Autor Tema: Diskovi na peglici  (Posjeta: 3250 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Goro

• Junior member
  • **
Diskovi na peglici
« : 24 Siječnja, 2012, 18:32:38 »
Danas san nesto pregledava photobucket pa san nabasa na slike kad san cini adaptere za stavit diskove na peglicu. Pa da podilin s vama. U pitanju su prednji i zadnji diskovi od Una Turba skupa sa klistima.

Za prednje treba zeljezna ploca debljine 7mm i distanc od 3,3mm izmedju diska i glavcine da bi disk stao u sredini klista. Gdje ploca nasjeda na glavcinu treba malo obradit rub na tokarski jer je na glavcini konus pri kraju(ja san dremelom jer tokara nije bilo), a prednju stranu, koja se vidi treba 2.5cm u oko sredisnje rupe otokarit na dubinu od 3mm da nebi semering struga kad se stisne sredisnja matica.

Offline Goro

• Junior member
  • **
Diskovi na peglici
« Odgovori #1 : 24 Siječnja, 2012, 18:37:44 »
Za zadnje treba ploca od 6mm i disk odmah stoji u centru klista. Trebaju duze vide koje drze glavcinu i klistima treba zamjenit mista u odnosu kako stoje na Unu, znaci da prihvat za sajlu rucne kocnice bude prema gore. Unutar kabine treba pomjerit rucicu rucne kocnice natrag, razrezat lim od grijanja i napravit nosac za dvije straznje vide. Glavni kocioni od pegle bez problema radi, iako su mi svi govorili da ce bit premal i da ce propadat.

Offline Ante V8

Diskovi na peglici
« Odgovori #2 : 24 Siječnja, 2012, 19:01:15 »
Pegla pa sa 4 diska!!!!!!!!!!!!!:sok: Nemoj jako kočiti da ne poljubiš glavom volan:rofl: ,a vjerujem da kopa u mjestu.:to:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline ivmatic86

Diskovi na peglici
« Odgovori #3 : 24 Siječnja, 2012, 19:10:07 »
Stari,ti si genije :jep:! I to još od Una Turbo... Znaš li jel isti adapter odgovara i za montažu tih zadnjih diskova na Yuga?
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Goro

• Junior member
  • **
Diskovi na peglici
« Odgovori #4 : 24 Siječnja, 2012, 21:46:38 »
Pegla koci brutalno, jedino neznam kako je po kisi, nisam je uspio vozit po mokrome jer nije registrirana. Posto je kociona sila 10 puta jaca vjerojatno bi nakon malo jaceg stiska u zavoju oso ravno. Treba probat, pa vidit ;)

Offline Goro

• Junior member
  • **
Diskovi na peglici
« Odgovori #5 : 24 Siječnja, 2012, 21:53:20 »
Za adapter nisam siguran. Bas san neki dan uzeo sebi jos jedan par zadnjih klista od Una Turba ako me nekad bude volja stavljat na yuga. Takoder san dobi i adaptere, tj. nisan zna da Uno u originalu ima adaptere za zadnja klista. Nisan usporedi ali moguce da su ista/slicna ovima sto san ja pravi.

Offline ivmatic86

Diskovi na peglici
« Odgovori #6 : 25 Siječnja, 2012, 09:18:57 »
:sok: Nisan ni ja zna da ima adaptere! Aj kad uvatiš vrimena poslikaj te adaptere i napiši dimenzije (da ne spominjen kako bi nacrt u a-cadu bija superrrr :njam:),pa stavi. Prije par GODINA san stavija pitanjeo tome na forum i NIKO nije posla nacrt. A, ono, i ja bi malo kemija sa kočnicama :D
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Goro

• Junior member
  • **
Diskovi na peglici
« Odgovori #7 : 25 Siječnja, 2012, 10:59:54 »
Slikam kad dodem doma, trenutno san u Splitu do vikenda. A u autocadu nisan nikad radi tako da vjerojatno nista od toga. Za prednje imam samo pocetnu sablonu od tvrdog kolaza, a za zadnje imam drvenu adapter...Trebalo bi dignut prednje s auta pa precrtat na papir a to nije bas da mi se da :)

Offline abarthing

• Senior member
Diskovi na peglici
« Odgovori #8 : 31 Siječnja, 2012, 18:02:16 »
Jesi li imao problema oko  ozračivanja?

Offline Goro

• Junior member
  • **
Diskovi na peglici
« Odgovori #9 : 02 Veljače, 2012, 23:30:05 »
Da, tu san si skrati zivot za nekih 3 godine dok san skonta sto je..uglavnon trebalo je okrenit zadnja kljesta kako stoje u originalu, ozracit ih i vratit na mjesto....