Autor Tema: Fiat 850  (Posjeta: 4234 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kublach

• Oldschool rookie
Fiat 850
« : 12 Kolovoza, 2014, 22:57:15 »
Bok, nadam se da sam pogodio podforum za pisanje  ;D

Ne pišem puno po forumu, ali evo, došlo je vrijeme kada mi trebaju vaši savjeti, pomoć i slično.

Naime, posjedujem kao što sam napisao u svojoj temi Fiat 850. Auto je u voznom stanju, registriran, ali...

Došlo je vrijeme da se i on temeljito obnovi pa trebam savjete što, kako i gdje?

Na autu bih radio apsolutno sve - limariju, mehaniku, motor...

Što se tiče limarije - kompletno skidanje postojeće boje (da li brušenjem ili pjeskarenjem, svejedno...), motor generalno urediti, kočnice, ovjes... Sve doslovno kao da je izašao iz tvornice.

E sad... Ako je netko to radio ima li kakav savjet, na što pripaziti? Koliko će me to okvirno koštati? Gdje nabaviti dijelove?

Da se razumijemo, sam nažalost ne mogu puno raditi jer to nije moja struka - mogu samo gledati i ponešto naučiti pa neke stvari idući puta i sam raditi - struka mi je totalno druga - računala i sl.

Radove sam planirao krajem ove godine, ali treba početi skupljati dijelove (a i lovu pripremiti)...   :klinac:

Offline lek

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: 127 fiat
Odg: Fiat 850
« Odgovori #1 : 13 Kolovoza, 2014, 08:26:33 »
Pogledaj temu abarth 850 tc od damira,u svakom sl moš njega priupitat jel bi itebi to napravio ikolko love ga je izašlo,kolko bi tražio za ruke

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #2 : 13 Kolovoza, 2014, 11:21:09 »
Pogledaj temu abarth 850 tc od damira,u svakom sl moš njega priupitat jel bi itebi to napravio ikolko love ga je izašlo,kolko bi tražio za ruke

dosta je velika razlika između fiče i fiata 850  :wink2:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #3 : 13 Kolovoza, 2014, 11:33:01 »
Postavio si pitanja na koja ti nitko ne može dati ni približan odgovor.Ljepo odi kod više majstora sa autom i prema stanju auta i željama,pitaj kolko će koštati posao i to okvirno,a za dijelove i koliko ih treba, kolko će koštat i troškovi nabave,ni dragi Bogo nezna.

Offline lek

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: 127 fiat
« Odgovori #4 : 13 Kolovoza, 2014, 17:59:59 »
dosta je velika razlika između fiče i fiata 850  :wink2:
nisam dugo na o.s al damirove postove pratim od početka na jednom drugom forumu i po meni napravio je jednu od najpotpunijih i najboljih restauracija u samostalnom angažmanu,dal je neko napravio bolje neznam al menu ovo izgleda vrhunski.
Nisam uspoređivao aute nego pokušao dat nit vodilju što i kako se treba napravit a pošto nezna il neželi to sam raditi da priupita njega za neku okvirnu cifru

Offline Kublach

• Oldschool rookie
« Odgovori #5 : 13 Kolovoza, 2014, 20:03:57 »
Ne znam, a nemam ni alat kojim bi mogao većinu raditi... Ipak, hvala vam, pitati ću njega preko PPa što i kako. Hvala... Kad krenem u akciju biti će i sličica...  :hi:

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #6 : 13 Kolovoza, 2014, 20:41:54 »
Ispod 2 keke ne racunaj,pogotovo ako ce neko drugi radit,to ti je minimum u startu
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline jonge

• Veteran member
  • Vozilo:: Fiat 128 sc
« Odgovori #7 : 13 Kolovoza, 2014, 22:03:04 »
Neka ti neko procijeni generalno stanje, pa kad skupis novaca i ako imas prijatelja sa garazom uzmi godisnji tjedan dana rastavis ga i das limaru neka ti bude zdrav. Kad ga rastavljas, puno bolje ces vidit sta valja a sta ne valja. Sve to mozes vecinom sastavit nazad, i onda polako mijenja. E da i dok ti je karoserija kod limara daj motor nekome da ti sredi, a sve ostalo mozes vise manje u toku.
Idi vidi raspitaj se, i uvik racunaj na gratis iznenadjenja.
Ima nas svakakvih, ja sam placa najam misecni garaze da bi ga ima di drzat, a sad sam u kuci sa garazom isto u najmu, i selim se cim ga zavrsim
 :klinac:

Offline Lav

• Antique Member
    • Vespa klub Hrvatska
  • Vozilo:: Fiat 127 1976, Zastava 850 1981
« Odgovori #8 : 14 Kolovoza, 2014, 01:03:46 »
i naj bitnija stavka je di si,jer limar u npr Splitu,Osjeku ili Zagrebu to su ti tri razlicite cjene rada za isti posao  :glavauzid:
I DON\'T NEED SEX THE GOVERNMENT FUCKS ME EVERY DAY!!

Offline Dariich

• Antique Member
  • Vozilo:: Vw Beetle 1972 ( Ex 1964/1974)
« Odgovori #9 : 14 Kolovoza, 2014, 20:34:27 »
Imaš PM ;)
Vw Beetle 1972 owner...

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #10 : 15 Kolovoza, 2014, 21:25:02 »
1. Ukoliko želiš stvarno urediti auto da bude kao da je izašao iz tvornice to će te koštati puno više nego je cake napisao. Oko 2 tisuće košta samo kvalitetno lakiranje s pripremom.
2. Nitko ti ne može reći koliko bi kompletna restauracija koštala dok ne vidi auto.
3. Dijelova za 850 ima na više mjesta (Hrvatska, Srbija, Italija, Češka..), ako ćeš imati kakvih problema s nabavom slobodno se obrati za pomoć.
4. Pošto sam kažeš da se ne razumiješ u restauracije prije nego se s bilo kojim majstorom dogovoriš za bilo kakav posao nađi nekog tko ima iskustva da te majstor ne prevesla što je kod nas česti slučaj da ne kažem uobičajno.
5. Pošto Fiat 850 nije auto koji ima neku cijenu na tržištu moraš biti svjestan da ako ćeš ga kojim slučajem prodavati nećeš dobiti natrag novac koji si uložio u njegovu kvalitetnu restauraciju. U Italiji se za 3-4000 eura mogu kupiti jako dobri s tim da cijene za registrirane kreću već od 500 eura.
« Zadnja izmjena: 23 Kolovoza, 2014, 17:19:31 Alfa Veloce »
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline Kublach

• Oldschool rookie
« Odgovori #11 : 23 Kolovoza, 2014, 15:59:19 »
1. Da, to želim...
2. Vidjeti ćemo kad odvezem auto majstoru...
3. Razmišljao sam ići do Italije, kod nas ne znam hoću li naći sve
4. Nisam ga mislio prodavati budući da sam ga i kupio iz sentimentalnih razloga... :)

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #12 : 23 Kolovoza, 2014, 22:11:10 »
Samo ponesi kesu u italiju,bez keke dvi ces se vratit praznih ruku :D ,al opet ovi si sta ti sve triba,npr branik komad cca 150 evra ako ga nades tako jeftino itd
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!