Autor Tema: Škoda Favorit 1.3 LX  (Posjeta: 2310 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Maverick

Odg: Škoda Favorit 1.3 LX
« Odgovori #30 : 30 Rujna, 2023, 12:58:47 »
Na žalost ostao sam bez ovih iznad. Tako da tražim dalje.

Offline Maverick

« Odgovori #31 : 02 Listopada, 2023, 12:03:40 »
Tražim preporuku za pjeskarenje i farbanje felgi na području Zagreba i Karlovca. Ako znate nekoga slobodno napišite u post ili pošaljite u poruci.

Offline Maverick

« Odgovori #32 : 04 Listopada, 2023, 18:42:33 »
Pronađene u Austriji. Prijatelj koji tamo živi ih pokupio kod čovjeka 2 km od njega. Trebaju farbanje, pa ako netko zna nekoga u Zagrebu, Karlovcu - javite.

The following users thanked this post: Soksi

Offline Maverick

« Odgovori #33 : 29 Listopada, 2023, 12:49:31 »
Malo se raducka.

Instalirana središnja konzola od radia do stražnjeg sjedala. Fale mi neke stvari i morao sam raditi neke preinake. Pošto nemam stražnji komad metala koji je to držao fiksno, probušio sam rupe koje vode do matica koje ujedno drže i kavez za radio. S tim ću učvrstiti tri stvari jednim udarcem, moram samo kupiti duži šaraf. Baš niti jedan kakav mi treba nisam imao doma. Središnji dio je ušarafljen u pod za fiksaciju u postojeću navojnu rupu na autu i stražnji dio je pričvršćen za nosač prekidača za pojaseve kao što je i u originalu.

U slučaju da netko zna gdje bih mogao kupiti drugu ručicu mjenjača i kožu/tkaninu oko mjenjača (dimenzije 120x113 mm) + poklopac koji mi fali niže od ručice mjenjača dimenzije 50x113mm bio bi zahvalan na informaciji.

Ubačeno crno nebo iz Silverline-a umjesto sivog. Crno mi se puno više sviđa, a imao sam jedno skoro neoštećeno (moram pokrpati jedan mali dio kod 5tih vrata koji se skoro ni ne vidi). Prvo sam postavio šipke i pričvrstio sve ručkice i komponente koje sam trebao. To je već napelo sve kako treba, morao sam par puta samo rukom proći po linijama šipki da se sve "izravna". Nakon toga kistom namazao neostikom, zaljepio za rubove i nabio nazad gume.

Tu mi je ostalo vratiti natrag samo retrovizor s konzolom za lampicu i digitalnim satom koji sam dodao. Za to moram dovesti jednu žicu, najvjerojatnije od prekidača za paljenje svjetla. Kad palim svjetlo, pale mi se i sve lampe po autu (osvjetljenja tipki, table itd). Pošto taj sat isto ima backlight, teorija mi kaže da bi se ono trebalo napajiti na isti način. Ta žica mi fali.

I za kraj, obnovio i ušarafio smoked bijele lampe sa Silverlinea. Rastavio sam ih i oprao kompletne. 2k epoxyem zaljepio jedan dio na lijevoj lampi i kistom prešao preko dvije pukotine. Ništa se ne vidi tako da ako trebate čvrsto prozirno ljepilo, svakako preporučam Pattexovo 2k epoxy.

Imam i smoked žmigavce ali nigdje nema žaruljica narančastih tako da moram kupit transparentni narančasti sprej za obojat prije nego ih zamijenim.

U paraleli radim obnavljanje branika sa peračima (trenutno pokitano, ali fali mi malo vremena da završim). Njih bojam sa bumper sprejem. Obnoviti ove felge sa slike iznad - pokušaj samostalno pa ako ne bude dobro ću dat baš uredit. Ako ih budem dao na uređivanje onda ću u jednobojno jer je kriminalno skupo.
Instalacija nove brave na prtljažniku iz Silverlinea da imam polugu za otvaranje na vozačevom mjestu.

Offline jeep frik

« Odgovori #34 : 29 Listopada, 2023, 14:05:36 »
Kožu/tkaninu napravi bilo koji auto tapetar. :thmbup:
« Zadnja izmjena: 29 Listopada, 2023, 20:17:39 jeep frik »

Offline Čuvitar

« Odgovori #35 : 29 Listopada, 2023, 19:51:48 »
Kakve žaruljice narančaste nemaš?
Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija

Offline Pišta

« Odgovori #36 : 29 Listopada, 2023, 20:19:47 »
Koliko vidim imaš naranđaste žarulje,ako si mislio da ostaviš bijelu plastiku,a trebaš bijele žarulje koje svijetle naranđasto ,imaš ovakve
https://www.mk-led.hr/shop/philips-silvervision-zarulje-za-zmigavce-12v/,ja sam ih inače kupio u Tokiću

Offline Maverick

« Odgovori #37 : 30 Listopada, 2023, 10:35:31 »
Za bočne žmigavce trebam BA9S žaruljicu u narančastoj boji. To su ovi koji su na prednjim blatobranima, bočno.

Offline Pišta

Offline Maverick

« Odgovori #39 : 15 Studenoga, 2023, 13:51:54 »
Kožu/tkaninu napravi bilo koji auto tapetar. :thmbup:

imaš nekoga za preporuku u Karlovcu/Ozlju/Zagrebu/Gorici?

Offline jeep frik

« Odgovori #40 : 15 Studenoga, 2023, 14:18:19 »

The following users thanked this post: Maverick

Offline Maverick

« Odgovori #41 : 15 Studenoga, 2023, 14:42:53 »
https://www.silux.hr/proizvodi/dodatna-oprema/auto-zarulje/halogene-zarulje/druge-zarulje/4306407/zarulja-bottari-12v-5w-ba9s-narancasta

otkazali mi naruđbu. kažu da ih nemaju. kupit ću sprej, vidio sam ga u bauhausu (dupli color transparentni narančasti) i jedno par komada običnih pa probat na taj način.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #42 : 23 Studenoga, 2023, 10:14:34 »
Imaš narančastih za kupit po trgovinama, mislim da sam u Kauflandu vidio.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #43 : 24 Studenoga, 2023, 08:34:43 »
Je, u Kauflandu par 1,05 €
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Maverick

« Odgovori #44 : 24 Studenoga, 2023, 15:38:38 »
Je, u Kauflandu par 1,05 €

Hvala na info. Odem danas vidit u Kaufland na Planinskoj. Pevex, Bauhaus cak ni Tolic i slicno nemaju narancaste, samo bijele.