Autor Tema: šmirglanje  (Posjeta: 4413 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline plantak_vž1

• Veteran member
šmirglanje
« : 15 Travnja, 2009, 00:21:13 »
zanima me koji šmirgl papir bi bio najbolji da pošmirglam cijeli auto sa onim vibrirajuæim strojèekom za šmirglanje

znaèi sa stojèekom se ne radi na vodu nego mora biti suho šmirglanje

ponavljam pitanje: koje gruboèe mora biti i dali je to onaj platneni??

molim sve znalce da èim više napišu

HVALA :bye:

Offline kile

šmirglanje
« Odgovori #1 : 15 Travnja, 2009, 08:54:04 »
Nisi napisao jel skidaš boju, radiš pripremu za lakiranje, pripremu za filer ili........???

To su inaæe oni okrugli papiri što imaju èièak iza na sebi da se zaljepi na šlajfericu. Ako si mislio na onu okruglu vibro brusilicu.

Ako si mislio na onu kvadratnu brusilicu, onda ti trebaju papiri u arku ili traci, ali ne oni platneni jer su u veèini sluèajeva to brusni papiri za metal.

Offline plantak_vž1

• Veteran member
šmirglanje
« Odgovori #2 : 15 Travnja, 2009, 15:04:02 »
sad skidam boju i pripremam za filer i nakon filera opet trebam pošmirglati da napravim pripremu za boju

koji trebam za prvo navedeno a koji za drugo navedeno?

edit šlajferica je kvadratna vibro

Offline kile

šmirglanje
« Odgovori #3 : 15 Travnja, 2009, 16:08:49 »
Priprema za filer je po meni dovoljno 240.
Prije toga može i grublji. A finije od 240 mislim da ne treba, jer te riseve filer zapuni.

Priprema za lakiranje ovisi o vrsti boje (akril, metalic i sl.) te dali radiš na suho ili vodu.

Ja sam osobno pripremu za akril radio završno brušenje filera sa 1200 na vodu.

Miro_zg

• Gost
šmirglanje
« Odgovori #4 : 15 Travnja, 2009, 18:33:58 »
Prije filera šlajfaš sa 220,a filer šlajfaš sa 320 ili 400 na mašinu i još sa 800 na vodu,sa mašinom nije dovoljno .To ti je 100% tako i nikako drugaèije.

Offline plantak_vž1

• Veteran member
šmirglanje
« Odgovori #5 : 15 Travnja, 2009, 18:58:02 »
meni je lik u duæanu s bojama i lakovima preporuèil 80-ku
i to na papirnatoj podlozi

da prvo na grubo sa tim požlajfam i onda sa 240-220 ili da idem zamjeniti
je 80-tka pregruba za to??

miro_zg-a kaj ak nemam stroj za šlajfanje na vodu??

ovo prije filera 220, 320 i 400 je obièni a 800 je vodobrusni papir?

još sam malo zeleni kaj se toga tièe ali zato pitam vas da mi objasnite sve o tome

Miro_zg

• Gost
šmirglanje
« Odgovori #6 : 15 Travnja, 2009, 19:14:50 »
Šlajfaš ruèno sa 800 na vodu,a li tek iza šlajfanja sa mašinom sa 320 ili 400,možeš ti i sve ruèno na vodu sa 800 ali æeš se ubit od posla.Kada pošpricaš filer onda još na filer pošpricaš kontrol boju,da vidiš šlajfat.To ti je bilo koja baza,bitno da je mat.Šlajfaš dok ne skineš kontrol boju i to je to,i naravno paziš da pratiš konture auta,da ne napraviš jame i neravnine.Sa 80 šlajfaš jedino ako si nešto kitao a poslje još natkitavaš,ako više ništa ne natkitavaš onda je 80 pregrub i šlafaš sa 120,i to šlajfaš na suho.