Autor Tema: UAZ  (Posjeta: 6878 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kađo-c

UAZ
« : 21 Veljače, 2022, 14:41:49 »
Budući da sam ga imao prije pa prodao, eto opet drugog kod mene, šasija zdrava 100% ima tvorničke boje na sebi sa počecima hrđe.. Originalna mehanika i bio je originalni motor, dosta očuvan i održavan sa nekim specifičnim mjestima koji hrđaju.. Bila je započeta limarija i tu je bivši vlasnik stao i prodao ga.

Onda sam raspunktirao vanjske i unutarnje rubove i počeo raditi nove unutarnje i krpati vanjske i to je jedini ozbiljniji limarski posao na njemu.

Nakon toga izrada međuploče za om 616.

Alu zvono od gusnatog kučišta, kirnanje, bušenje rupa, narezivanje navoja i prsten koji to sve drži u centru.

Onda je došao donator motra i još nekih sitnica, razbijena i truljava 123-ka sa generalno uređenim motorom!

Pa onda žednog benzinca van.

I od neki dan stigao je om 602 iz 190D automatic 90ks tako da 616 za sada ne ide u igru za ugradnju.

« Zadnja izmjena: 21 Veljače, 2022, 15:44:48 kađo-c »
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Bellof

Odg: UAZ
« Odgovori #1 : 21 Veljače, 2022, 16:21:20 »
Kolega s obzirom da si već upoznat sa ovim vozilima mene zanima da li bi se dalo uvalit ozbiljan motor tipa redni šestak dorađen pa da to bude veselje na najjaće?
Nešto tipa kako ugrađuju u patrole?

Offline vedran

« Odgovori #2 : 21 Veljače, 2022, 16:57:45 »
Ima mi frend par komada a imal ih je sa svakakvim kemijama od motorizacije,trenutno u jednom ima 300 td iz mercedesa a jednog slaze iz nule cijelog i stavlja original motor, veli on trosi dosta taj benzinac ali za teren je najbolji sa original motorom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline chaos

« Odgovori #3 : 21 Veljače, 2022, 17:39:58 »
Citat: Bellof
mene zanima da li bi se dalo uvalit ozbiljan motor tipa redni šestak dorađen pa da to bude veselje na najjaće?
Nešto tipa kako ugrađuju u patrole?

Pitanje je koliko su ostali dijelovi "spremni" za to, od mjenjača, kardanskih vratila, diferencijala, ležajeva itd. ?!  :umnik2:

Nissan Patrol je priča za sebe pogotovo mjenjač i diferencijali.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline kađo-c

« Odgovori #4 : 21 Veljače, 2022, 17:41:48 »
Ima mi frend par komada a imal ih je sa svakakvim kemijama od motorizacije,trenutno u jednom ima 300 td iz mercedesa a jednog slaze iz nule cijelog i stavlja original motor, veli on trosi dosta taj benzinac ali za teren je najbolji sa original motorom

Sent from my iPhone using Tapatalk
Može, stavlja se najviše mercedesovi motori i od fiat ducata to su neke najčeće prerade, ili mercedesov om606 sa mehaničkom bosch pumpom tu sa snagom nemaš kraja.. 😄 Ima prerada sa getribama i reduktorima i raznih kemija.
Evo ti jedan link rusa koji ih preuređuje ima hrpa stvari tu:
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline kađo-c

« Odgovori #5 : 21 Veljače, 2022, 17:50:44 »
Chaos diferencijali drže nenormalno snage i okretnog momenta, reduktor originalni drži Om606 dignut na 250ks po riječima vlasnika iz Srbije i to sa gumama traktoricama, problem je jedino ako se odvaja reduktor od mjenjača i ako se stavlja drugi mjenjač onda sve treba prema natrag pomaknuti. Uglavnom ne postoji granica što se sve može napraviti.
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #6 : 21 Veljače, 2022, 19:54:01 »
kolega, drago mi je da si tu i da si i dalje pozitivno nenormalan  ;D
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline kađo-c

« Odgovori #7 : 22 Veljače, 2022, 19:46:23 »
Uvijek pozitivno nenormalan! 😄
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline kađo-c

« Odgovori #8 : 26 Veljače, 2022, 22:55:07 »
Stiglo i zvono za om602, i što je najbolje paše na međuploču koju sam radio za zvono od om616   :yes2:

« Zadnja izmjena: 26 Veljače, 2022, 22:56:46 kađo-c »
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline kađo-c

« Odgovori #9 : 28 Srpnja, 2022, 18:35:25 »
Opet se nešto malo radilo..stigao zamašnjak od kombija sa om 602 2.9 motorom i 228mm setom kvačila koje bi trebalo držati opterečenje po terenu.

Potisni ležaj bude od uaza ali promjer na korpi di ležaj sjeda treba malo proširiti zbog deblje cijevi po kojoj druklager kliže,a i samog promjera ležaja

Potisni ležaj je pomaknut 7mm prema getribi tj.potokaren je nosač ležaja

I sad napokon mogu reci da je pripasivanje oko kvačila gotovo,ostaje mi još naci međudimenziju vodečeg ležaja ili potokariti spojničku ali to budem na kraju kod same ugradnje motora.

Sljedeče na redu je ugradnja motora i kemija nosača 😉
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline kađo-c

« Odgovori #10 : 13 Kolovoza, 2022, 21:17:40 »
Idemo dalje..<br /><br />

<br /><br />

<br /><br />

<br /><br /><br /><br />
« Zadnja izmjena: 13 Kolovoza, 2022, 21:21:49 kađo-c »
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline kađo-c

« Odgovori #11 : 02 Rujna, 2023, 18:26:26 »
Nakon godinu dana eto nas opet..šasija guljena do metala,wurth pretvarač temeljna i završna mat crna i opet novi donator motora🤣<br /><br /><br /><br /><br /><br />

<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
« Zadnja izmjena: 02 Rujna, 2023, 18:27:59 kađo-c »
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #12 : 11 Rujna, 2023, 10:40:19 »
 :bravoo:
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline kađo-c

« Odgovori #13 : 20 Svibnja, 2024, 22:12:57 »
Opet se nešto radilo zadnjih mjeseci..ovo su slike vecinom od prošle jeseni.
Šasija zaštićena,rastavljeni diferencijali sređeni luftovi u njima na ležajima i zupčanicima piksirani dosjedi od selena.
Plate rastavljene i podmazane sa grafitnom masti,seleni stavljeni novi i podmazani sa vazelinom
<br /> <br />
« Zadnja izmjena: 20 Svibnja, 2024, 22:19:00 kađo-c »
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline kađo-c

« Odgovori #14 : 20 Svibnja, 2024, 22:26:16 »
Prošla zima,prošla maglena jutra i rosa..doslo vrijeme kad se opet može raditi ispod nadstrešnice..
Karoserija ogoljena od svega sad sljedi raspunktiranje nekih manjih djelova šasije rezanje truleži i eventualno otvaranje za pjeskarenje(da se može ispuhati pjesak)
<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
right!
noo.. its too bad ..
why?