Jedan od tipičnih testova Zastavinih vozila sa tipičnim pljuvanjem po kvaliteti i apostrofiranju svega lošeg, kako na autu, tako i u Jugi.
Ove fore sa ''Škripucka vam Auto - ma budite sretni. Gle pak ovo hi hi hi...'' se mogu izapostrofirati na sve i jedan novi Auto.

Kupili ste novi auto, a on vam se zapali za vrijeme tankanja goriva? - Nema beda, samo više ne kupujte novu Astru.
Kupili ste novi Auto, a on se prevrće k'o Zagorac po kleti na Martinje? - Neeema beda, samo više ne kupujte novu A klasu.
Kupili ste novi sportski Auto, a on nestabilan pri većim brzinama? - Nema beda, samo više ne kupujte Auti TT.
Kupili ste novi luksuzni Auto premium klase, a on vam ''klekne'' kao da je dobio CroCopov middle kick u jetru? - Nema beda, ne kupujte ta jeftina auta više poput nove S klase.
...

Lista može ići u nedogled.
Da se razumijemo - niti sam pasionirano-zakleti-opsesivnokompulzivni ljubitelj Stojke, niti sam pljuvač Opela, Mercedesa i Audija. U obitelji nismo nikad imali Zastavine aute jer je otac bio, kako je on to znao reći - ''Citroenac''.

No svejedno - nema smisla pljuvati po ''Zastavinom smeću'' i posprdno nabrajati ''poslove stoljeća'' pogotovo u novostečenoj nam državi po recepturi doktora Krivoustog u kojoj nije ostalo ni 10% proizvodnje bivše Yuge. O ''pljačkama stoljeća'' u Rvata nećemo. Mislim da to i vrapci na grani znaju.
Trebalo bi malo vidjeti ''poslove stoljeća'' koliko je Zastava (i ne samo ona - već sve industrije vezane zu auto-moto proizvodni program exYu) imala dobiti i koliko je od Zastave plaćeno poreza i koliko je od tih para napravljeno cesta, željeznica, bolnica, škola i istale infrastukture.
Tome treba dodati i broj radnika i njihovu plaću sa kojom su kupovali (daa daa znam - doba ''mraka'', nismo imali kave, bibera,naranče i banane...) sve što su trebali i osiguravali si platežnu moć kao i uredno podmirenje režija. Koliko je napravljeno odmarališta (daaa, daaa znaaaam - na dva odmarališta, jedna vikendica direktoru firme...) od tih nekvalitetnih autiju i općenito nekvalitetne za-doba-mraka-nikakve-niš'-ne-valja industrije ex Yu.
S druge pak strane...
Treba li nabrajati ''hrvatske poslove stoljeća'' i tajkune Koji su se iznjedrili... PIIIIIIIIIP!!!

Bez politike u našoj

butigi