0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Poštovani ,Prvi put sam na forumu i to sasvim sluèajno ...Radi se o tome da sam mama jednog teško bolesnog djeèka , ( teška koštana bolest Osteogenesis Imperfecta ) i koji je zbog nemara Ministarstva zdravstva ostao bez osobne invalidnine i svih prava koje ima jedno djete kao invalid .Moj sin se danas vodi kao posve zdravo djete , iako je 100% invalid od roðenja .Tri godine se borim sa sustavom , i konaèno smo prije mjesec i po dana dobili pozitivno riješenje od Upravnog suda , odnosno poništili su rješenja Ministarstva zdravstva .Ali zbog sporosti birokracije , oèekujemo tek za nekih 6 mjeseci neki pomak s mrtve toèke i da se kompletan problem poène riješavati .Meðutim , najveèi problem i zbog èega Vam sve ovo pišem je to što je Filip ovisan o invalidskim pomagalima koja su astronomski skupa i bez obzira na HZZO koji plaèa ta pomagala , dio novaca se mora nadoplatiti .Tako za invalidska kolica po mjeri koja koštaju vrtoglavih 12000 kuna , HZZO daje samo 7500 kuna .Invalidska hodalica kojim se djete koristi doðe preko 1200 kuna , HZZO nam neæe ove godine pokriti ništa , jer nemamo pravo na doznaku još jednu godinu .Stara hodalica se raspala i nije više za upotrebu .Nedavno je bila humanitarna akcija u Veèernjaku ,ali od 5700 kuna koliko je potrebno za nadoplatu tih istih pomagala , prikupljeno 3000 kuna donacijama .Da bi naš sin ove godine mogao krenuti u školu potrebno je još 2700 kuna .Da li bi nam htjeli izaæi bar u susret otvaranjem topica i zamoliti vaše èlanove da nam pomognu prikupiti bar dio tih sredstava za invalidska pomagala ?Znam kako sad ovo zvuèi , ali da nisam u ovakoj nezavidnoj situaciji ne bi mi palo na pamet ovako što napraviti , a kamoli prosjaèit uokolo .Ali radi se o mom djetetu , za kojeg bi napravila sve , pa i ovo što sad radim ...Da li bar možete pomoæi da se pokrene neki topic ili slièno ?Meni je doista neugodno , ali jedini naèin da doðemo do tih pomagala bez kojih Filip ne može jer da zamolim ljude da pomognu .Zbog toga što sam nova na forumu i zbog specifiène situacije , ne vjerujem da bi me vaši èlanovi shvatili ozbiljno , pa bih Vas zamolila ako mi možete pomoæi na bilo koji naèin ?Šaljem Vam link iz Veèernjeg lista , objavljen 10.08.2008http://www.vecernji.hr/home/otvoreno/3142763/index.do;jsessionid=4E5553D205A8245E0A4FC59C158FAD5B.1Unaprijed hvala!Filipova mama