Autor Tema: Dizelske dizne i provijera  (Posjeta: 17731 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Žein

Dizelske dizne i provijera
« : 13 Studenoga, 2012, 18:29:48 »
Naime posto zvuku maloga patuljka koji se sakrio u cilindar sa cekicem vise nemogu podnjet odlucio sam se na reparaciju dizni.

Neke su originalne od motora neke sam dobio uz jedan golf za dijelove.

Recimo reparacija dizni po mom pogledu posao koji svatko moze obaviti zabrinjava me druga stvar.

Dok ja mogu sloziti diznu na "novo" problem nastaje u tome sto ju nemam onaj aparat za mjerenje kolicine pritiska dizela u dizni te usporedo s time nemogu niti pravilno sloziti sve 4 dizne.

Ovim putem bi molio 1.6d fahrere da mi mozda obijasne postupak detaljnije te mozda netko od njih ima ispitivac pritiska kojime bi se uz malu nadoknadu dale ispitati dizne.

Hvala
« Zadnja izmjena: 13 Studenoga, 2012, 18:32:28 Žein »
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Žein

« Odgovori #1 : 13 Studenoga, 2012, 19:15:22 »
Moze lokot na temu rijeseno sve za par pivi
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #2 : 22 Studenoga, 2012, 08:38:26 »
Pa daj onda za par pivi šeraj nama informacije... :lol:
Osim ako nisi internacionalnom valutom PIVO platio nekom bošisti da ti sredi dizne... ;)
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
« Odgovori #3 : 22 Studenoga, 2012, 10:50:48 »
pa vjerojatno je to,drukcije nemozes...u splitu bosista uzima 30 kn po sprici za stelanje tako da se ne isplati zaje**vat...

Offline Žein

« Odgovori #4 : 23 Studenoga, 2012, 05:13:14 »
Pa posto ste molili evo.

Nasao sam jednog "bosistu"(u daljnjem tekstu citaj frajer koji ima tester za dizne)kojem sam odnesao 7 dizni da mi nade cetiri sa najujednacenijim pritiskom tj barazom.Takve cetiri smo nasli i sad ljepo sikcu dizel na golfu.

Ako nekoga zanima postupak slaganja dizni neka slobodno pita pa cu bacit neki DIY kratki postupak cim kupim bateriju za fotic.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #5 : 23 Studenoga, 2012, 09:34:56 »
Pa normalno da nas interesira. :palac:
Inace, tema mog diplomskog su upravo sustavi ubrizgavanja goriva na modernim diesel motorima. Danas i nekad u smislu ''bošpumpa'' i ''dizna'' nema veze s vezom. Upravo je legendarni Golf duja, uz Mercove dizele iz Minike i Stodvace'trice :palac: jedan od primjera za teze
  • ''Kako je bilo nekad''
  • ''Kako je auto nekad bio auto''
  • ''Kvaliteta je bila kvaliteta''
  • ''Pouzdanost je bila pouzdanost''
te naravno - sve si sam mogao popraviti. Na danasnjim autima dovoljno je skinuti konektor na nekom sklopu dok je ''pod naponom'' i napravis stetu od par hiljada kuna. Od ''posudivanja struje'' kas ''sprzis čentralinu'' pa do čačkanja oko piezzo brizgalica.
Tako da - ja se iskreno radujem nekom ''How to do - DIY repair düse manual for the dummies''.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Žein

« Odgovori #6 : 23 Studenoga, 2012, 21:47:16 »
Evo obecavam da cu kroz nekih tjedan-dva kad ulovim malo vremena napraviti cijeli DIY za dizne sa slikama i obrazlozenjem.

Offline frik-ri

• Antique Member
Odg: Dizelske dizne i provijera
« Odgovori #7 : 15 Siječnja, 2015, 15:12:17 »
Al' prođe otad trinajs Bajrama...  :dntknw: Babo Žein ne reče kako je na Golfu dizne sredio.  :))

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #8 : 15 Siječnja, 2015, 16:04:32 »
Nadam se da ga nije kod Hađića satro voz  : :))
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #9 : 15 Siječnja, 2015, 19:13:07 »
Frik je posto ko padobranac, izvlaci teme stare 3 godine iz podruma  :)) :)) :P sankcionirat ga treba, i tak nema dizela ... samo spama

Offline Žein

« Odgovori #10 : 15 Siječnja, 2015, 19:53:49 »
Žein vrlo jednostavno rijesio problem.

Naime Žein kupio za 100kn sve 4 reparirane

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #11 : 16 Siječnja, 2015, 13:36:42 »
Nije da sam ''kopao'' nego sam vidio da nekoliko gostiju tijekom dva gleda tu temu pa mi, eto - palo napamet malo ''bocnem'' babu Žeina.
A i interesantna je tema sama po sebi - koliko znam nije baš za ''šarafciger i papagajke'' spika oko reparacije dizni u kućnoj radinosti.
Ako zbilja postoji neki relativno jednostavan način za neku relativno jednostavnu skalameriju u kućnoj radinosti - bilo bi super da se podijeli sa rajom.  :friends:
Mada...  :dntknw: Ne razumijem zašto svi ''bježe'' od reparacije dizni kao da je to ne znam koliko skupo.  :dntknw:

Offline Žein

« Odgovori #12 : 16 Siječnja, 2015, 15:11:06 »
Ajde bas cu napunit baterije za fotic pa cu sutra slikati.

Nije to neka znanost.

Treba dizne rastaviti,kupiti nove uloske,slozit ih nazad i ispitati svaku diznu zasebno.

Cilj nije da su sve 150,60,80 bara nego da su oko 130-150,ali da su sve sto vise izjednacenoga pritiska.

Offline lasta

• Senior member
« Odgovori #13 : 16 Siječnja, 2015, 23:29:02 »
vidiš u tome i je problem
ljudi zamjene  uloške dizni i kažu to je to
130bara su
ali i boshpumpa lagano slabi nakon određenog broja 100tkm
i onda počne neravnomjeran rad i trešnja motora
kod vozila s puno km treba
dize štelati na zeru manji pritisak da pumpa može lakše probijati
i auto če drugačije radit i bolje vuč

lasta

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
« Odgovori #14 : 17 Siječnja, 2015, 17:54:48 »
nekidan bio kod boshiste,taman radio pumpu od golfa 1.6d s ko zna koliko km,spojio manometar na izlaz na hidraulicnoj glavi,pumpa nadrukala 550 bar :D
i na svakoj sprici pise koliki joj je tlak