Autor Tema: Opel Manta 1971  (Posjeta: 5174 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rasta

• Oldschool member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Opel Manta
Opel Manta 1971
« : 15 Rujna, 2017, 01:29:34 »
Dakle, priča ide ovako:
Davne 2007. (tako piše u papirima) kupovao sam svoj prvi auto. Svašta je bilo u igri, od Monze do stare Mazde 929. Mantu sam našao u oglasima, ali cijena je bila visoka, puno više nego sam imao novca. Uglavnom, jedan prijatelj je iz radoznalosti nazvao broj, malo popričao sa čovjekom, pitao mene koliko imam, i onda mi rekao da u ponedjeljak idemo u Tuzlu po moj auto. Cijena je spuštena za trećinu, tako da sam imao novaca točno za auto, put i da platim probne table i osiguranje.

Ovako je izgledala kada sam je dovezao:

Onako, nije izgledala loše, možda nešto sitno uraditi na limariji i novi lak i to je to. Motor je malo dimio i nije baš dobro vukao, kod kočenja bi zanosila u desno i to je to. Ništa strašno. Sa time smo se dovezli do Mostara, i sutra ujutro pravo do dide od prijatelja, da stari majstor pogleda šta bi trebalo popraviti.
Kada sam rekao da mi je to jedino auto, čovijek je crkao od smjeha...

Dida me ipak nije obeshrabrio, tako da je manta uskoro dobila novi motor (jeftinija opcija bila 2.0 iz rekorda nego generalka na originalnom 1.6), novi karburator - 32/36 DGV, sređene kočnice i još par sitnica, dotrajala crijeva, struja i slično. Sljedeće 3 godine to mi je bilo jedino prometalo. Mehanički ok, ali već sam i ja mogao vidjeti da je limarija trula i da ću je morati popraviti. Plan je bio da uštedim lovu, kupim dijelove koje ću mijenjati i odradim sve odjednom. Međutim, jedan drugi prijatelj me nagovori da krenemo odmah, pa je postepeno sastavljati. Imao sam tada dobar posao pa sam mogao uštediti novac dok se radilo pjeskarenje i limarija.

Tako sam sa nešto sitne love krenuo u popravke.

Nakon pjeskarenja, dogovorio sam se sa limarom i manta je kod njega provela par mjeseci. Lagano se popravljalo, bez žurbe. Taman nekad kada je majstor završio lim, ja sam ostao bez posla. A manta je sljedećih nekoliko godina provela u garaži ovog drugog prijatelja, onog koji me nagovorio da je radimo postepeno  :glavauzid:

Zadnjih godinu - dvije posao je krenuo malo bolje, pa sam uspio i uštediti nešto. Odmah se krenulo dalje - prvo priprema:

Pa temeljna:

I na kraju nova boja:

Nemam više slika na kompu, kasnije ću ih naći i poslikati još koju sitnicu koju imam za nju  ;D

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
Odg: Opel Manta 1971
« Odgovori #1 : 15 Rujna, 2017, 20:22:08 »
Bravo za Mantu, eto treba biti uporan i strpljiv...
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline krntija

« Odgovori #2 : 16 Rujna, 2017, 00:12:29 »
 :drinks:  Zanimljiva prica!! Manta je vec jako rijedak i zanimljiv sportski Opel, barem na Balkanu! Zato budi uporan i odradi je do kraja!  :cool:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline goran16v

« Odgovori #3 : 16 Rujna, 2017, 09:32:06 »
:drinks:  Zanimljiva prica!! Manta je vec jako rijedak i zanimljiv sportski Opel, barem na Balkanu! Zato budi uporan i odradi je do kraja!  :cool:

Mislim da je Manta dozivjela istu sudbinu kakvu prezivljava Calibra. Kad se pojavila bila je atraktivna, pozeljna onda su u jednom trenutku potraznja i cijena dratsicno pali zbog cega su dospjele u pogresne ruke sto vecina nije prezivjela. Moja je procjena da ce u jednom trenutku ono Calibri sto je prezivjelu u dobrom stanju biti jako pozeljan auto.

Offline kirian

• Oldschool rookie
« Odgovori #4 : 19 Rujna, 2017, 15:07:50 »
Mislim da je Manta dozivjela istu sudbinu kakvu prezivljava Calibra. Kad se pojavila bila je atraktivna, pozeljna onda su u jednom trenutku potraznja i cijena dratsicno pali zbog cega su dospjele u pogresne ruke sto vecina nije prezivjela. Moja je procjena da ce u jednom trenutku ono Calibri sto je prezivjelu u dobrom stanju biti jako pozeljan auto.

Istina, istina... isti slučaj i sa B mantom... calibre su jako lijepi auti kojih za par godina više nebude za 300€ na njuškalu...

usput, vlasniku teme i auta, prekrasno, sam ti radi to, auto bude odličan

Offline Rasta

• Oldschool member
  • Vozilo:: Opel Manta
« Odgovori #5 : 05 Veljače, 2018, 21:34:34 »
Počeo sam se polako zezati sa dijelovima - nova sjenila i stari farovi

i nakon malo kombiniranja dobijemo ispravne farove i karton pun otpada :)

I baš danas stigla pošta

Iz nekog razloga se u narudžbi izgubio keder za prednju šajbu, tako da ću se za nju još strpiti. I jedine gume za prednju balans štangu koje sam našao su oko 140 eura  :shok:
Ako netko zna za jeftiniju opciju neka javi...

Offline jeep frik

« Odgovori #6 : 07 Veljače, 2018, 18:34:25 »
Mozda se daju napravit gume prema tvojima, neznam. Guglaj malo. Imas i AR Hrupelj u Zagrebu kazu decki s Opel foruma. Tamo nabavljaju limariju itd.za stare modele pa probaj.Nego cuvaj to, a onog didu ko sisa kaj je rekao jer ih malo ima. Moj kum je imao 79, 2.0. Sigurno mu je zao sto ju je prodao. Lijepa prica o uredjenju. I lijepe prve serije makina.
« Zadnja izmjena: 07 Veljače, 2018, 19:20:18 jeep frik »

Offline Ante V8

« Odgovori #7 : 09 Veljače, 2018, 20:43:36 »
Čestitke na manti i stvarno si odličnu uzeo i sretno s radovima. :hi:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline MantaFan

« Odgovori #8 : 15 Veljače, 2018, 08:22:03 »
Mozda se daju napravit gume prema tvojima, neznam. Guglaj malo. Imas i AR Hrupelj u Zagrebu kazu decki s Opel foruma. Tamo nabavljaju limariju itd.za stare modele pa probaj.Nego cuvaj to, a onog didu ko sisa kaj je rekao jer ih malo ima. Moj kum je imao 79, 2.0. Sigurno mu je zao sto ju je prodao. Lijepa prica o uredjenju. I lijepe prve serije makina.

Da ti nije James kum?
HEAVEN IS A PLACE ON EARTH

Offline jeep frik

« Odgovori #9 : 15 Veljače, 2018, 09:24:08 »
Nije. Panta- optika Fokus

Offline jeep frik

« Odgovori #10 : 15 Veljače, 2018, 11:53:21 »
Opet sam bubnuo nabrzak. Ne mores ga ni znat. Mozda neki s foruma ovdje jer je stari bajker.