Autor Tema: Problem mjenjac, Zastava 750  (Posjeta: 1643 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline srle750

• Oldschool member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Zastava 750
Problem mjenjac, Zastava 750
« : 13 Travnja, 2024, 11:44:58 »
Pozdrav svima,

Primjetio sam u posljednje vrijeme da nesto kucka nazad lijevo pa sam odlucio skinuti tocak kako bi provjerio poluosovinu, prirubnicu, gumigeling... itd
I skontam da zvuk dolazi iz mjenjaca, prilikom okretanja poluosovine u mjenjacu kao da zapne nesto na jednom mjesto prilikom okretanja cijelog kruga.

Malo sam testirao i probavao...

Uglavnom, kad se na poluosovinu stavi feder sto ide do gumigelinga, poluosovina udje u mjenjac do kraja i tada se cuje da nesto zapinje i kao da preskace

Medjutim kad ne stavim feder i poluosovina izadje malo iz mjenjaca tj nije do kraja ubacena, tada se nista ne cuje kad se okrece

Zna li iko sta moze ovo biti, izludih ?
Nadam se da necu komplet mjenjac mijenjati.

Hvala unaprijed svima,
Pozdrav iz Sarajeva

Offline Čuvitar

Odg: Problem mjenjac, Zastava 750
« Odgovori #1 : 13 Travnja, 2024, 20:46:23 »
Pozdrav, taj feder drži poluosovinu nategnutu u prirubnici do onog osigurača da nema toliko slobodnog hoda... Ali nastranu to, probaj izvuč poluosovinu i vidjet u kakvom je stanju dio di je bolcen i kocke, također kocke u kakvom su stanju...
Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija

Offline srle750

• Oldschool member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Zastava 750
Odg: Problem mjenjac, Zastava 750
« Odgovori #2 : 13 Travnja, 2024, 23:21:12 »
Hvala na odgovoru, danas sam probavao i druge kocke staviti, pa onda i drugu poluosovinu sa drugim kockama i isto se desava. Mislim da se nesto u mjenjacu desava ali ne znam sta bi moglo biti,
Ako je neko imao slican problem, bio bi zahvalan ako podijeli iskustvo, i rjesenje.
Pozdrav