Autor Tema: Plastika kokpita  (Posjeta: 2361 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Emersson

• Gost
Plastika kokpita
« : 31 Srpnja, 2010, 00:56:06 »
Ima li kakvo dugotrajnije rješenje za vraćanje boje i sjaja plastike kokpita (interijera/konzole/ploče) koja je gorila na suncu. Nije popucala ali je došla bljeda i sive boje (bila crna). Imaju sprejevi za interijer ali treba špricat pola boce da se to zasjaji i ne utrljat. Sve je masno i nakon tjedan dana opet isto, šrpicat i špricat. Postoji li još kakvo rješenje a da recimo nije brušenje i farbanje. A i kad bi se farbalo koja je boja preporučljiva za unutarnje plastike koje su svakodnevno u doticaju s rukama.

Offline Mika bedex

• Veteran member
Plastika kokpita
« Odgovori #1 : 31 Srpnja, 2010, 00:58:38 »

Offline Merida50

• Antique Member
Plastika kokpita
« Odgovori #2 : 31 Srpnja, 2010, 01:09:33 »
hmm... Mika nije to isto interijer i eksterijer... ovisi o kojem autu se radi.. ako postoji mogucnost nabavke BOLJEG kokpita svakako se isplati jer ce to ovako kostati zivaca... jesi li probao sa cockip sjajem... tj. zastitom za plastiku unutrasnjojsti... a postoji ti i kemikalije za vracanje sjaja ali s nekim malim budzetom neces doci do nikakvog sjaja... a ni s bilo kakvim do dugorocnog....tuzno ali istinito... ja na svom jugu konstantno odrzavam unutrasnjojst tako da je kao nova usprkos suncu...
Be fast or die trying

Offline ma men

• Antique Member
Plastika kokpita
« Odgovori #3 : 31 Srpnja, 2010, 10:19:10 »
Da, ki šta je kolega reka održavanje ide pod obavezno, usuprotnom može usljed djelovanja sunca i vrućine doć do izblijeđivanja, pucanja i sl.

Ako je ipak došlo do slučaja da je iz armature teško izvuć opet sjaj i boju onda bi ja iša na soluciju ponovnog tapeciranja...Po meni definitivno najisplativije jer dobivaš takoreć ''novu'' stvar... :palac:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com