Autor Tema: BMW z3  (Posjeta: 2289 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BARBA

BMW z3
« : 05 Ožujka, 2026, 20:44:11 »
Nova igračka,stara ljubav! 1.8 96.god.Unos iz DE

The following users thanked this post: marin_k, sven

Offline BARBA

Odg: BMW z3
« Odgovori #1 : 11 Ožujka, 2026, 14:55:42 »
<br /><br />

Novi diskovi,pakne ručne,sajla ručne i mišelinke !

The following users thanked this post: lignja

Offline dabar

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #2 : 13 Ožujka, 2026, 19:56:06 »
Kakvo stanje  :shok:
Ako nije tajna, jesi ga pronašao na "javnim" oglasnicima ili privatnim kanalima?

Offline BARBA

« Odgovori #3 : 14 Ožujka, 2026, 06:39:55 »
Kakvo stanje  :shok:
Ako nije tajna, jesi ga pronašao na "javnim" oglasnicima ili privatnim kanalima?
Na mobile de,dugo je bio oglašen za prodaju.Trebalo je samo truda,volje po snijegu i hladnoći prevaliti 2900 km ukupno za dovesti ga.
Očekivao sam da je u dobrom stanju iskreno i sam sam se iznenadio kao i svi koji su ga vidjeli uživo auto je doslovno nov s svom popratnom servisnom povijesti ,od servisa do tehničkih pregleda!<br /> <br />
« Zadnja izmjena: 14 Ožujka, 2026, 16:16:12 BARBA »

Offline dejanR

« Odgovori #4 : 16 Ožujka, 2026, 21:07:47 »
Bravo na odabiru, sretno...

Offline chaos

« Odgovori #5 : 17 Ožujka, 2026, 11:28:45 »
Napeto, ali ne ka Z1.
Ipak zavidim  :blush2:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline mcquinn

« Odgovori #6 : 17 Ožujka, 2026, 12:42:47 »
Pozdrav,
krasan primjerak.
Ako nije tajna, možeš napisati koju o postupku uvoza - auto si kupio od privatne osobe ili dilera, koja je bila cijena, da li si ga šlepao ili dovezao, koja je bila procedura uvoza...
Sama procedura nije jasna odnosno svaki vlasnik ima neku svoju priču.
Unaprijed hvala! Matija

Offline BARBA

« Odgovori #7 : 18 Ožujka, 2026, 14:14:07 »
Pozdrav,
krasan primjerak.
Ako nije tajna, možeš napisati koju o postupku uvoza - auto si kupio od privatne osobe ili dilera, koja je bila cijena, da li si ga šlepao ili dovezao, koja je bila procedura uvoza...
Sama procedura nije jasna odnosno svaki vlasnik ima neku svoju priču.
Unaprijed hvala! Matija
Auto je od privatne osobe kupoprodajni ugovor uz dva potpisa nije potrebna ovjera.
Poznanik ga je dovezao do Krapine 2000 km u oba smjera na trajleru 600€
Iz Krapine do Splita ja auto putem na privremene tablice.
U Splitu na tehnički donijo papire od auta(bez auta)prijavio uvoz i zatražio potvrdu e-mail od Tomića 53€ (vozilo su imali u sustavu) .Za vozila koja nisu u sustavu ovlaštenih zastupnika treba kontaktirati CVH koji onda izdaje suglasnost tj.izrađuje potrebne podatke za uvoz.
Potom sam doveo auto u stanicu za tehnički pregled napravio homologaciju ,pregled vozila 87€ te upućen na carinu.Na carini ide prijava unosa vozila putem aplikacije e građani ( sve riješio isti dan) ili formular (čekaš mjesec dana)
Na osnovu co2 184 od Tomića potvrde platio sam 850€ davanja državi,+ 100€ fondu za okoliš i zbrinjavanje.Što je manji co2 manja su i davanja ,na internetu  postoji stranica za unos automobila iz EU upišeš podatke i dobiješ iznos koji treba platiti.Svatko može vidjeti koliko će platiti za željeni auto.Sve je bilo gotovo u tri radna dana.
Četvrti dan na tehnički s svim papirima reg.i tablice.
Auto nisam želio ni morao na PV  tablice jer je falilo još dva mjeseca do datuma proizvodnje kad puni 30 godina.E sad da je bio dva mjeseca stariji dal' bi morao na PV nisam pitao.Za PV tablice moraš biti član oldtimer kluba koji je pri HROS-u te povjerenik HROS-a vrši kategorizaciju .
Jako je važno jel auto s EU tržišta (unos) il Amerika tj.van EU(uvoz)tu treba biti jako oprezan svašta se može iskomplicirati svjetla,stakla boja žmigavaca itd...
Cijene BMW su vidljive na mobile de,sve zavisi od stanja km. koji je motor i sreće pri odabiru.Početna cijena za pristojan auto oko 12000€ do 18000€ četvrtaci,s šest cilindara od 17000€ do 49000€ M-ovi!
« Zadnja izmjena: 18 Ožujka, 2026, 17:50:37 BARBA »

The following users thanked this post: werdas

Offline BARBA

« Odgovori #8 : 18 Ožujka, 2026, 14:52:25 »
Bravo na odabiru, sretno...
Hvala!

Offline BARBA

« Odgovori #9 : 20 Ožujka, 2026, 16:28:11 »
Lakše se diše! Mali je formira glas s punih 30 lagani bariton!

Offline asconaextreme

• Antique Member
  • Vozilo:: ascona b,fiat 500,fabia mk 1
« Odgovori #10 : 20 Travnja, 2026, 20:34:04 »

The following users thanked this post: BARBA