Iz kojega je auta ovaj motor? Kakve su tehničke specifikacije... Na koji menjač se pakuje?
Meni je bolja varianta da se stavi 70hp motor iz autobiankija i okrene mu se smer rotacije, znači bregasta sa 850 specijal-sport. Prerada je mnogo manje i rezultat je sasvim dobar. Tih 70 konja je po meni najbolja kombinacija sa original 4B menjačem.
evo vam nekoliko podataka
Abarth je za 1600 OT (omologato turismo) koristio jako malo Fiatovih djelova, recimo: OT ima sasvim drug ovjes napred i pozadi, 4xdiskovi, druga getriba, nikakvih prirubnica, rezervoar umjesto zadnjeg sedišta, hladnjak za ulje i vodu napred...i naravno, ludilo od motora. Njegovi inženjiri su uložili sve svoje znanje i nade (probudio se poet u meni) u taj auto a na kraju nije prestao homologacije i nikad nije video serijske produkcije. (izgleda da bi mogla NASA to raketu da homologira =) )Cena je bila 3x veča od običnog 850 u to vreme. Jedan od mojih omiljenih detajla je instrument tabla, obrtomjer direktnio ispred vozača a km-sat ispred suvozača, blago okrenut prema vozaču. Crveno je počelo na 7800rpm a maximum mu je bio 9000rpm.
Abarth 2000 OT "America" je bio napravljen da sruši rekord 300km/h na sat i neuradno uspeo je, ali mu niso priznali jer nije mogao da postiže tu brzinu u svim uslovima, max koju su priznali je 280km/h. Oni koji ga ne poznate, prepoznatćete ga po dvodjelnom prednjem braniku (ko na crvenim sportu iznad) a izmedju branika na polje viri rezervni točak, vezan pasom. Iznad je još maska za hladnjak, a na haubi dve rupe, trokutne, za kruženje vazduha.