Autor Tema: Servo od kocnica Zastava  (Posjeta: 3049 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline acer

• Senior member
Servo od kocnica Zastava
« : 14 Siječnja, 2009, 15:30:42 »
Ovako imam jedan problem,auto mi se bio gasio pri jacem kocenju.
Zamjenio sam servo i sad se auto ne gasi ali kocnica je dosta tvrda kao da servo bas ne radi kako treba.
Zvao sam svugdje po Rijeci i neigdje naravno nema kupiti novi servo, u ZG u auto plavljaninu ima ali trebalo bi cekati cca mjesec dana.

E sad moje je pitanje da li pase od nekoga Fiata servo?
Zastava 128 1,1GX

Offline slanac

Servo od kocnica Zastava
« Odgovori #1 : 15 Siječnja, 2009, 19:24:12 »
Servo ureðaj: Neispravnost ovog ureðaja oèituje se kao : za isto koèenje potreban je znatno jaèi pritisak na pedalu koènice.
provjera ispravnosti: dok je motor ugašen i rzèica mjenjaèa u neutralnom položaju pritisnuti više puta pedalu koènice(dok ne otvrdne cca 3-5 pritisaka) i zadržavajuèi pedalu pod pritiskom upaliti motor.Ukoliko je instalacija servo ureðaja i sam ureðaj u redu osjetiti èeš da je pedala "propala" iako nisi pojaèao pritisakna nju. Ako se ovo ne zapaža onda sistem nije u redu i treba naèi na svim spojevima do usisne grane: gdje su loši spojevi ili crijevo šuplje pa vuèe falš zrak. Naime servo radi na principu potlaka iz usisne grane motora. Osobno sam od 1972 pa do danas u praksi samo jedamput mijenjao servo na nekom tristaèu, ali ni tada to nije trebalo jer je kod njega slabije koèenje bilo uzrokovanološim gl.cilindrom. Ovo što ti navodiš da je prilikom koèenja došlo do gašenja motora prije bih pripisao lošije podešenom ler radu motora i to zato jer u trnutku koèenja motor povuèe dio zraka iz servo ureðaja pa ga možda uguši previše zraka.  Da je servo bio neispravan onda bi se to prvo odrazilo na silu potrebnu za koèenje.  Ajde sada na poèetak i provjeri servo!!?  Koji servo bi pasao na 101 ne znam ali sad imaš dva pa što æe ti treæi. Pozdrav !
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline STOLE ABARTH

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • www.stolesraceshop.com
  • Vozilo:: Fiat 128 rally 1300
Servo od kocnica Zastava
« Odgovori #2 : 15 Siječnja, 2009, 20:52:31 »
ja bi na tvom mjestu servo izbacio.ja radim na tome da izbacim servo, dosta mi je da me servo yebe u zdrav mozak vec godinama.

Offline acer

• Senior member
Servo od kocnica Zastava
« Odgovori #3 : 15 Siječnja, 2009, 21:43:59 »
@slanac

Gledaj,sa starim servo bi kad auto stoji na mjestu pumpam kocnicu i auto se ugasi.
Pokusao i dizati ler ali opet isto, karb je komplet repariran prije niti mjesec dana.
Crijevo sto ide sa ususine grane na servo je takodjer promjenjeno.

Sa ovim drugim servom se auto ne gasi,sto znaci da je ipak servo bio neispravan.
Ali ovaj ne radi kako treba ocigledno cim je pedala dosta tvrda.

Sutra mi stize busom novi servo iz Beograda pa cemo vidjeti.
Zastava 128 1,1GX