mali pizdek stalno radi probleme..sreca da se kvarovi brzo rjesavaju i ne kostaju puno..jos jedan dokaz kad kupis stari stroj da uvijek ima posla..no gustam u popravcima jer je to pravi nacin da upoznas stroj i zavolis ga jos vise
vec neko vrijeme se otpusta matica na volanu koja zateze vilicu..drzala je neko vrijema ali od treskanja i tezine opet popusta..ulovio me strah da su navoji na vilici otisli...to je 1 col cijev i fini navoj ...vec sam nabavio vilicu od starog montica koji je imao takve navoje a onda sam od darka dobio solex vilicu..prije promjene ipak sam pokusao jos nesto
naime nasao sam u onom ducanu za bicikle u hajnclovoj komplet lezajeve, casice i maticu za 1 col...99kn
prvo sam stavio crnu casicu ali i dalje se nova matica vrtila ali kad sam stavio ovu srebrnu dobio sam jos par milimatara navoja jer je plica casica i matica je fino stegla tako da je sada to ok
stavio sam i cvrstu zicu za dekompresiju tako da sada prvi put solex radi kako treba
naime u desnoj rucki su 2 sajle..jedna je kocnica a druga ide na fergazer i smanjuje dotok benzina..tako da sada prvi puta kad stanem na semaforu solex radi i ne gasi se...kocnice su također zategnute i koce puno bolje premda moram nabaviti prednju kocionu celjust jer kotacic na koji se mota sajla ne drzi..za sada je tu neka improvizacija s granicnikom
------------
solex sada ide kao nikada..danas mi je moj postar izmjerio da sam isao 28 km/h :)