Autor Tema: Cool "oldschool pile" photography topic  (Posjeta: 1017591 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline gundevaj

• Senior member
Cool "oldschool pile" photography topic
« Odgovori #165 : 27 Kolovoza, 2011, 23:51:10 »
i ovo je "krivac" za tvoju pituru na avtu...

Offline bozidar

« Odgovori #166 : 28 Kolovoza, 2011, 13:42:33 »
Citat: gundevaj;254543
i ovo je "krivac" za tvoju pituru na avtu...
Pa da,u biti bilo je dvojbe izmedu toga i Rothmann´s Opel Rally Team-a ali to ne bi za mene imalo smisla jer "uska" verzija za svaki dan bolje se uklapa bijelo-zuto,vise je malo "opelovski",ako me razumijes?!

Offline gundevaj

• Senior member
« Odgovori #167 : 28 Kolovoza, 2011, 14:49:50 »
Razumin razumin... nego napisa si da te neupućeni promatrači uvik peglaju oko piture na kolima ti... pa nisan moga izdržat da ne bacin komentar..:)

Offline bozidar

« Odgovori #168 : 28 Kolovoza, 2011, 19:22:29 »
Da,istina je,dosta komentara je zbog cega je tak piturano! Uglavnom,Opel je na WRC-u 1980. godine probao sa 2 Ascone B 400 u bijelo-zutoj boji kao na prve 2 slike. 1981. je bila ista kombinacija ali plava podloga sa bijelim crtama,a 1982. i 1983. sponzor je bio Rothmann´s i Ascona je izgledala kao na 3. i 4. slici,s obzirom da je Ascona imala zadnji nastup u 5. mjesecu 1983. na Safary rally-u i od onda Ascona ode u "penziju" a nastavlja Manta 400 u Rothmann´s-ovim bojama sa vozacima Ari Vatanen i Henri Toivonen. Ponavljam,dvojba je bila izmedu te 2 kombinacije (mada i plava podloga sa bijelim crtama izgleda hebeno i skoro je tako bilo piturano!),a presudila su prosirenja za koja nisam imao novaca a i nema svrhe siroko vozilo u svakodnevnom prometu,makar mi izgleda Ascona puno bolje sa prosirenjima kao na slikama nego bez njih,ali ko zna,mozda jednog dana i to nabavim! Lijep pozdrav

Offline gundevaj

• Senior member
« Odgovori #169 : 29 Kolovoza, 2011, 10:01:35 »
Hvala na info... ali sad me zanima, da li se ima koja slika ascone iz 81 u plavo-bijeloj kombinaciji... onako... čisto da se vidi... Tvoj izbor nešto svjetlije nijanse žute, vjerovatno je da se potvrdi pripadnost opelu, a i teško bi se moga nać plavi ventilator... ha ha... nemoj te me krivo shvatit... da nisam naša crkvu di Boga molin sigurno bi se klanja tebi i tvojoj ljubavi prema opelima, he he... nek se ostali opelovci ne nađu uvrijeđeni... E i kako bi rekao cijenjeni član ovog foruma: slike slike, to se traži... Pozdrav!

Offline bozidar

« Odgovori #170 : 29 Kolovoza, 2011, 14:19:33 »
Te slike je tesko za naci,neznam zbog cega ali ovo sam skinuo sa videorekordera ili DVD-a,znaci sa ekrana.Imam originalne Opelove videokazete pa nije problem snimiti sa ekrana ali su zato slike ocajne.
Prve dvije slike su sa Safari rally-a 1981. od "prvog" Opelovog vozaca Anders Küllang.Cak je vodio cijelu trku sa 20 min. razlike naspram drugog ali se onda na nekom brezuljku na doskoku pri punoj brzini (u petom "gangu") zaletio u krdo krava! Probali su cijelu noc mehanicari sloziti Asconu ali u zoru su morali odustati! Na slici skroz gore je Ascona sva u crvenom blatu pa se dosta lose vidi boja a na drugoj je opet prebrzo prosla pored kamere tako da je ta slika maksimum!
Ostale 3 slike su sa Akropolis rally-a (Grcka) 1981. od vozaca Jochi Kleint (bio je Europski prvak u Rally-u 1979. u Opel Asconi I2000) kojeg je 1982. zamijenio Henry Toivonen.Taj Jochi Kleint je vozio i Njemacko prvenstvo u rally-u 1981. i tamo je Ascona 400 bila bijela ali sa plavim crtama,a glavni sponzor je bio Sachs (na WRC-u 1981. glavni sponzor je bio Venere).
3 slike izbrisane jer uzimaju previse prostora i nemaju svrhe zbog lose kvalitete! Za pokazati kako je bilo obojano dostatne su 2 slike (pa i jedna!),tako da mislim da se nece nitko ljutiti (pogotovo moderatori,mislim da su 2 prve slike dosta za pokazati jedan auto,ostalo je suvisno)!
Ostale su 2 slike sa Akropolis rally-a gdje je ovaj vozac (Jochi Kleint) ostao bez plasmana (kvar na masini),a na Safarijskom rally-u je bio 5.

Evo,nasao sam par takvih slika,2 su dosta da se vidi kak to izgleda!
« Zadnja izmjena: 02 Rujna, 2011, 18:07:15 bozidar »

Offline asconaextreme

• Antique Member
  • Vozilo:: ascona b,fiat 500,fabia mk 1
« Odgovori #171 : 29 Kolovoza, 2011, 23:38:54 »

Uploaded with ImageShack.us

Offline asconaextreme

• Antique Member
« Odgovori #172 : 31 Kolovoza, 2011, 23:41:22 »

Offline asconaextreme

• Antique Member
« Odgovori #173 : 08 Rujna, 2011, 14:08:49 »

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #174 : 30 Rujna, 2011, 11:49:22 »
Via Ciro Menotti 322

Offline kenmeri

• Antique Member
« Odgovori #175 : 30 Rujna, 2011, 15:39:55 »
Pa kak je to moguće il mi se čini samo?

Offline HILLMAN

« Odgovori #176 : 30 Rujna, 2011, 19:43:15 »
S druge strane je spojen veći auto i šlepa sve ko vlakić
bitno je znati šta neznaš

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #177 : 30 Rujna, 2011, 20:04:46 »
Isto mi je glupo da je sa druge strane jer koncepcija prikolice mi govori da je prednja strana bar prema kolima di se nalaze
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline Warcraft

• Veteran member
« Odgovori #178 : 30 Rujna, 2011, 22:53:26 »
ovo je bmw isetta ili kako se već zove, jelda?

Offline kenmeri

• Antique Member
« Odgovori #179 : 01 Listopada, 2011, 10:21:16 »
Da tak je!