Autor Tema: Keder krpanje ?  (Posjeta: 4734 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chaos

Keder krpanje ?
« : 09 Studenoga, 2012, 18:00:01 »
Može li se keder okrpiti (vulkanizirati) ?
Npr. kad pukne ovako komadić ?

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline ivmatic86

Keder krpanje ?
« Odgovori #1 : 09 Studenoga, 2012, 19:47:33 »
Tribalo bi bit moguće s obzirom da se ravni kederi oblikuju u neke okrugle/zatvorene i spoj se nekako zavari ili zalipi.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

SCARY

• Gost
Keder krpanje ?
« Odgovori #2 : 09 Studenoga, 2012, 22:29:57 »
uspješno sam lijepio različite gumene dijelove s akrilatnim (momentnim) ljepilom... namaži (kapni) obe površine, samo nemoj odmah spojiti nego nakon 3-4 sekunde i onda drži barem 30 sekundi...

Offline chaos

Keder krpanje ?
« Odgovori #3 : 11 Studenoga, 2012, 11:37:04 »
Nešto ću morati iskemijati jer sam naša još jedan keder sa otkinutim komadom u odrpanijem izdanju.
Najvjerojatnije će sa donje strane, kao nosač i povezivač, ići tanka gumena traka od metereološkog balona.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Keder krpanje ?
« Odgovori #4 : 13 Studenoga, 2012, 09:00:41 »
probaj sa oniim ljepilom za zakrpe za gume/zračnice... ono vulkanizira

Offline deda

• Antique Member
Keder krpanje ?
« Odgovori #5 : 13 Studenoga, 2012, 10:05:53 »
Stari kederi su sra...jer nije samo problem u gumi ako je ofucana,nego zahrđaju i limeni federi koji su u njemu i drapaju lim kada ga stavljaš,pa sve još više hrđa.Metar takvog kedera ti dođe 5€ ,a to kada staviš novo,auto sasvim drugaćije izgleda.Inaće se odlićno da zakrpati guma sa diht masom za ljepljenje stakla,skoro se uopće ne primjeti a dobro drži.

Offline deda

• Antique Member
Keder krpanje ?
« Odgovori #6 : 13 Studenoga, 2012, 10:06:20 »
Stari kederi su sra...jer nije samo problem u gumi ako je ofucana,nego zahrđaju i limeni federi koji su u njemu i drapaju lim kada ga stavljaš,pa sve još više hrđa.Metar takvog kedera ti dođe 5€ ,a to kada staviš novo,auto sasvim drugaćije izgleda.Inaće se odlićno da zakrpati guma sa diht masom za ljepljenje stakla,skoro se uopće ne primjeti a dobro drži.

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
Keder krpanje ?
« Odgovori #7 : 13 Studenoga, 2012, 10:10:08 »
probajte pitati u

SAVA EKO-TECH, GUMA I GUMENI PROIZVODI
Svetice 25B

imaju razne kedere pa mozda imaju takav kakav treba novi.Mislim da su cijene od 10 do 20 kn po sječanju.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline deda

• Antique Member
Keder krpanje ?
« Odgovori #8 : 13 Studenoga, 2012, 10:32:37 »
Nemaju takve,bio sam neki dan ,kupovao sam neke gumene profile.Kolko znam ima firme "Pravi smjer" na horvačanskoj,imaju i svoju stranicu na netu,pa se sve može vidjeti i nazvati.

Offline chaos

Keder krpanje ?
« Odgovori #9 : 13 Studenoga, 2012, 18:51:18 »
Citat: deda

Problem je što je keder iz jednog komada, nema nikakvog spoja. Na onom armiranom dijelu koji sjeda na lim sa vanjske strane je nakeljena guma i to baš onako jednostavnog oblika.

Na sriću nema ni traga ruzini, sve je čisto.