Autor Tema: Bmw E28 518i by Zein  (Posjeta: 23639 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Žein

Odg: Bmw E28 518i by Zein
« Odgovori #105 : 14 Lipnja, 2025, 08:17:12 »
Opet svijetli kurva........

Ili su sad zice pukle negdje na novo ili nisam dobro popravio.

Mater svima
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Žein

« Odgovori #106 : 26 Lipnja, 2025, 02:18:30 »
Upe date.

Promjenio ulje i filter, i poprilicno sam ziher da onaj Mahle od prosli put nije bio kak spada, jer novi UFI gasi lampicu nakon sekundu-dve, dok je Mahle-u trebalo po 5-7 istih. Ulje ko blato, nema na sebi ni 5000km, a mjenjao sam ga prije 9.mj..........nebitno......vidim da cu cesce morat davat 10 europljana za litru (dobro da idu sam 4L)

Nasao sam di klima curi (ulje) i iznimno sam se obradovao da to nije gumica kucista kompresora, nego semering. Ah nista opet idi do klimasa da mi vakumira sve. Rastepst kompresor (mozda i ne, neznam dal ce semering htjet van izvlacenjem da ga nemoram izbijat), slozit sve nanovo i stavit novog ulja (Inace samo mala digresija, klima radi i fakat ledi, ali curka ulje pomalo i frka mi je da ne scuri toliko da dubre zacvika jer su kompresori od nenabavijuma).

Dosta dugo mi i volan "krcka" i obicno se samo saraf od glave raspusti. Medutim danas sam ga isao skinuti i skuzio da je navoj pojeden i da je saraf-spigan.

Stavio sam drugi malo duzi, Loctiteirao ga i stavio duple matice.

Napravio i obadva zadnja cilindrica (nisam slikao bilo je prevruce i zurio sam doma), i tu moram forumasima napomenut da se neke stvari uvjek mjenjaju u paru.

Naime jedan cilindric je stvarno slinio, a drugi je bio OK...........dok nisam pritisnuo gumicu prstom i ulje je pocelo curiti. Tak da kad mjenjate cilindrice najbolje u paru.

Sve sam oprao, ocistio, podmazao i zamjenio. Nastelali rucnu ja i frend. Promjenio ulje u kocnicama, odzracili i auto sad koci cim pipnes papucicu.

Imam jos sutra samo prednje lajtunge i onda sam miran.

E da nesto je pokidalo zice senzora za plocice i zato svjetli. To cu vidjet sutra sta se desilo.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Žein

« Odgovori #107 : 09 Srpnja, 2025, 05:38:12 »
I luc od gepeka smo slozili

Prvo smo krenuli u nabavu

A onda u biznis

Sta rec sljaka. Treba vidjet kakva je po mraku.

Sljedece je vratit tepihe i mirna bosna

Offline Žein

« Odgovori #108 : 13 Srpnja, 2025, 01:29:26 »
Vratili tepihe  ;D

Nisam bas full zadovoljan, morat cu oprat ovaj glavni jos jednom.

Offline Žein

« Odgovori #109 : 30 Srpnja, 2025, 22:19:34 »
Da ne zivciramo ciku na tehnickom (oce sve vise para svaki put)

Offline Ultimate

« Odgovori #110 : 31 Srpnja, 2025, 15:08:23 »
Svaka čast, ajkula ko puška... :cool:
How yes no...

Offline Žein

« Odgovori #111 : 07 Kolovoza, 2025, 14:49:14 »
Malo limarije za zagrijavanje, a sutra cemo udarno

« Zadnja izmjena: 07 Kolovoza, 2025, 14:51:03 Žein »

Offline Žein

« Odgovori #112 : 15 Kolovoza, 2025, 04:36:37 »
Naso sam kaj krcka u volanu  ;D

Na ovo sam i sumnjao, ali nikak nac zasto sere govna jer ga u jednom smjeru odvoji, a u drugome zatvori i stisne pa zato nije bilo lufta kad sam provjeravao pajserom............e pa jucer je odkrckao svoje.

Inace ovo je STD problem na E23/24/28 modelima i cak imaju kitove za kupiti na internetu.

Znate onu staru? Bez alata nema zanata........e pa

Stisnut cu frenda tokara jedan dan da mi natokari piksu i siroku podlosku pa cu komplet preci na taj sistem.

Offline Žein

« Odgovori #113 : 15 Kolovoza, 2025, 04:46:32 »
Drugi problem je boja.

Naime bezbojni se uzasno poceo ljustit (krov, gepek, hauba), a trenutno nisam u financijskoj mogucnosti platiti lakirera pa sam odlucio vidjet kaj se da napraviti sprejem (nisam dugo spricao) na gepeku za kojeg me ionak boli briga jer je vec malo bio izlupan, i jednom mi je pobjegla hauba i opalila u motor koji je bio u gepeku.

Dakle samo da napomenem ovo sam radio prek kurca i vise ko neko isprobavanje mogucnosti.

Dakle ispalo je kak je ispalo (bez bezbojnog). Nesto sam podjeljenog misljenja. S jedne strane ne izgleda kak bi trebalo i da budem zadovoljan, a opet s druge strane zadovoljan sam jer je ispalo tak, a da se nisam bas trudio ni pazio nego samo "da bude u boji". Ak uspijem nafukat frenda da ga kod njega napravimo na pistolju i kompresor ovo bi moglo ispast full dobro.........vidit cemo jos sve.