Navodno ne postoji nijedna slika, nijedan foto zapis, koji bi potvrdio sklapanje F132 u ZG.
Nekažem da se nije radio, ali fale argumenti.... Uvijek se oko toga lome koplja.
Znamo da je Zastava sve svoje brižljivo dokumentirala, tako da...
Šteta da nemamo konkretnih dokaza, jel.
Postoje podaci. Potrebna je fotografija objekta Zastava auto Zagreb i na Google karti označena lokacija gdje se nalazi objekt Zastava auto kako bi se napravio kvalitetan materijal i dokumentacija.
Bivši direktor u Zastavi gospodin Toma Savić napisao je:
"Ja sam taj objekat pratio još od tehnološkog i idejnog građevinskog projekta, koji su radili moji saradnici, dok sam ja bio revident projekta. Kasnije, pri završetku radova (marta/aprila) 1974., određen sam od strane GD Rakovića da nadzirem finalne radove i gradnju opreme, da bi smo zajedno, opet po njegovom izboru, činili delegaciju Zastave na otvaranju tog objekta na samom kraju aprila.. Objekat je imao oko 18.000 na 3,5 ha terena, zajedno sa montažom Fiat 132, a to je bilo krajem aprila, da bi smo narednog dana njegovim automobilom otputovali za Split gde smo, zajedno sa direktorom Jugoplastike (mislim da se zvao Zovko) birali teren za sličan objekat, negde na cesti iznad Splita.
U Zagrebu sam tada neprekidno bio oko 45 dana, boravio sam u tadašnjem Motelu PTT, koji je bio na oko 200 m od našeg tadašnjeg objekta, što bi mogao biti još jedan orijentir, ali se danas taj objekat drugačije zove."
Fotografija Auto Hrvatska 1971:
Fotografija iz Zastava knjige Fiat 132 na montažnoj traci:
Srdačan pozdrav