Autor Tema: auti iz milicije/policije  (Posjeta: 128798 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bubuleja

Odg: auti iz milicije/policije
« Odgovori #405 : 19 Studenoga, 2017, 11:35:46 »
Imamo mi puno bondovića tu na forumu..neka ih
Adio mare

Offline sds

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: oldtimeri
« Odgovori #406 : 25 Studenoga, 2017, 14:38:36 »
Ne znam kako dosada nisam pročitao ovu temu. Izgleda da me milicija nije interesirala  ;D. Sat vremena sam bio prikovan i čitao sva sjećanja kolege SDS-a. Fasciniran njegovim pamćenjem automobila, modela, broja komada i sl. Nakon čitanja, koje je bilo jako interesantno, došao sam do jednog zaključka. Ili je James Bondić mala beba prema njemu ili kolega SDS krije svoje godine. Na strani 21 napisao je: "Dakle krajem 70-tih je došla kriza pa je i tajna služba dijelila sudbinu naroda u Jugoslaviji. Nije nam bio problem par-nepar jer smo imali pun gepek registracija, a niti gorivo jer smo imali vlastitu benzinsku u Savskoj."

Na stranici 25 je napisao: "Devedesete je SRH postala RH, a SDS se pretvorio u SZUP. Bio sam na pragu tridesete i premješten sam na nove puno delikatnije zadaće, u neposrednu blizinu jednog od tada najbitnijih ljudi u državi. "
Uvijek sam bio slab iz matematike, ali ako je radio u "Službi" krajem 70-tih, a početkom devedesetih je ušau svoje tridesete, ispada je je bio maloljetni "007". Ne velim da kolega SDS laže za sve te aute jer je previše detalja ili prevelika mašta. Možda samo krije svoje godine, što je OK, s obzirom na sve napisano. Evo, to je moje zapažanje.
Inače, jako zanimljiv tekst.

Ništa lažno kolega Spitfire. Rođen sam 1961. godine, a u službi sam počeo raditi 1980., dakle s devetnaest. Kriza goriva u SFRJ je bila početkom osamdesetih. Kad je SRH postala RH imao sam 29, a danas 56 godina.
I nismo mi koji smo tamo radili bili ni sluge James Bondu. Bila je to klasična socijalistička tajna služba koja je u svom radu koristila neka napredna kapitalistička sredstva za rad, do kojih je najčešće izuzev automobila dolazila ilegalno jer nam zapad iz razumljivih razloga to nije htio prodati legalno.
Fama koja danas kod nas vlada o bivšoj službi proizlazi iz činjenice da je odijelo ovog društva skrojeno upravo u sjedištu ondašnje službe u Savskoj, naravno uz odobrenje pojedinaca iz Kockice. Činjenica je da je nekolicina danas vrlo utjecajnih ljudi u ovoj zemlji svoju prvu plaću zaradila upravo u odjelu tajne pratnje koristeći u svom radu automobile koje sam u ovoj temi nabrojio.
« Zadnja izmjena: 25 Studenoga, 2017, 14:51:23 sds »

Offline Drug Kapetan

• Senior member
  • Vozilo:: Fiat Campagnola 1107 JD
« Odgovori #407 : 25 Studenoga, 2017, 16:43:53 »
Ajde daj još ti priča baš sam se bio uživio u to i onda kraj.

Offline spitfire MK1

• Antique Member
  • Vozilo:: triumph spitfire MK1, tomos automatic A3ML
« Odgovori #408 : 25 Studenoga, 2017, 22:23:10 »
Rekao sam da su opisi preprecizni da bi bili fikcija, jedino su mi godine bili knap. Ono sa 70-tim mi je bili nategnuto, a i sa 19 raditi u tajnoj službi mi je bilo malo nevjerojatno. Ali zato su tajne službe. Kad bi svi prepoznavali tajne agente, onda ne bi bili tajni!  ;D  Voziti aute koje ostali iz generacije mogu samo sanjati je bilo sigurno nešto posebno. Otpriliko smo tu negdje po godinama pa se i ja sjećam tih godina, doduše meni te godine nisu bile s toliko akcije. Ako ima još nekih sjećanja, rado bi ih čitao i dalje. Pozz 

Offline hary

• Antique Member
  • Vozilo:: P206, Fiat Tempra
« Odgovori #409 : 02 Veljače, 2019, 15:01:51 »
Rijeka,blizu Kosog tornja, sad je tu PBZ.

Life is too short to drive boring cars

Offline krntija

« Odgovori #410 : 02 Veljače, 2019, 16:22:11 »
Zgodna fotka!!  :drinks:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825