Autor Tema: Pjeskarenej alu-felgi  (Posjeta: 5676 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Odg: Pjeskarenej alu-felgi
« Odgovori #15 : 25 Rujna, 2015, 09:24:39 »
Koliko vidim na ovoj tvojoj markici, pričaš o čeličnim felgama što je drugi par rukavaca.
Apssolutno možeš ulupati para koliko želiš u uređenje felgi, pogotivo ako su neke rijetke i vrijedne i misliš ih imat doživotno. Ali ulupat veće pare u farbanje felge od njihove vrijednosti a da ti pritom i nisu nešto prirasle srcu toliko da isključiš razum je glupo. Onda stoji da bolje kupit nove na rate. Alu felge za zimski set treba dobro zaštititi od soli i kamenčića, prljave su 99% vremena te nekakvo velebno šminkanje nema smisla. Kao i fileri koji pune neravnine, ako ti nije fetiš felga kao dječija guza ili neko u prolazu kraj auta pada na koljena da bi dobro povećalom proučio felgu. Ako je auto za svakodnevnu upotrebu, a ne za poneko pojavljivanje na susretima, dobro očistiš felgu od korozije, prešpricaš cink prajmerom, dva sloja srebrne, sloj dva prozirnog (i to ne sloj prst debljine) i deri. Ili kupiš nove namjenjene i ofarbane baš za zimu. Što se tiče sprejeva, kod dođeš u trgovinu sa bojama i lakovima nude ti mješanje boja i spremanje u kantice ili sprejeve, dakle razlika je u ambalaži.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #16 : 25 Rujna, 2015, 10:33:43 »
Za ''boju u spreju'' - ide onaj zvuk iz kviza kad je odgovor... Netočan. A die ovako nekako --> mmkmeeEEEEEEEEE!!!
Kad ti se namiješa ''boja za u sprej'' - taj lak (jer je to lak, a ne ''boja'') je tooooliko rijedak da ga u biti dobiješ, karikiram ''Pola deca i dec i pol razrijeđivača''. Znači NIJE isto ako ti namiješaju ''u kanticu za van'' i ako ti stave u sprej.
Probaj polakirati, onako iz fore jednom - neku površinu pa ćeš vidjeti koliko i KAKO pokriva ''boja za van'' koju ti izmiješaš (''izmiješaš'' mislim - pripremiš za špricanje) i i kako pokriva ''ready-to-špric'' sprej.
A to ''samo nebo je granica'' je - točno. Htio sam samo reći da ''svaki posao'' ako je ''pravi posao'' - košta.
Znači one spike ''ofarbaš za 100kn'' baš i ne drže vodu.  ;D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #17 : 25 Rujna, 2015, 11:12:07 »
Ne drobite gluposti,ako nešto radiš,napravi kako treba,a to košta.Ako samo zamuljaš onda košta kikiriki,a i traje kolko kikiriki.Ajde računaj,bez pjeskarenja i to kvalitetnog,60-70 kn po felgi,imaš i za manje,samo kaj ti lik skopa ko oranicu.Primer,filer,srebrna baza,bezbojni akril,utvrđivač,šmirlgleci,nitro razređivač,pa računaj.Mene je sve to koštalo za pišljive željeznače od Amia 800kn i dva dana zajebavanja sa farbanjem.Da, nisam računal benzin dok sam liku odnesel felge na pjeskarenje i drugi dan išel po njih,a to je još barem 100 kn ,bez usputne kavice na putu.
Za felge moraš korostiti kvalitetnu farbu,a ne neku  sumba rumba kod Peveca,jer inače sve za godinu dana spička sol i pjesak sa ceste.
Nikakvi cink sprejevi i farbe u sprejevima ne vrijede za to,to je sve drek i bez veze s zajebavaš i potrošiš novce,jer češ kitu labudovi pofarbat sa time.Priče,evo ja tak pofarbal i drže pet let i niš ni hrđavo su priče za male bebe,pa se tješi.
« Zadnja izmjena: 25 Rujna, 2015, 11:16:32 deda »

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #18 : 25 Rujna, 2015, 11:26:36 »
Ne drobite gluposti,ako nešto radiš,napravi kako treba,a to košta. :thmbup:
"Nothing drives like an Alfa!"

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #19 : 25 Rujna, 2015, 12:54:12 »
Najbolje spolirat i s bezbojnim lakom za drvene čamce pofarbat  :P
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline spitfire MK1

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: triumph spitfire MK1, tomos automatic A3ML
« Odgovori #20 : 25 Rujna, 2015, 21:05:11 »
Slažem se s ekipom koja kaže da ako hoćeš nešto napraviti dobro - nije jeftino, ali je jeftinije nego napraviti loše pa onda još jedamput kak treba. Provjereno na vlastitoj koži. I nije mi žao kaj sam napravil kak treba. Žal mi je za ono kaj nisam napravil kak treba.