Autor Tema: Stolna tokarilica?  (Posjeta: 5008 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
Stolna tokarilica?
« : 13 Ožujka, 2013, 21:45:02 »
Nabavio sam jedan potpuno novi tokarski stroj, pa me zanim ako tu tko na forumu ima sličan pa da kaže kak se u radu ponašaju te male tokarilice. Da li se na tome može potokariti neki manji disk od auta, znam da unutra idu rotori od anlasera... alternatora. Vidio sam da takve male tokarske strojeve koriste električari, no zanima me da li je tko probao raditi nešto veće.
Trenutno je u prodaji, no možda si ga ostavim.

Riječ je o ovome:

A u ovom linku sve piše -
http://www.oldschoolhr.com/forums/showthread.php?28115-P-malu-tokarilicu-za-metal-drepang-drehbank&p=376578#post376578

Offline exile

• Antique Member
Stolna tokarilica?
« Odgovori #1 : 13 Ožujka, 2013, 22:30:08 »
Ako ti disk fizički stane nutra ne vidim razloga zakaj ga nebi potokaril.
DIY or die!

Offline šarafko

Stolna tokarilica?
« Odgovori #2 : 13 Ožujka, 2013, 23:03:36 »
Imam gotovo identičan stroj. Sve ovisi što znaš o tokarenju i kakav posao moraš odraditi.
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline Motohod

• Antique Member
Stolna tokarilica?
« Odgovori #3 : 13 Ožujka, 2013, 23:49:24 »
Citat: šarafko;376607
Imam gotovo identičan stroj. Sve ovisi što znaš o tokarenju i kakav posao moraš odraditi.

I kakvim se pokazao stroj? Da li je bilo kakvih kvarova?
Što se tokarenja tiče, imam Meusera... pa bi ovaj mali bio za sitnice, tek toliko da ne moram čistiti veliki drepang za svaku sitnicu.

2 exile - nije ti to sam tak... drejanje diskova. Zato tu pitam da li je tko probal. Teoretski je sve moguće, no najbolje da mi se javi netko i kaže par riječi o tim strojevima.
Kakav je motor, da li se pregrijava, da li ima problema s prijenosom, da li proklizava remen...
Ukratko: ostaviti ili ga prodati.

Offline šarafko

Stolna tokarilica?
« Odgovori #4 : 14 Ožujka, 2013, 08:49:03 »
Prodaj. Moj stroj ima jaci motor 0.5kw i ako ga ne forsiram radi dobro. Diskove nisam tokario jer je za to premali. Ako narezujes vece navoje nareznicom proklizi remen.
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline Motohod

• Antique Member
Stolna tokarilica?
« Odgovori #5 : 14 Ožujka, 2013, 09:54:18 »
Hvala na informaciji šarafko! :palac:

Ovaj moj je isto 0,55kw motor, a to nisu ispravili u prospektu. Tamo je o,37 kw. Mogu se navoji narezivati nožem, pa neće proklizavati.... nareznica lovi s 4 strane pa je veći otpor.

PRODAJEEEEE SEEE !

Offline šarafko

Stolna tokarilica?
« Odgovori #6 : 14 Ožujka, 2013, 22:45:17 »
Da ali kada radiš navoj nožem tada moraš presložiti zupčanike što ponekada ide na živce ako je u pitanju jedan komad. A kada radiš sa nareznicom proklizi u čeljustima amerikanera ili na remenu. No to je već kada se forsira. Inače nije loš taj stroj, koliko tražiš za njega ako nije tajna?

Offline Motohod

• Antique Member
Stolna tokarilica?
« Odgovori #7 : 15 Ožujka, 2013, 14:44:46 »
Evo link na oglas, valjda neće administratori obrisati. Ma ne brišu koje bi trebalo... pa neće valjda naletjeti na ovo:

http://www.oldschoolhr.com/forums/showthread.php?28115-P-malu-tokarilicu-za-metal-drepang-drehbank&p=376578#post376578