@petak
čišćenje i uređivanje starog navoja je puno zajebanije od izrade novog u zdravom materijalu... nebrojeno put mi se dogodilo da moram krenuti s I, a opet često puta samo sa III... nema pravila i nemože se jednostavno 'tečajski' objasniti... jednostavno trebaš imati osjećaj i dobrog učitelja - ja sam imao vrhunskog učitelja... i uz sve to je bilo i strganog alata i upropaštenih navoja...
ak se sutra sjetim pofotkaću moj rezni alat za svakodnevnu upotrebu;) sad je malo prekasno da 'zaronim' u radionicu...
@mosquito
ruski i poljski alat je vrlo kvalitetan, ali lošeg dizajna... i 'fra' su koristili to elektrokemijsko označavanje - jetkanje za oznake; inače je to postupak kojim se označava alat koji je toplinski obrađen, trajan je, vidljiv pri različitim osvjetljenjima i na različitim (metalnim) podlogama... urezane/utisnute oznake koriste neki proizvođači, ali se na reznom alatu izbjegavaju, a mogu se naći uglavnom na jako starom alatu...
hajde ubaci fotke...
od tog čovjeka po tim cijenama kupuj bez prevelikog razmišljanja... i ono kaj ti treba, i ono kaj ti sad ne treba...