Upe date.
Promjenio ulje i filter, i poprilicno sam ziher da onaj Mahle od prosli put nije bio kak spada, jer novi UFI gasi lampicu nakon sekundu-dve, dok je Mahle-u trebalo po 5-7 istih. Ulje ko blato, nema na sebi ni 5000km, a mjenjao sam ga prije 9.mj..........nebitno......vidim da cu cesce morat davat 10 europljana za litru (dobro da idu sam 4L)
Nasao sam di klima curi (ulje) i iznimno sam se obradovao da to nije gumica kucista kompresora, nego semering. Ah nista opet idi do klimasa da mi vakumira sve. Rastepst kompresor (mozda i ne, neznam dal ce semering htjet van izvlacenjem da ga nemoram izbijat), slozit sve nanovo i stavit novog ulja (Inace samo mala digresija, klima radi i fakat ledi, ali curka ulje pomalo i frka mi je da ne scuri toliko da dubre zacvika jer su kompresori od nenabavijuma).
Dosta dugo mi i volan "krcka" i obicno se samo saraf od glave raspusti. Medutim danas sam ga isao skinuti i skuzio da je navoj pojeden i da je saraf-spigan.
Stavio sam drugi malo duzi, Loctiteirao ga i stavio duple matice.

Napravio i obadva zadnja cilindrica (nisam slikao bilo je prevruce i zurio sam doma), i tu moram forumasima napomenut da se neke stvari uvjek mjenjaju u paru.
Naime jedan cilindric je stvarno slinio, a drugi je bio OK...........dok nisam pritisnuo gumicu prstom i ulje je pocelo curiti. Tak da kad mjenjate cilindrice najbolje u paru.
Sve sam oprao, ocistio, podmazao i zamjenio. Nastelali rucnu ja i frend. Promjenio ulje u kocnicama, odzracili i auto sad koci cim pipnes papucicu.
Imam jos sutra samo prednje lajtunge i onda sam miran.
E da nesto je pokidalo zice senzora za plocice i zato svjetli. To cu vidjet sutra sta se desilo.