offline MantaFan

« Odgovori #38 : 24 Listopada, 2025, 13:57:50 »
Ako će trebat nešto dijelova (a da je dostupno), slobodno se javi. Ja prodajem dijelove za teretna vozila.
HEAVEN IS A PLACE ON EARTH