Autor Tema: farovi-popravak  (Posjeta: 7228 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline flafy

farovi-popravak
« : 19 Svibnja, 2015, 21:48:36 »
nemogu nači temu ako je ima kako popraviti farove ,tj kromirati sjenila
ako neko zna kako i gdje
I LOVE ŠPEK & LUK,ŠARAFIM PO TRKAMA

Offline alekss

• Senior member
Odg: farovi-popravak
« Odgovori #1 : 19 Svibnja, 2015, 22:23:21 »
imam isti problem sa sjenilima od kadett-a C .....ovako kako sam se ja raspitao za postupak ovde kod mene u gradu (banja luka,bih) .... rastavi se sve,izvade sjenila.sjenila su metalna sto je prednost....postojece stanje se ispolira da se sve ujednaci,tj povrsina sjenila....odnese se na kromiranje sa dva jako tanka sloja.posle toga se sjenila minimalno ispoliraju cisto da se ujednaci povrsina i to je to....luksuz ovde kosta oko 30€ po faru sto se tice kromiranja.ostalo mi radi kolega sa kojim jos nisam dogovorio cjenu poliranja....radtavljanje i sastavljanje radim sam.....

Offline petak

« Odgovori #2 : 20 Svibnja, 2015, 11:41:59 »
Za probu sam dao metalizirati jedno sjenilo koje još nije složeno nazad u far i montirano na auto tako da neznam da li metalizacija podnosi temperaturu od sijalice.
Trebalo bi, ali uvijek ima onaj ali koji se kasnije pokaže iza kantuna.... :koo-koo:

Postupak je slijedeći.
1. Rastaviti far u dijeliće, uključujući i odvajanje stakla/platike od sjenila.
2. Dobro ispolirati površinu sjenila jer o tome ti ovisi koliko će fino/lipo sjenilo izgledati nakon metalizacije.
3. Nazvati čovjeka (Josip Križanić 098/9143179) i dogovoriti se oko cijene i vremena.
4. čekati i platiti
5. Spojiti sve nazad
R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033   R4 GTL 1.1  25kW 1128 688D7/12   Laguna II 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005   Espace IV 2.0 dci 127kW JK03 M9R-760 PK4-005   NO LOGO je najpoželjniji logo jer sugerira da prave vrijednosti prepoznaju samo oni najupučeniji

Offline Dare

« Odgovori #3 : 20 Svibnja, 2015, 12:09:13 »
nakon ove pripreme sto je kolega napisao, mislim da taj dio kromiranja ili negog drugog kemijskog procesa moze odradit Blažević u Ježdovcu, on radi sjenila.
Porsche 911 obična je Buba s još dva cilindra

Offline petak

« Odgovori #4 : 20 Svibnja, 2015, 14:28:56 »
nakon ove pripreme sto je kolega napisao, mislim da taj dio kromiranja ili negog drugog kemijskog procesa moze odradit Blažević u Ježdovcu, on radi sjenila.

Blažević može (teoretski) ali ima nekih problema sa pogonom za metalizaciju i on me je uputio na ovog gore gospodina. Blažević je ustvari i odnio sjenilo kod Križanića jer sam sjenilo poslao Blaževiću i nakon tri mjeseca nije uspio osposobiti pogon. Tako sam i došao do kontakta
R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033   R4 GTL 1.1  25kW 1128 688D7/12   Laguna II 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005   Espace IV 2.0 dci 127kW JK03 M9R-760 PK4-005   NO LOGO je najpoželjniji logo jer sugerira da prave vrijednosti prepoznaju samo oni najupučeniji

Offline Dare

« Odgovori #5 : 22 Svibnja, 2015, 00:15:25 »
Nisam znao da je u kvaru!
Porsche 911 obična je Buba s još dva cilindra

Offline chaos

« Odgovori #6 : 22 Svibnja, 2015, 21:32:06 »
Zamjenu za krom je teško naći.
Osobno sam eksperimentira na plastikama za žmigavac-pozicija, ali tu su temperature malo manje nego kod fara.
Poša san malo drugačijim putem... tj. u DM-u sam kupija par "SREBRNIH" lakova za ženske nokte. Onda san otiša u dućan za mišanje piture i zamolija ih da mi to smiksaju u sprej bocu.
Da bi postiga što sjajniji efekt podloga mora biti sjajno crna (u mom slučaju nosiva plastika je baš takva, jedino što san je još malo ispolira.
Onda san sa udaljenosti od nekih 40 cm i više prska tako da samo ona maglica vata za plastiku. 5-6 prskanja u razmacima od 5 minuta je sasvim dovoljno.
Završni efekt je super, samo triba paziti da ne prskaš sa zadnjom trećinom u boci (na kraju ostaju krupnije čestice i sve zajebu!).
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Darjan

« Odgovori #7 : 22 Svibnja, 2015, 22:32:03 »
Nedavno je u nekoj auto tiskovini objavljen članak o reparaciji farova, i to radi firma koja se bavi proizvodnjom ukrasnih burela za borove, i nije previše skupo koliko se sjećam.
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline Zizi

• Oldschool member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Volvo s60
« Odgovori #8 : 23 Veljače, 2016, 14:15:05 »
Pozrdav ljudi, ovako ja imam problema sa štelanjem farova. Naime jedan mi far ide skoro u pod, skroz nisko, a vijci za nivelaciju kao da i ne postoje. Da li netko zna kako da riješim ovo, jer ne znam šta da radim?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #9 : 23 Veljače, 2016, 14:43:38 »
Potezanjem pojedinih konopaca - mijenjaš oblik i kut kupole... Nakon par skokova naučiš na greškama... Kasnije ide lako.  :byeg:

http://www.oldschoolhr.com/forum/index.php?board=32.0

:drinks:

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?