Autor Tema: Kadet c 76god. 2.0 8v project  (Posjeta: 5081 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Kadett c
Odg: Kadet c 76god. 2.0 8v project
« Odgovori #30 : 08 Ožujka, 2024, 15:18:26 »
Kupljen od covjeka koji je imao 2.0 i omeginu getribu  na kadetu. Za org zadnji difercijal. Probao sam ga provizorno spojit i paše.  Neznam jeli se inace radi s dva zgloba i oce biti dovoljan jedan centralni lezaj

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #31 : 07 Travnja, 2024, 22:38:28 »
Farbam s hempel light primer. Jeli dovoljno pod proci s dvije ruke s pinelom i onda bitumen? Koji bi mi preporucili bitumen? Što je najbolje za šupljine epoxy ili vosak? Probao sam s pištoljom za vosak špricat epoxy i neide bas lako treba mi ogromna kolicina boje za sve pošpricat, ostalo sve iscuri.
Ovo na slikama je jedna ruka

« Zadnja izmjena: 07 Travnja, 2024, 22:41:49 Is1990 »

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #32 : 27 Travnja, 2024, 21:40:53 »
Molim preporuku za zaštitu preko epoxya na podove. Bitumen da ili ne? Koji je najbolji ili nečim drugim preći?

Offline jeep frik

« Odgovori #33 : 28 Travnja, 2024, 13:52:07 »
Najbolje i najskuplje naravno je  diht masa za špricanje! :thmbup:
Ali i bitumen sasvim okej! Može kvalitetniji voštani naprimjer! :good:
Kod mene najobičniji Forch, na nekim mjestima preko običnog voštani, četvrtu godinu na autu i OK.
« Zadnja izmjena: 28 Travnja, 2024, 14:19:53 jeep frik »

Offline kađo-c

« Odgovori #34 : 25 Svibnja, 2024, 09:17:26 »
Poslje epoxy temeljne ide pokrivna boja,može npr.akril ili neka druga tek na pokrivnu boju ide body.
Body stavljas prije lakiranja na pokrivnu boju od ispod po muldama,ispod po pragovima i svugdje di mogu udariti kamenčići..
Možes staviti i bočno po pragovima pa ga prođes sa šlajfericom da ga zagladis i onda se poslje lakira.
Vosak ide na kraju iza lakiranja u sva mjesta karoserije di se onaj nastavak može zavuči špricas i vrtiš u krug.
Ako poslje radova npr.pragovi imas mjesta di ima golog lima možes razrijediti temeljnu pa pokrivnu boju i sa špricom za vosak prođes u nutra.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline kađo-c

« Odgovori #35 : 25 Svibnja, 2024, 09:18:55 »
Diht masu stavljas na varove svuda di možes i ma nju ide body u dva sloja koji se poslje lakira.
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline kađo-c

« Odgovori #36 : 25 Svibnja, 2024, 09:27:45 »
Kupljen od covjeka koji je imao 2.0 i omeginu getribu  na kadetu. Za org zadnji difercijal. Probao sam ga provizorno spojit i paše.  Neznam jeli se inace radi s dva zgloba i oce biti dovoljan jedan centralni lezaj
Kardan radi bez problema na kadetu bez tog srednjeg zgloba(penlagera) samo budes trebao izraditi drugi u jednom komadu,jedino je problem što ta getriba od omege nema nazubljeni kroner koji je tu da anulira hod diferencijala gore/dolje.
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #37 : 10 Lipnja, 2024, 22:20:46 »
Jeli zna itko jeli ovaj nosac kucista kardana paše na 1.2  i jeli se na njemu dobije metalna čahura koja se upresuje na alu kuciste?

https://www.o-t-r.de/shop/kadett-c/lagergummi-fuer-hinterachs-verlaengerung-kadett-c/
« Zadnja izmjena: 11 Lipnja, 2024, 17:48:37 Is1990 »

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #38 : 18 Lipnja, 2024, 22:13:06 »

Iz znatiželje sam montirao kljesta s donora motora omega 2.0 8 v i pašu u šaraf. Na omegi su diskovi 258 mm ventilirajuci. Ovo na slici su org. 236 disk.  Dali bi ova kombinacija radila ako bi stavio s rekord 2.2 disk 246 mm ventilirajuci. Plocice nebi vatale nekih 8 mm disk a vanjske strane.   Jeli netko zna dali je razmak rupa klješta s vectre koja ima 256 disk 2 mm manji od omege isti pa da mi moze pasat na kadett glavcinu. Ako ima tko 256 kljesta da slika i izmjeri razmak rupa

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #39 : 31 Srpnja, 2024, 07:54:37 »
Molim nekog ko ima iskustva u swapu 2.0 motora iz Omege da baci oko na video i da mi da koji savijet da si skratim muke. Uglavnom ja sam kupio sve potrebno za swap(kardan,karter,ispusnu,nosace motora itd.) od jednog lika koji je vozio tako par god u kadetu. Nije mi se svidjalo kod njegovih dijelova sto je motor bio previše naprijed nekih 5 cm od karoserije do razvodne kape,pa sam ja pomakao motor za 2 cm nazad. Uglavnom planirao sam nekih 5 mm podignut motor prema gore,da dobijem veci luft od kartera do mosta. I getribe spustiti nekih 5 mm. Nosaci getribe ce se zavidat i na pod i u orginal rupe,znaci 4 sarafa. Kardan mi je s dva zgloba i teleskopa, i planiram ubaciti jos jedan Lezaj/ nosac kardana kod prednjih zgloba. Hardi guma ove mob ovako bez omeginog zvona? Što mislite?
Nosaci motora i getribe su org s Omege i motor se nemoze puno ljuljati. Planiram odpilati dio s getribe koji zapinje o tunel. To mi je netko rekao da treba odpilat.
Video je u 1080 p