Autor Tema: zgusnuti kit  (Posjeta: 4670 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
zgusnuti kit
« : 22 Studenoga, 2010, 20:53:25 »
obični temeljni kit toliko se zgusnuo da se jedva mješa i nanosi, inače dobro se stvrdne poslije mješanja sa otvrđivačem i normalno brusi. samo se zbog te gustoče teško i neprecizno nanosi.
jel ima kakva fora da se omekša ponovo? možda malo nitra? hvala unaprijed!
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline dvojka

• Antique Member
zgusnuti kit
« Odgovori #1 : 22 Studenoga, 2010, 23:32:19 »
nemoj se s tim zezat, a stisnuo se jer je imao dotok kisika ili je podosta star
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline marac_kc

• Antique Member
zgusnuti kit
« Odgovori #2 : 23 Studenoga, 2010, 07:51:36 »
Greška u koracima, kad si ga otvorio sigurno je kao neko ulje plivalo gore, jeli tako?! Eako je toga ulja bilo puno, trebao sai prije korištenja promiješat kit i nebi imao problema, sad ti je na pola pikse tvrd..., standard kod kita koji duže stoji...

Nemreš si pomoć, koristi ga za grubo kitanje i nemoj ga puno uzimat, nanosi ga na tanko, tako će ti se lakše raditi s njim, a ako je tolko tvrd da se neda uopće fino razvuć, baci ga...:gosp:
KEMI?AR

Offline Stojadin

• Antique Member
zgusnuti kit
« Odgovori #3 : 23 Studenoga, 2010, 17:12:54 »
Kupi novi :)
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!

Offline deda

• Antique Member
zgusnuti kit
« Odgovori #4 : 23 Studenoga, 2010, 17:23:40 »
Cement kit je poliester smola sa tuferom,može se razređivati poliesterskom smolom,ali se ne isplati jer ni ona nije baš jeftina,prema tome ako se da koristi ga za grubo popunjavanje ili ga baci.Kad ga koristiš,obavezno ga svaki puta zatvori,jer bez obzira na utvrđivač ta smola u njemu se polako steže u dodiru sa zrakom.

Offline vu.k

• Antique Member
zgusnuti kit
« Odgovori #5 : 23 Studenoga, 2010, 18:19:25 »
Citat: Stojadin;196764
Kupi novi :)
očekivao sam takav odgovor, a to je i najlogičnije, ali kad si u osam sati navečer u "umjetničkom" zanosu nemaš puno izbora:eek:

Offline vu.k

• Antique Member
zgusnuti kit
« Odgovori #6 : 23 Studenoga, 2010, 18:26:13 »
Citat: deda;196766
Cement kit je poliester smola sa tuferom,može se razređivati poliesterskom smolom,ali se ne isplati jer ni ona nije baš jeftina,prema tome ako se da koristi ga za grubo popunjavanje ili ga baci.Kad ga koristiš,obavezno ga svaki puta zatvori,jer bez obzira na utvrđivač ta smola u njemu se polako steže u dodiru sa zrakom.
Pretpostavljao sam da je zrak u pitanju, iako je dobro zatvoren bila je mala količina u velikom pakovanju. Znači grubo kitanje ili smeče!
Hvala,svima još jednom!

Offline TheBIG

zgusnuti kit
« Odgovori #7 : 24 Studenoga, 2010, 18:51:17 »
neznam čemu zamaranje kada pola kile kita košta 28kn  a samo ga jednom stavljaš na auto kada ga radiš

Offline dvojka

• Antique Member
zgusnuti kit
« Odgovori #8 : 24 Studenoga, 2010, 21:23:21 »
Citat: deda;196766

aloo o cem ti pricas koja polyesterska smola, da nebi ljudi krivo pokontali nesto, polyesterski kit je sasvim drugacija masa i ne rjedi se sa polyesterskom smolom u praksi nit ju sadrzi, a vjeruj mi ja sam i to probavao prije nekoliko god, i uspio, no stezanje jako dugo traje, kit se fino nanosi, brusenje je koma jer i nakon 10ak dana zapunjuje brusni papir, i doslovno se ne prasi kad brusis

baubau

• Gost
zgusnuti kit
« Odgovori #9 : 25 Studenoga, 2010, 08:16:23 »
poliesterski kit se ne nikad ne razrjedjuje....sa nicim.....ako mislis da se je stvrdnija, onda uzmi nesto i probaj ga razmutiti.....kit je mjesavina poliesterskog rezina, praska ( slicno onom prasku sta se stavlja bebi na guzice :) i styrene, kemikalije koja to razrjedjuje....a to sta se cini ka smola, to je taj poleisterski "resin" i ostale kemikalije u tekuciem obliku..ostali sastojci su dodaci za "grublji " kit, koji ima vece cestice pa se i teze moze stavljati sa spatulom i koji puni dublje neravnine i rupe...i ove manje cestice, dodatke, koji su nesto ka zavrsni kit, koji se vrlo lagano brusi....80 papir i povise...

mozes malo i zgrijati kit sa fenom ili tako nesto, stavi ga na radijator, ali ako nema resina, onda ga baci i kupi novog..

Offline dvojka

• Antique Member
zgusnuti kit
« Odgovori #10 : 25 Studenoga, 2010, 12:46:36 »
moze se i stirenom malo razrijediti no kako sam naveo predugo ostaje vlazan

jednako je tako i sa polyesterskom smolom, s vremenom se zgusne od stajanja, i nikada vise ne daje precizno zeliranje, na mjestima se nikada ni ne posusi i slicno, najbolje baciti i kupiti novo, inace polyesterske smole se rijede sa stirenom do 10% maximalno a ne acetonima ili nitrom....tako i gelcoat. a kit je masa koja se mora potrositi dok valja
« Zadnja izmjena: 25 Studenoga, 2010, 12:49:02 dvojka »