Autor Tema: SOLEX zvan Belmondo  (Posjeta: 30526 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #45 : 01 Listopada, 2010, 09:06:42 »
volim ovakve postove bez zadrske kao tvoj pune neposrednih impresija...post ti je dovoljno jak da ti nudim mogucnost da nabavis ako ne citavog solexa onda barem dobru bazu da ga sredis..

naime danas mi moj novi solex prijatelj dean dovozi jednog solexa i nekoliko rama i rezervnih dijelova..ne znam sta sve tocno ali cu fotkati pa stavim na forum..

ne odustajem od ideje da iduce proljece napravimo jednu međunarodnu solex voznju od brežica do samobora ili zagreba...mislim da bi se moglo sakupiti 15 solexa...za sada nas je 10 mobilnih u hr i 3 frenda iz slovenije....

evo fotke jednog odlicnog solexa od vjeke iz splita..kaze vjeko da je ovo americki solex inace je kupljen u zg

znam za klub biciklin jednom ali nisam znao da imaju solexe..bas ih budem nazvao
« Zadnja izmjena: 02 Listopada, 2010, 08:58:17 Borac »

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #46 : 03 Listopada, 2010, 09:13:48 »
solex nije neka nauka no ima svoje male tajne..moji novi solex frendovi mladen i dean potrudili su pokazatzi mi neke cake na motoricu

stelanje platina

« Zadnja izmjena: 03 Listopada, 2010, 09:16:15 Borac »

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #47 : 03 Listopada, 2010, 21:08:29 »
jedan solex se prodaje na njuskalu kod slavonskog broda..samo gazda trazi 7000 kn ....

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #48 : 05 Listopada, 2010, 07:53:15 »

solex dosta cuka u zadnje vrijeme pa je doslo do prvog raskopavanja

fergazer opran u bengi

a onda sok i razlog cukanja...auspuh i fergazer prepuni zasusenog ulja koji je gotovo zatvorio otvor

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #49 : 06 Listopada, 2010, 07:32:14 »
maksimirski solexi

gospon mladen ima i nesto rezervnih dijelova za solex......mladen je inace zivio u parizu 30 godina a 2 solexa prodao je prije 2 godine u rovinj

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #50 : 06 Listopada, 2010, 23:53:49 »
fabrika bicikala partizan ...:)

http://www.youtube.com/watch?v=ENgzDtTpyn8

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #51 : 07 Listopada, 2010, 08:58:37 »

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #52 : 08 Listopada, 2010, 08:57:31 »
mali pizdek stalno radi probleme..sreca da se kvarovi brzo rjesavaju i ne kostaju puno..jos jedan dokaz kad kupis stari stroj da uvijek ima posla..no gustam u popravcima jer je to pravi nacin da upoznas stroj i zavolis ga jos vise

vec neko vrijeme se otpusta matica na volanu koja zateze vilicu..drzala je neko vrijema ali od treskanja i tezine opet popusta..ulovio me strah da su navoji na vilici otisli...to je 1 col cijev i fini navoj ...vec sam nabavio vilicu od starog montica koji je imao takve navoje a onda sam od darka dobio solex vilicu..prije promjene ipak sam pokusao jos nesto

naime nasao sam u onom ducanu za bicikle u hajnclovoj komplet lezajeve, casice i maticu za 1 col...99kn
prvo sam stavio crnu casicu ali i dalje se nova matica vrtila ali kad sam stavio ovu srebrnu dobio sam jos par milimatara navoja jer je plica casica i matica je fino stegla tako da je sada to ok

stavio sam i cvrstu zicu za dekompresiju tako da sada prvi put solex radi kako treba

naime u desnoj rucki su 2 sajle..jedna je kocnica a druga ide na fergazer i smanjuje dotok benzina..tako da sada prvi puta kad stanem na semaforu solex radi i ne gasi se...kocnice su također zategnute i koce puno bolje premda moram nabaviti prednju kocionu celjust jer kotacic na koji se mota sajla ne drzi..za sada je tu neka improvizacija s granicnikom

------------

solex sada ide kao nikada..danas mi je moj postar izmjerio da sam isao 28 km/h :)

Offline emilijanenko

• Antique Member
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #53 : 08 Listopada, 2010, 09:38:39 »
nisan uopće primjećiva ovo čudo (do tvoje teme), a onda nekidan čiča proprdi kroz kvart na jednome.. i svatin da se voza već misecima :)

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #54 : 08 Listopada, 2010, 10:52:56 »
pitaj cicu da li ga prodaje..ima kandidata ..probaj neku fotku napraviti...

pa eto do nedavno kad si upisao solex u google izbacio je 2 oglasa i to je bilo to sad sam pokacio na nekoliko auto moto foruma i trazilica fino reagira sto je dobro za buduce kontakte kod pretrazivanja...

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #55 : 10 Listopada, 2010, 16:02:33 »

nama najbliza zemlja koja  prodaje nove solexe i koja nudi rezervne dijelove je austrija..cijen aje oko 1.100 eura

http://www.blacknroll.com/catalogue_pieces.htm

Borac

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #56 : 20 Listopada, 2010, 09:33:44 »

prosikito picerija na sveticama ( od prosincekog )..solex 3600 kao dekor

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #57 : 23 Listopada, 2010, 01:19:48 »
Hej Borac...
Hvala na postu i hvala na ponudi, ali si jos neko vrijeme ne mogu ni ''za papar'' skupiti lovu... Malo, jelte... :o khm-khm... :o Udarila recesija... :(
Ali da bi volio imati to cudo... :cool::cool: Bas je mraaaakkk... :D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Matej123

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi 80 "78, buba "72, T2 "78, Tomos A3, 4T, 15SLC, NSU 175&250...
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #58 : 14 Veljače, 2011, 22:14:44 »

:D:D

Attila

• Gost
SOLEX zvan Belmondo
« Odgovori #59 : 13 Siječnja, 2012, 02:08:18 »
Ne znam da li znate, ali Solex se proizvodio u Subotici ('70-ih), a bilo je i proizvodnje u Mađarskoj (sa manjim modifikacijama) u mjestu Berretyóújfalu do 2004-2005 godine, tako da rezervnih delova ima: http://solex-szebenyi.hu/alkatreszjegyzek.html
Nažalost samo na mađarskom jeziku, ali sa lijeve strane možete birati kategorija a sa desne strane slike govore za sebe :-)

U stvari ima drugi link:

http://www.solex-szebenyi.hu/shop/index.php?manufacturers_id=10

Možda se ovdje bolje vidi.
« Zadnja izmjena: 13 Siječnja, 2012, 02:10:50 Attila »