Autor Tema: Izvlačenje udubina  (Posjeta: 3115 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Med Medeni

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Kadett C
Izvlačenje udubina
« : 06 Studenoga, 2014, 15:40:07 »
Pozz ekipa! Naime drzin auto parkiranog u ulici.Radi se o kadettu c i vec se dosad nakupija kvalitetan broj udubina, od udubljene haube jer se neko slikava na njemu, :glavauzid: do udubljenog zadnjeg desnog kantuna ispod branika od necijeg rikverca, i evo sad me neko poprilicno jako udrija vratima i udubina je na mojin vozackin vratima..  Znan da ce toga jos bit  :russian_roulette:, al me zanima je li postoji koji limar u splitu i okolici da to izvlaci vakuumon ili postoji neka druga tehnika izvlacenja da se nemora pituravat.

Offline ivmatic86

Odg: Izvlačenje udubina
« Odgovori #1 : 06 Studenoga, 2014, 18:20:43 »
Sve ovisi o udarcu/ udubini. Neke se može izvući guranjem sa suprotne strane. Za mejstora neznan, ali bilo bi lakše da vidin koju sliku.  :byeg:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Med Medeni

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #2 : 06 Studenoga, 2014, 18:22:43 »
postavit cu slike sutra, kad ulovin svitla :)

Offline Darjan

« Odgovori #3 : 06 Studenoga, 2014, 18:48:47 »
Sve ovisi o udarcu/ udubini. Neke se može izvući guranjem sa suprotne strane. Za mejstora neznan, ali bilo bi lakše da vidin koju sliku.  :byeg:

"Kontraudarci" nisu uvijek rješenje, pogotovo na nedostupnijim mjestima. Širok je raspon alata koji se koristi za takve stvari, počevši od različitih žabica, sistema poluge, vakuma, silikonskih čepova, grijanja, etc.
Na autu imam jedno udubljenje na zadnjoj haubi koje bi trebalo uskoro sanirati, pa mogu staviti par slika kad se to odradi, a ujedno i saznati cijenu te usluge kod svog limara.
« Zadnja izmjena: 06 Studenoga, 2014, 18:57:51 Darjan »
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #4 : 07 Studenoga, 2014, 17:53:29 »
Meni je jedan kolega opisal kak je sebi na bubi otklonil udubinu. Zagrijal je mjesto onim fenom za vruči zrak i posle toga naglo ohladil sa co2 iz boce za švasaparat. Malo googlaj, ima na jutubu sličnih igrarija.

Njemu je ispalo super, uopče se ne vidi da je bilo udubljeno. Samo treba paziti na lak itd, a ako je zgužvan lim - arrivederci.
DIY or die!

Offline tomekk

• Veteran member
« Odgovori #5 : 09 Studenoga, 2014, 13:34:09 »
manje visie isti princip

Offline Med Medeni

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #6 : 09 Studenoga, 2014, 17:44:39 »
Odličan video!!! i ima masu toga na netu, ali evo nekidan san isa u autolimara/pitura i rečeno mi je da iman troška 2700 kn.. I sad sebi kontan ako ga parkiran u ulici vec 6 miseci, sta ce bit za godinu  :russian_roulette:.. A siguran san da se neke od udubina mogu izvuc bez pituravanja. Poslikat cu sve s malo kvalitetnijim fotoaparaton,lose su mi slike ispale pa nisan stavija.