Autor Tema: skidanje boje  (Posjeta: 3119 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

bonjovin

• Gost
skidanje boje
« : 12 Lipnja, 2010, 18:28:12 »
čime se može skinuti auto lak koji je "greškom" dospio na skaj od siceva?
Stajali su preblizu komori kod jednog farbanja i ima po nima točkica od boje... probao sam "konvencionalnim" sredstvima (šampon i trljanje) ali ne ide baš najbolje.
isto pitanje i za plastične dijelove....

Offline Emil Kž

• Veteran member
skidanje boje
« Odgovori #1 : 26 Rujna, 2010, 00:04:45 »
probaj sa sredstvom za čišćenje stakla. meni je uspjelo

Offline goran16v

skidanje boje
« Odgovori #2 : 26 Rujna, 2010, 10:20:13 »
Manje agresivnim sredstvom za odstranjivanje boje, za pocetak acetonom za sidanje laka s noktiju. Ako bas nista ne pomogne vjerujem da ce nitro razrijedjivac maknuti boju s tim da ne treba pretjerivati sa trljanjem i pritiskanjem da se osnovna boja ili materijal ne osteti

bees

• Gost
skidanje boje
« Odgovori #3 : 26 Rujna, 2010, 13:32:34 »
nebih ja bas probavao s acetonom ...poest ce on skaj... probaj s ovim za stakla al najvaznije je dobro i dobro trljat  i bit uporan:p

Offline goran16v

skidanje boje
« Odgovori #4 : 26 Rujna, 2010, 16:45:54 »
Mozda grijesim, ali mislim da kozmeticarski aceton nije tako agresivan, u protivnom bi bilo problema sa kozom i noktima. U svakom slucaju, ogrebes se od mame/sestre/cure/zene za koju kap acetona i probas na maloj povrsini nekog dijela koji nije previse vidljiv...

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
skidanje boje
« Odgovori #5 : 28 Rujna, 2010, 19:29:29 »
Imam ti ja čistač od Glasurita - 360-4 i s njim sam skidao sa plastične armature akrilni lak...
Može se kupiti kod mene u firmi, inače je odličan i za čišćenje od zapečene masti dijelova motora i ostalog :)