Autor Tema: stari biciklin  (Posjeta: 6896 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veljo

• Junior member
  • **
stari biciklin
« : 09 Kolovoza, 2008, 16:15:23 »
Ovo je nekad bio djedov bicikl, dobio ga je 1960 i nekoje, djeda više nema, pa vjerojatno nikad neæu znati toènu godinu, al kruži prièa da je napravljen èak 1939.. djed ga je vozio do maximuma svaki dan, do prije 2 godine, od onda stoji i danas sam ga izvukel iz garaže i odluèil ga malo dotjerati... o biciklu inaèe neznam ništa, evo vam par slikica, pa ako neko nešto zna... samo recite...

Offline Mahatma Gadhni

stari biciklin
« Odgovori #1 : 09 Kolovoza, 2008, 17:04:59 »
Ma ostavi ga tako. Ako nešto treba popraviti - popravi, a drugo nemoj dirati. Meni baš dobro izgleda ovakav kakav je.
 :palac:
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Alberto_zg

• Gost
stari biciklin
« Odgovori #2 : 10 Kolovoza, 2008, 02:32:51 »
zavari to kaj je puklo,poravnaj ovu štangu(ili to tak mora bit???) i kreni u restauraciju :bye: ak neces ti prodaj ga meni ja cu si ga obnovit :evil:

Offline veljo

• Junior member
  • **
stari biciklin
« Odgovori #3 : 31 Ožujka, 2010, 14:33:53 »
konacno se počelo radit na biciklu, došlo sunce a s tim i volja za nekim šmirglanjem i hladnom pivicom :cool:
bajk je rastavljen, kupljen pribor za igranje (šmirgli, razređivac, sprejevi, anti rust, piva) i zasukali smo rukave...
inace je bajk u ok stanju s obzirom na godine, jedini problem stvara ogromna kolicina hrđe, head set, naime donja šalica ispada iz rame i puknuta je i volan/lulica su se jako zapekli za vilicu, ali polako i sve se bude složilo :)

Offline OldAudi

• Antique Member
stari biciklin
« Odgovori #4 : 31 Ožujka, 2010, 15:39:48 »
Svaka cast...ovakvo sto se ne vidja u garazi...imam i ja jednog bikea od djeda iz 1956 u Starim Mikanovcima...skoro se ubio u jarak kad sam jedva kocio...samo neka se radi!I to detaljno...

Offline flafy

stari biciklin
« Odgovori #5 : 31 Ožujka, 2010, 22:07:12 »
moj iz 1930 završio u tehničkom muzeju :)
I LOVE ŠPEK & LUK,ŠARAFIM PO TRKAMA

Offline OldAudi

• Antique Member
stari biciklin
« Odgovori #6 : 01 Travnja, 2010, 00:38:15 »
Ohoho...nice...kaj su ti platili ili si im poklonio?

Offline flafy

stari biciklin
« Odgovori #7 : 01 Travnja, 2010, 21:42:47 »
stari ga je poklonio jer si je s ekipom iz muzeja jako dobar
I LOVE ŠPEK & LUK,ŠARAFIM PO TRKAMA

Offline chbr2a

• Antique Member
stari biciklin
« Odgovori #8 : 01 Travnja, 2010, 23:33:03 »
tom muzeju nebi ništa dao.

na koji se oni način ponašaju s tehničkom baštinom, ja bi to sve na goli otok! nemaju oni pojma o tome kako se šta održava itd. kladim se da nijedan motor nijednog aviona nemože upaliti, a na raznim lokacijama ima baštine koja je bila u voznom stanju kad je dopremljena u muzej a danas izgleda neželite znati kako.... jel na takvim stvarima je i "ta prašina" dio te povijesti.... i čuva orginalnost yeah!
"everything is restorable"

Offline OldAudi

• Antique Member
stari biciklin
« Odgovori #9 : 01 Travnja, 2010, 23:49:52 »
Citat: chbr2a;151210

na koji se oni način ponašaju s tehničkom baštinom, ja bi to sve na goli otok! nemaju oni pojma o tome kako se šta održava itd. kladim se da nijedan motor nijednog aviona nemože upaliti, a na raznim lokacijama ima baštine koja je bila u voznom stanju kad je dopremljena u muzej a danas izgleda neželite znati kako.... jel na takvim stvarima je i "ta prašina" dio te povijesti.... i čuva orginalnost yeah!

:confused::confused::eek:...probao si upalit nekaj tam kad si bio skolarac?

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
stari biciklin
« Odgovori #10 : 03 Travnja, 2010, 22:32:45 »
Citat: chbr2a;151210

Sorry, al jel ti znaš kakav je njihov buđet i koliko ljudi tam radi? ;)
Uostalom po meni je bolje da nešto ostave kak je nego da idu restaurirati i naprave ga sa neoriginalnim dijelovima (da bi recimo mogao upaliti....)

Stari ima frenda koji tamo radi i ne mogu oni recimo složiti avionski motor iz kajjaznam recimo 20-tih godina bez valjda 50 kEUR. A toliki im je valjda godišnji buđet ;)
Trenutno se restaurira kompletna podmornica i to će ima odnijeti puno para i vremena....

A i radi puno premalo ljudi tamo da bi mogli sve to srediti. A da ne pričamo o eksponatima koji stoje u skladištu....

13snc

• Gost
stari biciklin
« Odgovori #11 : 03 Travnja, 2010, 22:38:11 »
a zasto mi motor od aviona trebao upalit??

Offline OldAudi

• Antique Member
stari biciklin
« Odgovori #12 : 04 Travnja, 2010, 00:34:44 »
Citat: 13snc;151666
a zasto mi motor od aviona trebao upalit??

Rekao je to kao primjer???Ne u stvarnosti...