Autor Tema: imv kombi pitanja  (Posjeta: 5896 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Emil Kž

• Veteran member
imv kombi pitanja
« : 06 Svibnja, 2010, 01:00:08 »
jel ima netko neku informaciju o imv kombiju tipa; kolko troši , jel ide na gazu , koji je razmak između rupa na kotačima , koliko je pouzdan , koji su najčešći kvarovi i u koje se aute još ugrađival taj motor. i tak to. inače kombi je 83.godina i unutra je mislim renaultov motor 1,6 . moder br , 45 kw

SCARY

• Gost
imv kombi pitanja
« Odgovori #1 : 06 Svibnja, 2010, 17:33:32 »
klasična konstrukcija: šasija + lisnate opruge, prednja poprečna, sve kočnice bubnjevi
dosta tvrd na cesti...
u novije ugrađivan mercedesov 200d motor...

jure313

• Gost
imv kombi pitanja
« Odgovori #2 : 18 Siječnja, 2013, 23:13:14 »
Dali se na doboše zadnje osovine IMV kombija mogu namontirati naletna mehanička kočnica

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
imv kombi pitanja
« Odgovori #3 : 19 Siječnja, 2013, 00:45:11 »
Citat: jure313;366327
Dali se na doboše zadnje osovine IMV kombija mogu namontirati naletna mehanička kočnica
Moze! U ovoj temi... :D

http://www.oldschoolhr.com/forums/forumdisplay.php?32-Novi-%C4%8Clanovi

:gosp:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
imv kombi pitanja
« Odgovori #4 : 19 Siječnja, 2013, 01:08:58 »
Citat: Emil Kž;159060
jel ima netko neku informaciju o imv kombiju tipa; kolko troši , jel ide na gazu , koji je razmak između rupa na kotačima , koliko je pouzdan , koji su najčešći kvarovi i u koje se aute još ugrađival taj motor. i tak to. inače kombi je 83.godina i unutra je mislim renaultov motor 1,6 . moder br , 45 kw

Ha... Čuj... Pitanja su više za rubriku:''Seat Leon ili VW Polo TDI...'' :D
Troši koliko troši... Stara karampana sa 4 banke na leđima, namijenjena za brzine ispod 100km/h. E sad... Ako ćeš ju koristiti na način ''vozi dok ide kako ide pa kad nešto kvikne - pokrpaj'' a uz to biti konkurentan na cesti sa novim autima i prestizati kamione koji voze čas 50km/h čas 80km/h - e pa bome niti će biti pouzdano, niti ce malo trositi, a nece biti ni nešto naročito udobno.
Sam kombi je jedno od onih ''vječnih vozila''. :lol: A bome je i ''prestižno'' vozilo. Vječno jer - ako ga kupiš, nećes ga vise prodati nikome :lol: a ako ga ostaviš sebi i srdiš ga onako kako Bog zapovijeda - imati ćes vozilo za jedan dugi niz godina, doslovno pa da mozes reci ''za vječnost''.
Sam motor je slabašan, nejak, ali poprilično elastičan. Za kruzing po otvorenom uz par šaltanja uz vožnju na nekom srednjem broju okretaja uistinu postaje prestižno vozilo jer će te - svi prestizati! :lol: Ali će takav motor trošiti relativno malo goriva (ne, da se razumijemo - nece nikada trošiti 5lit/100km) i trajati će - vječno!
Sam motor, ako mu napraviš poštenu generalnu je tako koncipiran da ga nećeš moći ''klati'' driftati po zavojima, biti prvi na semaforima i voziti cik-cak-pun gas-kočnica u gradskoj guzvi. Ali je zato taj motor takav da, kad ga jednom središ - zaboraviš na ikakva prčkanja i popravke svako malo. To je takav motor da sa njim ideš na kraj svijeta, a u svakoj nedođiji i da krepa nešto - izvadiš svoju torbu alata veličine nesesera i sa komadom žice i sa dve šelne poraviš kvar. Redovito gledati ulje i vodu i s njim ides nakraj svijeta nekoliko puta jer je to jedan od onih motora kad kazes:''A evo, je... Da. Poceo je trositi ulje prije koje tri...Četiri godine... Pola litre na 1000-1500km... Trebalo bi možda malo pogledati iduće godine kakva mu je kompresija pa da planiram u iduće dve... Tri godine da otvorimo da vidimo šta je...''
Sam kombi je dosta neugledan i nije neka atrakcija što se diče dizajna i/ili ''wooooow faktora''. Ali je definitivno - bezvremenski klasik. I kad je bilo njegovo doba - nije se nitko obazirao, a neće ni sada. Koliko je to lose - tolko je dobro jer - mozes si složiti jedan uistinu fora autek za ljetnja putovanja ili kakve roadtripove za smijesnu kintu.
Sa nekom fora kombinacijom boja može se dobiti jedan uistinu simpatičan i veseli ''skubi du'' kombi koji vrlo lako moze postati omiljen član društva i pouzdano društvo za avanture i druženja.
Što se tiče razmaka rupa na felgama - ako pitas za neki tuning odmah odustani jer ako zelis neki ''bad ass look'' onda mu jeeeedino proširi njegove postojeće felge. I amen.
Ako imaš prilike uzeti ga i još ako ti takvo vozilo treba - uzmi ga. Pogotovo ako je putnička verzija. :palac: Mjesta za neku mini kuhinju ima... Mjesta za neki pomoćni ležaj ima... Mjesta za frižiderčić ima.. Mjesta za kakvu mjuzu ima.. Šator i tenda i kompa... Svijet je tvoj.
I imaj na umu da ce ti Krntija biti najbolji prijatelj :lol: jer će mu biti ful drago da je netko spasio jedan ''ruzni i neugledni'' kombi... :lol: :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Renegade

imv kombi pitanja
« Odgovori #5 : 19 Siječnja, 2013, 03:54:13 »
Frik, prijatelju, Emil je pitanje postavio davne 2010-e godine a Jure tlitlinajst je to uredno dig'o iz mrtvih&krepanih tema. :rofl:

Al da si mu lipo reka - jesi! :palac:
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline Emil Kž

• Veteran member
imv kombi pitanja
« Odgovori #6 : 19 Siječnja, 2013, 09:06:14 »
eh da , 2010. evo kombi sam prodal prošle godine. i mogu reć da je bila dobra potražnja. da sam imal još 2 prodal bi ih. nazove lik iz pule i odmah mi šalje kaparu , bez da je videl kombi. i ne spušta cijenu , sve mu paše. kombi je stajal godinu i pol u štaglju , kupac dođe po njega , zapalimo ga , izvadim probe i on s njim direkt za pulu. javi se on kad je stigel i veli sve po putu bilo ok , jedino mu počela pred kraj lamela klizit.
a ja sam ga kupil od vatrogasnog društva u karlovcu , i još je bil regan oko 3 mjeseca , pa zato pitanja , jel sam mislil ulazit u neke projekte, al je ostvaril dobru(odličnu) cijenu na tržištu pa je ipak otišel. al nema bolje brije za klet i slične performanse od imveja. toliko.