Autor Tema: slucajni posijet BMW muzeju  (Posjeta: 2456 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

carlito

• Gost
slucajni posijet BMW muzeju
« Odgovori #1 : 24 Rujna, 2009, 22:20:03 »

carlito

• Gost
« Odgovori #2 : 24 Rujna, 2009, 22:22:23 »

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #3 : 26 Rujna, 2009, 15:00:42 »
Carlito...
Je li to nova zgrada BMW muzeja do one upravne zgrade na kojoj je znak BMWA ili je to ona stara zgrada muzeja sa kruznim stepenicama koje idu uza zid a na zidu su eksponati BMW-a kroz povijest i tehnickirazvoj Motorsporta odnosno ''M'' odjela. Pitam jer mi sestra zivi u Muencenu i svako malo idem u tehnicki muzej. U BMW muzeju nisam bio ima vec par godina, a i otvorili su novi - zato pitam.
Inace, u starom muzeju je bio odjel samo za Motorsport odnosno famozni ''M'' odjel... motori u presjeku spojeni na elektromotor koji pokrece radilicu i cijeli motor vidis kako radi U PRESJEKU!!!! . Fascinantno je kad se motor zavrti na 8500 okretaja i ne vidis klipove nego samo sivu maglu...  :shock:  :shock:  :shock:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

carlito

• Gost
« Odgovori #4 : 08 Listopada, 2009, 22:03:53 »
ima nova zgrada ali u njoj je preuzimanje novih vozila i spojena je sa starom koja je preuredena i ima svega od prve dionice do trkaceg kombinezona.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #5 : 12 Listopada, 2009, 15:57:09 »
Pokraj tog eksponata u presjeku o kojemu sam pricao je i famozni V12 od motorsporta sa dvije turbine... Osim svih mogucih podataka o snazi, momentu, potrosnji i slicno ima i podatak o KOLICINI ZRAKA KOJI JE POTREBAN KAD SE MOTOR RADI NA 8000 rpm-a...  :shock:  :shock:  ne sjecam se sad o kojoj je velicini rijec, ali... Na motor, na sam auspuh je spojen ogromni balon, kao onaj na koji skacu vatrogasci...
Uglavnom, motor radi, cudo ga je za cuti kako urla i kako ''bere okretaje'' i odjednom ga naturiraju i mislis da je to TO i da vise ne ide dalje, kad odjednom motor doslovce zaurla da ti se stresu prsljenovi u kraljeznici  :shock:  :shock:  :jak:  :jak:  Dok se snades i dok dodes do zraka jer je to nesto fascinantno za cuti/vidjeti/dozivjeti ono okrenu neku zaklopku i U TILI CAS SE NAPUSE OOOOOGROOOMNA BALONCINA OD SAGORJELIG PLINOVA...  :shock:  :shock:  Doslovce - zvijer koja prozdire zrak...  :shock:  :shock: A taj zvuk mi je jos dan danas u usima iako je proslo vise od 5 godina od toga...  :D  :D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

carlito

• Gost
« Odgovori #6 : 12 Listopada, 2009, 22:19:42 »
moram priznat da to nisam vidio ali sam vidio neke kuglice kaj lebde u zraku i rade svakakve obrise i neka cuda.nije mi jasno kak.bum stavio jos novih slika kad ulovim vremena.

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #7 : 12 Listopada, 2009, 23:03:26 »
Kuglice zapravo vise na tankim žicama :D

http://speedhunters.com/archive/2009/09/27/gallery-gt-gt-bmw-museum.aspx

Inaèe, Speedhunters su cijeli prošli mjesec imali BMW za temu, pa koga zanima...
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca