Autor Tema: Kocnice mi škripe  (Posjeta: 7399 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

peugeot_bebe

• Gost
Kocnice mi škripe
« : 11 Kolovoza, 2007, 19:07:13 »
Imam problem na vectri (znam da nije baš oldshool...).
Sredinom 4. mjeseca sam promjenio diskove i pakne i prije mjesec dana su pocele škripati. U vožnji se ne cuju toliko, ali pri stajanju na stopu ili slicno užasno škripe.

E sad... bio sam u opelovom servisu (gdje su mi i zamjenili kocnice) i oni kažu da su to noviji modeli koji ne sadrže azbest u sebi i prašina se sakuplja. Ispuhali su sa kompresorom prašinu, ali vec nakon par kilometara kocnice opet škripe.

Ne znam što cu. Užasno smeta, pogotovo u gradu.

Inace Vectra je 1.8i, '93. cca 165000km, AUTOMATIC.

POMOZITE molim vas!

imported_Gear

• Gost
Ko
« Odgovori #1 : 11 Kolovoza, 2007, 20:36:27 »
Na trzistu u zadnje vrijeme ima jako losih plocica,  za cas se skure, a onda dalje cvile i ne koce.   promjeni plocice, ovaj puta ne u ovlastenom, nego kod nekog ko zna posao.

Postoji zamjena za asbest, samo je proizvodjacima skupa pa nutra natrpaju sto vise kojekakvog smeca.

Ja ti toplo preporucam "Pagid"    imas ih za opel u Bergmanu.
imas dvije vrste, obicne i econo

IZBJEGAVAJ   Ferodo i Bosch,  taman pa da su i badava.

Brutalac

• Gost
Ko
« Odgovori #2 : 12 Kolovoza, 2007, 00:07:02 »
Hmmm...meni se dogadjala ista stvar pa sam kupio najbolje pakne koje imaju za minija EBC i dalje mi skripi...sad malo rijede ali zvuk je tu...
Kaj hocu reci...mozda nema veze sa proivodjacom? :?

Offline turBina

Ko
« Odgovori #3 : 12 Kolovoza, 2007, 12:48:37 »
Radi se da najverojatnije o nekvalitetnim plocicama. :(

Offline TheBIG

Ko
« Odgovori #4 : 12 Kolovoza, 2007, 13:03:59 »
a prašina na diskovima ?? cesti razlog da kocnice škripe

Offline Jaki

• Antique Member
Ko
« Odgovori #5 : 12 Kolovoza, 2007, 16:03:58 »
meni su na BMW-u prije skripale kocnice... i to me jako zivciralo... onda
sam kupio nove plocice Textar ako se ne varam se zove firma i sa tima
sam full zadovoljan ... ne skripe a osim toga jos i dobro koce.

tako da skripanje ovisi o plocicama.. odnosno neke skripe neke ne :D

Offline AlfaZD

Ko
« Odgovori #6 : 12 Kolovoza, 2007, 16:43:53 »
skripanje plocica kocnica moze izazvati  vise uzroka.
> plocice proizvedene od (pre)tvrdog materijala ( na trzistu ima svakakve pancofe )
> nove plocice montirane na trosene,  neravne diskove ( lose/iskopane diskove treba bar pobrusiti....)
> plocice (i diskovi)  jako pregrijani (spaljeni), kad se ohlade, postanu pretvrde, pa skripe (i losije koce).... = u smece

najbolje plocice su one mekane, relativno brzo se trose, a poznaju se po crnilu na felgama   :D
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

peugeot_bebe

• Gost
Ko
« Odgovori #7 : 13 Kolovoza, 2007, 00:00:23 »
Hvala na odgovorima i savjetima.

Mislim da cu promjeniti pakne... Imate kakav prijedlog gdje da to obavim.

I zanima me otprilike cijena, jer ne mislim ulagati u auto koji vrijedi 1.500 € (ako i toliko).

Naime kad sam mjenjao diskove i pakne i još neke sitnice ispalo me oko 2.000 kn.

Iako mislim da je i to previše racunao sam da ako odem ko ovlaštenog nece biti problema. Ipak se radi o važnom djelu na autu pa sam htio bito siguran.

Eto ti ovlaštenog!  >:(

Sad sam ljut!

mmarac

• Gost
Ko
« Odgovori #8 : 11 Prosinca, 2007, 21:52:32 »
bok....evo ja ti se bavim kocnicama,ljepljenjem i nitanjem.....

vidim da decki znaju da kad je tvrdi materijal da kocnica cvili,ako se odlucis na popravak javi se...

marko..091)512-1004

pozzzz :bye:

sony

• Gost
Ko
« Odgovori #9 : 12 Prosinca, 2007, 10:42:07 »
e stari moj za tu tvoju vectru si dao 2000kn za kocnice ... evo ti par rijesenja ate power discovi za nekih 500-600kn i recimo neke pagid kocnice kojih 250 kn (ovo ti je sve okvirna cijena i to za par )

onda brembo maxi narezani diskovi (nemrem nac sliku ) kostaju nekih 750-800 kn al problem je kod njih kaj ljudi vele da su losi i da znaju puknut i da volan zna trest , ja ne znam frendu sam ih stavio na a3 koji je nasviran i dobro su kocile a i to je problem sto takvi diskovi nisu od pecenog gusa nego su su iz lijevanja samo otokareni i nije se gus savinuo onako kako treba te diskove bi trebalo kupit i onda stavit malo van da se gus pod utjecajem temp. skrivi dat ih kod tokara i to je to ...
sad sam malo previse skrenuo s teme jer vidim da je koji auto vozis i sigurno se ne ganjas s njim

ako zelis obicne diskove zimmerman je stvarno dobar i dosta jeftin ( 400-500) sa nekim ate plocicama bi bio dobar
i imas kupit original plocice od GM za svoj auto u autodjelovima dado i nisu skupe nekih 200 kn
izbor ti je stvarno velik al te frajer stvarno ozenio za 2000kn

Offline Mahatma Gadhni

Ko
« Odgovori #10 : 12 Prosinca, 2007, 20:32:07 »
Bome te oženio. Ja na porscheu imam EBC Greenstuff plocice (500kn set) i ferodo diskove (600kn par). Ove plocice bi trebale biti medu boljima za cestovnu upotrebu
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Offline chaos

Ko
« Odgovori #11 : 12 Prosinca, 2007, 21:09:10 »
A u kojim ducanima su te prihvatljive cijene i good proizvodi koje navodite?
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Mahatma Gadhni

Ko
« Odgovori #12 : 12 Prosinca, 2007, 21:27:47 »
Za Greenstuff znam da se može nabaviti u Motormaniji. Problem je što su spori 'ko k***c. Ja sam svoje cekao preko mjesec dana.
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Offline driver_8

Ko
« Odgovori #13 : 23 Prosinca, 2007, 13:21:57 »
Citat: Gear
Na trzistu u zadnje vrijeme ima jako losih plocica,  za cas se skure, a onda dalje cvile i ne koce.   promjeni plocice, ovaj puta ne u ovlastenom, nego kod nekog ko zna posao.

Postoji zamjena za asbest, samo je proizvodjacima skupa pa nutra natrpaju sto vise kojekakvog smeca.

Ja ti toplo preporucam "Pagid"    imas ih za opel u Bergmanu.
imas dvije vrste, obicne i econo

IZBJEGAVAJ   Ferodo i Bosch,  taman pa da su i badava.

Što fali ferodou? Pa to je oduvijek medu najboljim proizvodacima za kocnice. Da ne pricam o DS asortimanu. Neki su govorili da umjesto serijskih plocica na stare alfe bolje stavit ferodo, a serijski ide ate, bendix... A i bosch mi se pokazao kao dobar na jednom autu, nikad škripao i trajao 40 000km. I kocio kako treba naravno.

Ja bi rade zaobilazio ap lockheed/delphi.

imported_Gear

• Gost
Ko
« Odgovori #14 : 23 Prosinca, 2007, 20:04:33 »
jbg,  neznam, mozda ima vise klasa ili vise verzija za razlicito trziste, ali meni je iskustvo pokazalo da onaj Ferodo koji se kod nas kupuje, nevalja.  ;)