Autor Tema: Temeljna boja,iskustva i koja je bolja  (Posjeta: 31048 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

sedmica

• Gost
Temeljna boja,iskustva i koja je bolja
« Odgovori #30 : 04 Veljače, 2011, 16:22:20 »
Citat: pajo_patak;214226
evo upravo naručia teroson terotex record 2000 i teroson hv350 vosak za šupljine...kaže da bi trebalo stić početkom idućeg tjedna..hvala sedmica:palac:

no problem,i drugi put :palac:

Al zapravo sam postavio ovaj topic da mi neko pomogne i napiše iskustva sa reaktivnom i epoxiem,bilo je korisnih odgovora al bi me još iskustava zanimalo.
A na kraju ja pomažem drugima :ghh:

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #31 : 04 Veljače, 2011, 18:29:01 »
ja sam na fiesti kad sam radio limariju sve zaštition 3M cink sprejom na lim i onda diht masa  i kit na to... Sve drži super i nema problema sa prijanjanjem....

sedmica

• Gost
« Odgovori #32 : 04 Veljače, 2011, 18:47:55 »
Citat: Risbo;214280
ja sam na fiesti kad sam radio limariju sve zaštition 3M cink sprejom na lim i onda diht masa  i kit na to... Sve drži super i nema problema sa prijanjanjem....

Koji dio limarije auta si radio sa tim sprejom??
Jesi ga izmatiro tj. ošlajfo malo prije diht mase i gita??
Jesi vidio na spreju da li piše da se može prelakirat i te stvari??

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #33 : 04 Veljače, 2011, 20:48:48 »
Citat: sedmica;214244
no problem,i drugi put :palac:

Al zapravo sam postavio ovaj topic da mi neko pomogne i napiše iskustva sa reaktivnom i epoxiem,bilo je korisnih odgovora al bi me još iskustava zanimalo.
A na kraju ja pomažem drugima :ghh:

radim ja sa tom reaktivnom temeljnom, odnosno mobihelovim primerom...četkom ili brusilicom deri do lima, valjkom nanesem 2 tanka sloja ne puno razrjeđena (kupiš posebni utvrđivač), površina ostane mat i fina...malo izmatirat papirom...i piči dalje šta već ide...:palac:
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

sedmica

• Gost
« Odgovori #34 : 04 Veljače, 2011, 20:54:47 »
Citat: pajo_patak;214329
radim ja sa tom reaktivnom temeljnom, odnosno mobihelovim primerom...četkom ili brusilicom deri do lima, valjkom nanesem 2 tanka sloja ne puno razrjeđena (kupiš posebni utvrđivač), površina ostane mat i fina...malo izmatirat papirom...i piči dalje šta već ide...:palac:

Jel to možda mobihel zelena boja jednokomponentno??

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #35 : 05 Veljače, 2011, 00:05:16 »
je:)
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline Risbo

• Antique Member
« Odgovori #36 : 07 Veljače, 2011, 23:14:12 »
Citat: sedmica;214286
Koji dio limarije auta si radio sa tim sprejom??
Jesi ga izmatiro tj. ošlajfo malo prije diht mase i gita??
Jesi vidio na spreju da li piše da se može prelakirat i te stvari??

Rubnjaci i dijelovi pragova i poda... nešto je kitano, nešto samo diht masom i bodyem pokrivano...

Nisam ništa matirao i normalno se primilo sve.... nisam gledao šta piše na spreju.....

sedmica

• Gost
« Odgovori #37 : 07 Veljače, 2011, 23:58:02 »
Citat: Risbo;215017
Rubnjaci i dijelovi pragova i poda... nešto je kitano, nešto samo diht masom i bodyem pokrivano...

Nisam ništa matirao i normalno se primilo sve.... nisam gledao šta piše na spreju.....

hmm...meni je to riskantno.
Inače se to neće odljepit i oljuskat odma,traje to nekad i par mjeseci..a sad diht masa će možda i duže držat.

Offline Risbo

• Antique Member
« Odgovori #38 : 09 Veljače, 2011, 00:49:11 »
A budemo vidjeli :D

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #39 : 09 Veljače, 2011, 01:12:32 »
evo ja imam doma jedan auto 2 godine dosta komada na njemu u cink spreju 1K pa cu pokusat jos danas reci kako stoje stvari iz iskustva, posto je auto od tada na vani i djelomicno pokriven, a cink sprej je na golom limu i vise nista, umro projekt zbog zanimljivijh
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #40 : 09 Veljače, 2011, 16:13:18 »
evo ovak, znaci kompletan dio motornog kosa je bio ogoljen, nesto je vareno i bruseno, goli lim posprican cinkom je i dalje ok, a na mjestima gdje je vareno je sve korodiralo

sedmica

• Gost
« Odgovori #41 : 09 Veljače, 2011, 17:49:52 »
Citat: dvojka;215520
evo ovak, znaci kompletan dio motornog kosa je bio ogoljen, nesto je vareno i bruseno, goli lim posprican cinkom je i dalje ok, a na mjestima gdje je vareno je sve korodiralo

Po tom se vidi da treba bit najkvalitetniji prvi sloj što ide na goli lim,pogotovo na varove,svi oni daljnji premazi su više manje samo dodatna zaštita.
A ako cink sprej na varovima nije sprečio hrđu onda po meni ne valja za prvi sloj,a i upitno je da li će ostali slojevi uhvatit dobro za njega.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #42 : 09 Veljače, 2011, 18:12:03 »
tako je, no meni je taj cink sprej bio samo za privremeno posto sam to gulio i radio, jasno da sam imao namjeru, a i stignem jos maknuti to dolje, uglavnom, svaki ris, zarez je korodirao, a glatki lim ne, sto je dokaz da povrsina lima nije jednako korozivno osjetljiva kao i dublji dio

Mane

• Gost
« Odgovori #43 : 10 Veljače, 2011, 19:44:04 »
Citat: dvojka;215570
tako je, no meni je taj cink sprej bio samo za privremeno posto sam to gulio i radio, jasno da sam imao namjeru, a i stignem jos maknuti to dolje, uglavnom, svaki ris, zarez je korodirao, a glatki lim ne, sto je dokaz da povrsina lima nije jednako korozivno osjetljiva kao i dublji dio
jeli korodirao sami var ili i ono oko njega?

SCARY

• Gost
« Odgovori #44 : 10 Veljače, 2011, 20:18:23 »
Citat: dvojka;215520

hmmm... sve mi izgleda da si unio previše kisika u sam zavar, tako da korodira iznutra... kod autogenog neodgovarajuća žica (korodirana), a kod co2 nekvalitetna žica i premalo plina...
imao sam slučaj kod co2 da mi je 5m žice bilo idealno - dobar luk, provar, zavar, nadvišenje, minimalno špricanja; pa 1m najblaže rečeno živi užas - puca zavar, puca kod zavarivanja, šprica, nikakav zavar i provar, ... -> razlog: loša žica - neujednačene kvalitete... kad sam uzeo drugu žicu sve je opet bilo ok...