Autor Tema: Voda (kondezat) u šprici ....  (Posjeta: 3716 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brzi68

• Senior member
  • Spol: Muški
Voda (kondezat) u šprici ....
« : 14 Srpnja, 2012, 08:53:17 »
Prilikom korištenja lakirerske šprice: nikad još dosad korištenjem istog kompresora te ostale opreme nisam vidio da iz šprice ide lak sa kaplijcama vode. Možda je došlo do kondezacije i znam da bi trebao imati razne prikljčke, filtere i sl. potrebno za kvalitetu zraka,
ali me još tome dodatno zbunilo pošto imam uljni kompresor  dolazak popratni miris ulja kod ispuhivanja zraka. Dali  netko zna što da radim i od kuda da krenem u rješavanju problema.:ne:....
« Zadnja izmjena: 14 Srpnja, 2012, 08:56:33 brzi68 »

Deno

• Gost
« Odgovori #1 : 14 Srpnja, 2012, 15:16:19 »
Prvo na dnu kompresora imaš šaraf za ispuštanje kondenzata iz boce pa to lijepo ispusti van jer sigurno imaš par litara vode unutra..
I uzmi si odvlaživač zraka ja mislim da je nekih 150kn i miran si..i svakih par dana ispuštaj kondenzat iz boce..zavisi koliko radi kompresor.
Kondenzat se stvara kad kompresor dugo radi i šalje vreli zrak u hladnu posudu za zrak i tu dolazi do kondenzacije i stvara se vlaga,voda..
A što se tiče mirisa za to mogu biti krive karike zbog dotrajalosti..tj ne skidaju dovoljno ulje sa stubline i šalju malu količinu ulja u posudu.
Kad budeš ispuštao kondenzat vidjet ćeš dali ima ulja..

Offline Jaki

• Antique Member
« Odgovori #2 : 15 Srpnja, 2012, 17:55:22 »
Ja povremeno znam i na kompresoru otvoriti one cepove na boci naprijed i nazad...
okrenem tako je rupa prema dolje i da sva voda iscuri van... na taj nacin se moze
 jos bolje izvaditi kondenzat, jel na onaj ventilic dolje kada se ispusta uvijek jos
 vode ostane nutra... tako je barem na mom kompresoru... a i nije lose malo ga trest
dok ispustas, jos dodatno vode izajde.

Deno

• Gost
« Odgovori #3 : 15 Srpnja, 2012, 18:02:19 »
Istina to sam i ja znao na svom napravit na onom doljnjom nemože sva voda izać van.

Offline brzi68

• Senior member
  • Spol: Muški
« Odgovori #4 : 16 Srpnja, 2012, 06:44:22 »
Uredno ispuštam kondezat i ostatak zraka s prljavštinom iz spremnika. Čak i sam rad motora postao je bučniji tako da očekujem skori servis. Gdje i kome bi se mogao obratiti za servis te da kupim priključke za zrak s  tim ovlaživačem.

Deno

• Gost
« Odgovori #5 : 16 Srpnja, 2012, 12:05:20 »
Imaš to većinom u trgovinama boja i lakova..A i u velikim tr.centrima tipa Merkur..

Offline chaos

« Odgovori #6 : 27 Rujna, 2012, 20:13:58 »
Citat: Deno
I uzmi si odvlaživač zraka ja mislim da je nekih 150kn i miran si..i svakih par dana ispuštaj kondenzat iz boce..zavisi koliko radi kompresor.
Kondenzat se stvara kad kompresor dugo radi i šalje vreli zrak u hladnu posudu za zrak i tu dolazi do kondenzacije i stvara se vlaga,voda..

A koliko daleko bi odvlaživač zraka trebao biti od šprice? I u crijevu se kondenzira?
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #7 : 28 Rujna, 2012, 12:59:14 »
crijevo mora biti gumeno, ne plastika, radno mjesto kompresora mora biti prozracno
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline chaos

« Odgovori #8 : 03 Listopada, 2012, 22:01:25 »
dvojka (ili neko drugi) - na odvlaživaču imam i posudu za podmazivanje zraka. Koje ulje se za to koristi?
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!