Autor Tema: Samogradnja lake autoprikolice  (Posjeta: 7502 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
Samogradnja lake autoprikolice
« : 07 Prosinca, 2009, 17:19:43 »
znaci imam u planu napravit autoprikolicu do 750kg,pa me zanima par stvari:
1:jel se moze atestirat s krutom osovinom i oprugama od auta(u mom sludaju Fiat Fiorino 1.7D)
2.jel ima neko ogranicenje dimenzija?ja bi napravio malo duzu da mi moze motor stat unutra
3.jel se mogu nazad stavit svitla od kamiona(ja mislim da su od TAM-a) jer ta imam doma?
4.jel za nju treba b+e kategorija?
ako znate jos koje cake u vezi atesta napisite
unaprijed zahvaljujem
« Zadnja izmjena: 07 Prosinca, 2009, 17:31:59 Lugburz »

Offline Bluesberry

• Antique Member
    • http://www.ctroenklub.hr ; www.snail.2cv.com
« Odgovori #1 : 07 Prosinca, 2009, 18:31:42 »
ako misliš stavit osovinu od auta trebaš posebno i nju atestirat, za lampe ti je bitno šta imaju ugravirano na sjenilima/staklima, sve preko 1.60m širine mislim treba imat poziciju bijelu s prednje strane a ako je manje idu katadiopteri (mačje oči) trebaš bičnu signalizaciju koja zavisi o dužini prikolice, Ako imaš "Uradi sam" dućan u blizini oni ti imaju najpovoljnije osovine koje su već atestirane (od njemačke firme "Knott") i dodatne sitnice koje ti trebaju za samogradnju - prednji kotač, šapa (ono što se zakači za kuku), čak i kompletne ploče sa provučenom signalizacijom za zadnju signalizaciju ;)

nadam se da sam od pomoći ;)

e da i sam atest ti je oko soma kn, a pazi koliko teška će ti bit prikolica jer ako npr napraviš da je 600kg (karikiram) onda na njoj smiješ vozit samo 150 kg - što će reći ukupna masa s teretom je max 750 kg za laku prukolicu

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #2 : 07 Prosinca, 2009, 20:10:47 »
....
« Zadnja izmjena: 16 Prosinca, 2009, 01:19:50 dvojka »
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline ledeni09

« Odgovori #3 : 08 Prosinca, 2009, 16:29:41 »
Citat: Lugburz;125975
znaci imam u planu napravit autoprikolicu do 750kg,pa me zanima par stvari:
1:jel se moze atestirat s krutom osovinom i oprugama od auta(u mom sludaju Fiat Fiorino 1.7D)
2.jel ima neko ogranicenje dimenzija?ja bi napravio malo duzu da mi moze motor stat unutra
3.jel se mogu nazad stavit svitla od kamiona(ja mislim da su od TAM-a) jer ta imam doma?
4.jel za nju treba b+e kategorija?
ako znate jos koje cake u vezi atesta napisite
unaprijed zahvaljujem

Imas gotovu prikolicu u Osijeku u metrou sam vidio 1,500kn nova.
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694