Autor Tema: Gedore  (Posjeta: 29496 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW Bug & Bus
Gedore
« Odgovori #30 : 17 Rujna, 2010, 16:28:02 »
Proxxon je po meni znatno bolje kvalitete od onog Uniora koji se DANAS proizvodi.

ne mjesajte Unior prije 30 godina i ovo danas, ja sam prestao kupovat Unior jer mi se sve prije ili kasnije potrga.   Proxxonu jos nisam nasao manu, a cijena je ok.

Gramat drzi dosta proxxonovog programa.

ovaj set gedora od Lanive je isto odlican za tu cijenu.

SCARY

• Gost
Gedore
« Odgovori #31 : 17 Rujna, 2010, 17:27:31 »
a da modovi promijene naziv teme...

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Gedore
« Odgovori #32 : 17 Rujna, 2010, 18:47:25 »
da bilo bi korisno promjenit naziv i premjestit ju

Offline chbr2a

• Antique Member
Gedore
« Odgovori #33 : 17 Rujna, 2010, 22:13:41 »
oke, onda ću probati iskopati taj prokson jel mi se nedaju pare u vjetar a trebat će mi znam da hoće !!
šta, znači ne vrijedi više ona stara:

"svaki majstor je junior, koji nema alat unior" :D :D :D
"everything is restorable"

tomy_bravo

• Gost
Gedore
« Odgovori #34 : 17 Rujna, 2010, 23:07:03 »
u austriji su sad bile proxon 20 eura na akciji...a plitke duboke i toraxi itd 60 eura...
http://www.crom.hr/images/alati/gedoreProxx.jpg te su bile 20 eura
http://www.preissuchmaschine.de/trend/PROX/Proxxon-Steckschluessel-Satz.html
« Zadnja izmjena: 17 Rujna, 2010, 23:11:30 tomy_bravo »

Offline kizo

• Antique Member
Gedore
« Odgovori #35 : 17 Rujna, 2010, 23:24:50 »
Proxxonov mali i veliki set gedora u jednom, 700 kn gledao neki dan u Samoboru

meni su isto ok, mlati se po njima dobro

Toptul mi se isto cini ok, ima bolju racvu nego Proxxon, ali brijem da je i skup
« Zadnja izmjena: 17 Rujna, 2010, 23:28:05 kizo »

Offline sportiva.t35.com

Gedore
« Odgovori #36 : 19 Rujna, 2010, 12:59:29 »
Koristim već duže vrijeme "krikete" od 1/2" i 1/4" od USAG-a.  Nisam još vidio da ih neka druga firma radi sa kliznim mehanizmom za prebacivanje lijevo/desno. Zgodno riješenje  za skućenja mjesta jer takav "kriket" ima manju glavu.
USAG nije jeftin al je profi kvaliteta.

Offline Keko

• Junior member
  • **
Gedore
« Odgovori #37 : 19 Rujna, 2010, 13:40:45 »

Offline dr. Damba

• Antique Member
  • Vozilo:: zastava 750 84.g. zastava 750 77.g. i pratece pile
Gedore
« Odgovori #38 : 19 Rujna, 2010, 19:52:55 »
odlicne i nepoderive gedore sve prepuruke za njih
Scuderia ABARTH By Damba

Offline mattax

• Antique Member
Gedore
« Odgovori #39 : 20 Rujna, 2010, 15:40:42 »
meštre, firmu Gedore sam gledao prije 3-4 godine u Pevecu (?!?), cca 1200 kn kofer (veliki i mali set, duboki i plitki bitovi), a glede staaarih kvalitetnih alata, koji imaju i preko 30ak godina radnog staža-to je teško nać, jer dida takav alat ostavi unuku, pa unuk bude mulac i ode alat 'vrit... čast iznimkama i sretno u potrazi:palac:
...DNK rulz...

Offline werdas

Gedore
« Odgovori #40 : 20 Rujna, 2010, 18:59:02 »
ovi drže proxxon-a (a mislim da su imali i hazet isto)
veleprodaja su al se da i ovak uzeti zbilja su dečki za preporučiti

Offline chbr2a

• Antique Member
Gedore
« Odgovori #41 : 20 Rujna, 2010, 19:31:47 »
haay,,
danas sam našao kod starog nekog čovjeka nevjerovatni set alata,,, gedore, ključevi ovi oni, specijalni, škripac,,,,

praktički cjela automehaničarska radiona-- on je bio serviser renaulta,,,
što je najbolje govori mi da ima pun tavan djelova za reno-e stare,, uuuu

e da, sad ga nagovaram da mi to pokloni !! xDD
"everything is restorable"

Offline Števa 071

Gedore
« Odgovori #42 : 20 Rujna, 2010, 21:47:17 »
Citat: mattax;181345
meštre, firmu Gedore sam gledao prije 3-4 godine u Pevecu (?!?), cca 1200 kn kofer (veliki i mali set, duboki i plitki bitovi), a glede staaarih kvalitetnih alata, koji imaju i preko 30ak godina radnog staža-to je teško nać, jer dida takav alat ostavi unuku, pa unuk bude mulac i ode alat 'vrit... čast iznimkama i sretno u potrazi:palac:
A imam ja takve 12-tero kutne,narvno 17, 19 više nema račne isto,10 je izlizana ali još posluži,13-je još ok,neke njemačke stare su više od 30 god. i još šerafim s njima.
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline osijekdd

Gedore
« Odgovori #43 : 20 Rujna, 2010, 23:56:26 »
Meni otac u nasljeđe ostavlja Findor set koji je neuništiv (dobro sve se da slomiti), a i stari kaže, kad ih je uzeo u nemačka nekih 70-ih, da su mu rekli da imaju doživotnu garanciju. Za okladu je svašta s njima odvrto i još uvijek je sve u jednom komadu. Samo imaju jednu manu, stari mi ne da ni blizu njima!!! Drži ih u zaključanoj ladici jer sam mu jednom izgubio 17 gedoru i bio je smak svjeta dok ju nisam pronašao (naučio me da ne gubim alat), tako da za sada samo on s njima radi. Tješim se sa starim unior gedorama (također tatinim), pa ne znam kakve su ove nove gedore jer nam nikad nisu trebale.

Offline fuzzy

• Antique Member
Gedore
« Odgovori #44 : 21 Rujna, 2010, 08:47:16 »
Citat: osijekdd;181439
Meni otac u nasljeđe ostavlja Findor set koji je neuništiv (dobro sve se da slomiti), a i stari kaže, kad ih je uzeo u nemačka nekih 70-ih, da su mu rekli da imaju doživotnu garanciju. Za okladu je svašta s njima odvrto i još uvijek je sve u jednom komadu. Samo imaju jednu manu, stari mi ne da ni blizu njima!!! Drži ih u zaključanoj ladici jer sam mu jednom izgubio 17 gedoru i bio je smak svjeta dok ju nisam pronašao (naučio me da ne gubim alat), tako da za sada samo on s njima radi. Tješim se sa starim unior gedorama (također tatinim), pa ne znam kakve su ove nove gedore jer nam nikad nisu trebale.

Ako mislis na Uniorove gedore, moje misljenje je da nisu izgubile na kvaliteti. Ono kaj stvarno je izgubilo su srafcigeri, ne sjedaju bas savrseno, vrhovi nisu konzistentne kvalitete, i uspio sam natjerat jednoga ili dva da rucka "popusti" :mad:
Nakon toga sam silom prilika probao Wiha srafcigere (rucku + par bitova posebno), i odusevljen sam. Vise Uniorove srafcigere ne kupujem, samo klijesta i gedore.
« Zadnja izmjena: 21 Rujna, 2010, 08:51:12 fuzzy »