Autor Tema: dali prvo ispjeskariti ili odrezati fleksom hrðave djelove  (Posjeta: 5438 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Darjan

dali prvo ispjeskariti ili odrezati fleksom hrðave djelove
« Odgovori #15 : 18 Siječnja, 2010, 13:26:02 »
a toplo cinčanje se ne koristi jer dolazi do prevelikih uvijanja karoserija......
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline Meta

• Junior member
  • **
« Odgovori #16 : 18 Siječnja, 2010, 14:04:04 »
Citat: Darjan;132476
a toplo cinčanje se ne koristi jer dolazi do prevelikih uvijanja karoserija......

Nego?

Offline Darjan

« Odgovori #17 : 18 Siječnja, 2010, 14:11:11 »
postoji i ladno cincanje. Pri toplom cincanju temp karoserije dolaze do 450 stupnjeva, ma di bi se auto iskrivilo...
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline DAČOKTT

• Antique Member
« Odgovori #18 : 18 Siječnja, 2010, 15:10:37 »
Hrđa ako se nemakne kako spada (a najbolje je pjeskarenje) izbija nakon 1-2g na površinu i šta si dobio od posla,objasnio si da ostavim čiste gole limove vani pa svaki će počet hrđat,auto kad se popjeskari onda ide na rezanje trulih djelova i vare se novi pa zaštite,pripreme,fileri.... ispadne 5 puta bolje nego šta su ih tvorniči napravili a cinčanje pa neću nešto cinčat npr šasiju sa hiroglifima hrđe da se što ljepše ističe. Hrđa nesmije biti jer da je ona tako atraktivna onda bi one dalekovode ostavili da strunu i onda i išli cinčat,čemu to cinčanje ako je hrđa gore.Smije je bit al ne u neznam kakvim količinama.
« Zadnja izmjena: 18 Siječnja, 2010, 15:19:20 DAČOKTT »

psiho

• Gost
« Odgovori #19 : 18 Siječnja, 2010, 19:00:53 »
ja sam cincao neke dijelove zadnjeg mosta od auta, s tim da ih nisam prethodno pjeskario, nego sam ih odnio na cincanje, hrdavi dijelovi se u urone u tekucinu koja skida hrdu do kraja i onda se uranjaju u cink, i sad ce se pofarbat i to je to, moja topla preporuka je vep hidraulika u vrapcu, tamo su mi to radili...

Offline DAČOKTT

• Antique Member
« Odgovori #20 : 18 Siječnja, 2010, 22:20:29 »
Znači ipak je skinuta hrđa. prije cinčenja. nema logike cinčat nešto trulo i hrđavo.

Offline deri valdez

• Antique Member
« Odgovori #21 : 19 Siječnja, 2010, 00:00:11 »
Citat: Meta;132426
Svaki lim ima na sebi tvorničku "caklinu" ako je možemo tako nazvati,a pjeskarenjem je skineš i lim ti postaje puno osjetljiviji.Uzmi jedan komad čistog lima,presjeci ga,jedan dio pjeskari,a drugi ne i ostavi ih vani pa ćeš viditi razliku vrlo brzo.

Što se tiče cinčanja,ne pjeskari se iz jednog vrlo jednostavnog razloga,cink se bolje hvata i bolje kasnije drži na komadima koji imaju (površinske) hrđe po sebi.
:zid::zid::zid: ajd napravi ovo jedno sto puta za domacu zadacu .istina je da se ne pjeskari ali iz cisto prakticnih razloga jer je jednostavnije i bolje uronit u kiselinu skida hrdju kompletno.pjeskari se ak se skida boja jer tu kislina nije najjaca ali poslije opet ide u kiselinu.kiselina je puno bolja stvat od pjeskarenja al mane su joj kaj zahtjeva odma tretman jel vec nakon sat vremena krene oksidirat zeljezo

Offline Meta

• Junior member
  • **
« Odgovori #22 : 19 Siječnja, 2010, 01:00:54 »
Citat: deri valdez;132639
:zid::zid::zid: ajd napravi ovo jedno sto puta za domacu zadacu .istina je da se ne pjeskari ali iz cisto prakticnih razloga jer je jednostavnije i bolje uronit u kiselinu skida hrdju kompletno.pjeskari se ak se skida boja jer tu kislina nije najjaca ali poslije opet ide u kiselinu.kiselina je puno bolja stvat od pjeskarenja al mane su joj kaj zahtjeva odma tretman jel vec nakon sat vremena krene oksidirat zeljezo

Tema je krenula u krivom smjeru,ja sam mislio i rekao jedno,a završilo je na sasvim 100-oj stvari.Konkretno mi je na pamet pao stražnji most npr. od mog GTT-a koji ima na mjestima hrđe.Stojim pri zaključku da ga je bolje odmah uroniti u kiselinu i cinčati ako to želim nego ga pjeskariti do besvijesti kao što neki ljudi rade.Ljudi su znali zbog neznanja izgubiti neke vitalne dijelove karoserije,trapa,itd...jer su željeli da bude "dobro" ispjeskareno.I na tu sam temu želio pomoći.Šta se tiče domaće zadaće valjda sam je napravio 700-injak puta odnosno cca 2000 tona.;)

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #23 : 20 Siječnja, 2010, 22:03:25 »
normalno da se čelik očisti do kraja bilo prije cinčanja ili prije temeljnje ili nečeg trećeg.
Kakav zaštitni sloj na čeliku.... Ak nije pofarban, pocinčan, zauljen ili tako nešto jedini zaštitni sloj je hrđa ;)
A tvornički ili je galvaniziran ili nije, normalno ispod boje, nema trećeg