Autor Tema: K: Lada Riva 2107 stražnje lampe kupujem  (Posjeta: 5900 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jeep frik

Odg: K: Lada Riva 2107 stražnje lampe kupujem
« Odgovori #15 : 28 Rujna, 2023, 20:21:42 »
Boli te djon, lampe su nove!!! :thmbup:

Offline alfa fun

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: neka auta i motori
« Odgovori #16 : 29 Rujna, 2023, 08:48:17 »
Uglavnom dogovorio sam se @Strojar će mi prodati ove lampe od 2105 jer su ipak sličnije 2106 koje ima Lada Niva rana serija 2121 koja ima dosta toga posuđeno identično od limuzine 2106.
Razlog zašto ću na staru Nivu staviti od 2105 ili 2107 stražnje lampe je zato što stare lampe na Nivi osim što su mi polomljene, nemaju u sebi stražnje maglenke, već bih morao stavljati ispod branika univerzalnu kvadar maglenku kao u Peglice, a to mi je neskladno, a i brzo će se polomiti i izvrnuti kada se siđe s asfalta.
Sad će netko reći da to nije više original, a što je na Nivi original kada je cijela sklepana od Fiata 124.

Samo vlasnici.
Nisam mehaničar, nisam megaextrajednistveninezamjenjivi autoexpert. Samo volim prometala. Običan sam. Vulgaris.

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Zadnja izmjena: 29 Rujna, 2023, 14:06:16 OVERDOSEDSPEEDJUNKIE »
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Megatron

• Veteran member
  • Vozilo:: Olupina
« Odgovori #18 : 29 Rujna, 2023, 17:07:16 »
Nije, ako misliš na crveni segment najbliže registraciji to su stop svjetla. Zatim vanjski žuti segmenti su pokazivači smjera, a u sredini su tri segmenta odozgo prema dolje; najgornji je katadiopter, u sredini je bijelo rikverc svjetlo, a najdonji crveni je pozicija. Maglenki u tim lampama nema.

Bila mi je još ideja da na mjesto pozicije ugradim dvopolno grlo za dvopolnu žarulju 5W/21W kako ima na primjer Opel Vectra A riješene maglenke. Znači kada su upaljene pozicije svijetli žarna nit od 5 vata, a kada se upali stražnja maglenka proradi 21 vat žarna nit, tako je to Opel riješio na Vectri A.

Ali ima jedna kvaka, po zakonu i propisima maglenka se ne smije dodirivati i stajati odmah pored stop svjetala jer je jakog intenziteta i iste je boje i kada vozač nagazi kočnicu, stop svjetlo više nije toliko uočljivo i zato postoji propisani minimalni razmak između segmenta stop  svjetla i stražnje maglenke.
Na primjer na Vectri A pozicije/maglenke su na dnu lampe, a stop svjetlo na vrhu lampe, kod Golf dvojke stop svjetla su na vanjskim bočnim dijelovima lampi, a maglenke na unutarnjim dijelovima lampi, a između njih je katadiopter s pozicijom.

A vidi na Ladinim lampama od VAZ 2106 i VAZ 2121 (rana Niva) koju si sliku stavio, da ja sada preinačim grla od pozicije i stavim dvopolna grla za dvopolnu žarulju upravo bi se tada maglenke dodirivale sa stop svjetlima i to je protupropisno i takva lampa ne bi nikada prošla homologaciju, a ne da mi se izigravati propise i zakone, radije ću staviti homologirane lampe koje su prošle ispitivanja.
« Zadnja izmjena: 04 Listopada, 2023, 21:01:09 Megatron »

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #19 : 29 Rujna, 2023, 17:34:10 »
Ti vjerojatno misliš na univerzalnu maglenku za $9.48
Ja to ne bih stavljao, izgleda ružno.
« Zadnja izmjena: 29 Rujna, 2023, 17:35:52 Megatron »

« Odgovori #20 : 29 Rujna, 2023, 21:37:24 »
Problem je što stare lampe imaju svjetlo za regu a nove mislim da ne.
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #21 : 30 Rujna, 2023, 09:08:01 »
Stavit ću osvjetljenje registracije od kasnijih Niva koje imaju osvjetljenje sa gornje strane registracije, crna plastična letvica.

Offline sportiva.t35.com

« Odgovori #23 : 28 Listopada, 2023, 16:39:17 »
A jesi našao, i jeftino i blizu  :biggrin:
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #24 : 03 Studenoga, 2023, 21:39:19 »
Bez brige, kod mene su lampe od @Strojara koje sam kupio od njega za VAZ 2105 koje su mi čak ljepše od VAZ 2107 iako je 2107 bio premium, 2105 ima ljepši raspored sjenila i sličnije su originalima Nive.

Ostatak dijelova poput lijevog reflektora i ploče sa grlima sam nabavio nove iz Mađarske.