Autor Tema: MONZA coppa historica slike  (Posjeta: 8690 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

rallye2

• Gost
MONZA coppa historica slike
« Odgovori #15 : 08 Lipnja, 2010, 22:47:18 »
Citat: dmj;164994
Krasno... Preskočiti ću neke ne baš najpreciznije definicije modela :), ljubomoran sam ko pas što nisam uspio otići onamo (iako su mi prave želje ipak Monaco GP Historique i Goodwood)

ako je negdje bila greška molim za ispravak  jer je bitno da modeli budu popraćeni pravim imenima
primjer mi rekli lotus vlasnik kaže coventri climax

Uploaded with ImageShack.us
« Zadnja izmjena: 08 Lipnja, 2010, 23:31:16 rallye2 »

rallye2

• Gost
« Odgovori #16 : 08 Lipnja, 2010, 22:51:19 »
Citat: osijekdd;165019
Hvala ti na ovoj reportaži, jako zanimljivo. Ne mogu se nagledati ovih remegdjela!

Jedna zamjerka, neki su bili vrlo uspješni u toj kombinaciji. Golf mk1 je proizvod Italdesign-a vidim da će tu kombinaciju još ćešće prakticirati! (sorry na OT)
http://www.italdesign.it/teaser/php/teaser_detail.html

sorry nije bilo sa zlobom M1 je bio malo nepouzdan model a 0d uvijek je postojala zafrkancija da je to zbog njemačko-talijanskog udruživanja

Offline osijekdd

« Odgovori #17 : 08 Lipnja, 2010, 22:58:54 »
Znam, čitao sam nešto o tome, ali... M1 je, bez obzira na sve ipak dio povjesti. Prekrasan dio povjesti! I onako mogu ga samo na slikama gledati, a to mi je vrlo pouzdano :-) Još jednom hvala što si ovo podjelio s nama.

rallye2

• Gost
monza nastavak
« Odgovori #18 : 08 Lipnja, 2010, 23:12:50 »
formula junior fiat 600 trapovi

ATL talianska mala manufaktura koja je radila sportske dvosjede na bazi x1/9
prekrasan auto vlasnik nam je otvorio auto i pustio da ga detaljno pregledamo

daytona sprijeda i popravak motora

alfa romeo 75 nezasluženo gurnuta na rub štanda tvornice alfa romeo da bi svi gledali 8c competicione ali novu dok im stara stoji u muzeju a nju smo htjeli vidjeti

alfa romeo tz

assistenca corse alfa romeo

nešto za air cooled division

fantastičan primjerak ritma 125tc

M3

JEDNA DO BOLA DOBRA GTV ALFA

TWR I BODY GUARD UZ NJEGA VOLIO BIH DA ME ONA PREBIJE

« Zadnja izmjena: 08 Lipnja, 2010, 23:40:59 rallye2 »

rallye2

• Gost
« Odgovori #19 : 08 Lipnja, 2010, 23:16:40 »
Citat: osijekdd;165056
Znam, čitao sam nešto o tome, ali... M1 je, bez obzira na sve ipak dio povjesti. Prekrasan dio povjesti! I onako mogu ga samo na slikama gledati, a to mi je vrlo pouzdano :-) Još jednom hvala što si ovo podjelio s nama.

evo još jedna slika sa boka

Offline osijekdd

« Odgovori #20 : 08 Lipnja, 2010, 23:23:55 »
:bravo::palac:

Offline stipe

• Antique Member
« Odgovori #21 : 08 Lipnja, 2010, 23:24:40 »
:lizi:

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #22 : 08 Lipnja, 2010, 23:34:27 »
Citat: rallye2;165048
ako je negdje bila greška molim za ispravak jer je bitno da modeli budu popraćeni pravim imenima

Fanggio treba biti Fangio
365 GTB treba biti 365 GTB/4
Alfa Romeo sa slike je 33/2
Lotus Cosworth je Lotus 91-10 s motorom Ford Cosworth DFV
Alfa Romeo 33 proto je 33/2 (s time da je ovo tzv. Le Mans verzija, dok je onaj prvi bio "Periscopio")
Bristol AC Cobra ne postoji. Postoji AC Ace Bristol, na čijoj je osnovi nastala Cobra, no Bristol je oznaka proizvođača motora, a sve Cobre imaju Fordov motor. Na osnovi slike pretpostavljam da ovo jest "europska" Cobra, dakle neka s Fordovim motorom 260 ili 289, a ne s monstruoznim 427. No čim ima oznake Cobra, ne može biti Bristol... Dakle sugeriram samo AC Cobra, ako ne znamo koji je motor unutra...
MK2 E-Type Jaguar treba biti samo Jaguar E-Type, ne postoji takva kombinacija poput napisane (postoji E-Type Series II, ali on ima drukčiju masku i svjetla, ovo je najvjerojatnije neki model prve serije (do 1968) prerađen za utrke.

Sorry ako previše picajzliram, ali kad su bitna prava imena... :)
Nemojte kaj zameriti...
Via Ciro Menotti 322

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #23 : 08 Lipnja, 2010, 23:39:30 »
Ovaj Lotus je Lotus Elite, a motor u njemu jest proizvod firme Coventry-Climax, tako da je sve što piše točno... :)
Via Ciro Menotti 322

rallye2

• Gost
« Odgovori #24 : 08 Lipnja, 2010, 23:44:34 »
Citat: dmj;165082
ovaj lotus je lotus elite, a motor u njemu jest proizvod firme coventry-climax, tako da je sve što piše točno... :)

poŠten ispravak

Offline natan

• Antique Member
« Odgovori #25 : 08 Lipnja, 2010, 23:54:19 »
ajme da je bilo biti tamo ...... auuuuuu srce bi izdalo

rallye2

• Gost
« Odgovori #26 : 09 Lipnja, 2010, 00:05:26 »
Citat: natan;165092
ajme da je bilo biti tamo ...... Auuuuuu srce bi izdalo

u biti koŠta novaca gorivo i autoput ulaznica je 14 eura po danu ali se isplati klopa se nosi sa sobom naravno
ali najjaČa je stvar bila kad nam je vlasnik 2 simce abarth i abartha 1000 tc nekakav puknuti englez pustio da mu to sve pregledamo i premjerimo i joŠ nam se zahvalio na kraju jer smo od svih automobila izabrali baŠ njegove

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #27 : 09 Lipnja, 2010, 01:05:10 »
Citat: rallye2;165098
u biti koŠta novaca gorivo i autoput ulaznica je 14 eura po danu ali se isplati klopa se nosi sa sobom naravno
ali najjaČa je stvar bila kad nam je vlasnik 2 simce abarth i abartha 1000 tc nekakav puknuti englez pustio da mu to sve pregledamo i premjerimo i joŠ nam se zahvalio na kraju jer smo od svih automobila izabrali baŠ njegove

To je glavni razlog booma popularnosti utrka oldtimera, takav pristup i ponašanje još u velikoj mjeri prevladavaju i ljudi nisu umišljeni ni nedostupni... Nažalost, mnogi su se aspekti i ovdje komercijalizirali, ima puno varanja kako bi se pobijedilo pod svaku cijenu, ali ipak to još nije prevladalo kao u drugim, formalnijim granama autosporta.

Treba pokušati čim više ići na ovakva događanja, živimo u zlatnom dobu po pitanju utrka oldtimera, veliku se većinu sportskih i trkaćih automobila iz svih epoha može viđati u žestokoj akciji...
Via Ciro Menotti 322

rallye2

• Gost
« Odgovori #28 : 09 Lipnja, 2010, 16:04:40 »
apsolutno se slažem sa svime fia navodno potiče utrke povjesnih vozila svuda u svijetu pa se nadam da ce i kod nas stvari krenuti na bolje a to što smo u monzi vidjeli zizia gregureka sa organizatorima možda nam daje nadu da bi jedno takvo natjecanje možda vidjeli jednom i na grobniku pošto je krug u hrvatskoj preminuo baš zbog toga što se znalo na početku sezone tko će biti prvak u kojem kupu je otjeralo sve normalne gledatelje sa kružnih utrka a nas koji volimo utrke otjeralo da ih idemo gledati vani po italiji sloveniji itd.

ali kako kaže narod  NADA UMIRE ZADNJA

Offline stipe

• Antique Member
« Odgovori #29 : 11 Lipnja, 2010, 03:59:21 »
Sto se A112 tice...