Autor Tema: Tapeciranje volana u komadu?  (Posjeta: 4707 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivan L

• Antique Member
Tapeciranje volana u komadu?
« : 22 Listopada, 2011, 23:20:51 »
Gdje bih mogao tapecirati volan u jednom komadu da nema sav po sredini? Ili bolje receno, zelim da volan izgleda onako kako je izasao iz tvornice.

Ovo zelim:

Ovo ne zelim:

www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline Domi

• Veteran member
« Odgovori #1 : 23 Listopada, 2011, 23:30:46 »
ako misliš da nema onaj šav na dnu volana, onda se ne može napraviti. negdje koža mora biti spojena.. e i ovo ti nije baš u redu da stavljaš moje radove uz natuknicu "ovo ne želim" jer mi na taj način namjerno ili nenamjerno radiš anti reklamu :pda:
Fiat Abarth Ritmo 130 TC, konzumirajmo talijansko
Fiat-Lančica mila majčica

Offline marac_kc

• Antique Member
« Odgovori #2 : 24 Listopada, 2011, 09:57:22 »
Nema šanse da ti to neko uradi... Može se možda da se koža prokuha na pari pa da se navuče preko volana u komadu, pa tek kad se ohladi da se iskroji direkt na volanu i zašije, no to je mukotrpan posao ako radiš ručno.

Ovaj volan je rađen u parnom kalupu na preši, tako da kožu navuču i sprešaju, zapare i ohlade, pa samo kasnije izrežu višak i zašiju....
KEMI?AR

Offline Ivan L

• Antique Member
« Odgovori #3 : 24 Listopada, 2011, 22:31:54 »
Citat: Domi;262946
e i ovo ti nije baš u redu da stavljaš moje radove uz  natuknicu "ovo ne želim" jer mi na taj način namjerno ili nenamjerno  radiš anti reklamu :pda:

Zao mi je ako tako mislis, ali ne vidim razloga za takvom reakcijom. Niti imam sto protiv tebe ili tvoga posla tako da ti dalje nemam sto drugo reci.  Da nisi komentirao sliku vjerujem da je nitko nebi povezao s tvojim radom.

Ne razumijem se previse u ovaj posao, ali mislim da je nacin koji je iznio marac prekompliciran za masovnu proizvodnju. Po mom misljenju jedini razlog moze biti kolicina materijala koja je potrebna za izradu iz jednog komada (opseg kruga) dok se za volan sa savom materijal izrezuju u obliku trake i iskoristivost je skoro 100% dok kod opsega ima dosta neiskoristenoga materijala.
    www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline chaos

« Odgovori #4 : 25 Listopada, 2011, 17:31:04 »
Koža se otkine u komadu kao prsten i navuče se (potražite kako u Jaguaru to majstori rade i to samo prstima bez pare)
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #5 : 25 Listopada, 2011, 21:04:33 »
Danas sam uslikao volan na svojem audiju 80 GT 1974.Kao što se vidi orginalni je i oštećen morati ću ga dati presvući.
U orginalu je spajan i tvorniči ugrađivan,tako ću ga i ja ponovo dati napraviti.
Što se tiče volana Porsche-a i Jaguara i još nekih skupocjenih vozila,koliko para toliko muzike.
[/IMG]
marijanko