Autor Tema: Zastava 750/850 SPORT RACING SPEED YUGO 45  (Posjeta: 15797 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MOSQUITO

Zastava 750/850 SPORT RACING SPEED YUGO 45
« Odgovori #15 : 18 Siječnja, 2012, 10:33:08 »
Friki je kao i obično otišao u širine i dubine,ali da govori istinu o zakonu reći će vam pričica o mom poznaniku.
Čovjek je mešetario sa autima i u jednom trenu imao je Yuga sa "modnim" dodatkom u vidu startne zastave u uglu prednje haube.
Blago je poppp.....io ,bio je rado zaustavljani vozač,kaže da ga je više puta zaustavilo sa tim Yugom nego sa svim drugim autima zajedno!

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #16 : 18 Siječnja, 2012, 10:39:19 »
Nesmješ odskakat od prosjeka jel te skrate za glavu. U evropi (namjerno sa malim slovom) i kapica ventila mora imat TUV pa košta sto ojra. EU znači drastična uskrata slobode izričaja i blokiranje kreativnosti ma kakva ona bila. Što se mene tiče, stavi brate šta oš samo da ne otpada sa krame....A kamioni bez zavjesica po kiši daju osjećaj da voziš F1..gdje to još možeš iskusiti?:rofl:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline romyo

« Odgovori #17 : 18 Siječnja, 2012, 11:22:56 »
Ne bih sad išao u raspravu ali nešto ipak moram komentirati.

Činjenica, u auto se utuklo i rada i vremena i love, za to veliki naklon.

Ali, brate mili, diskovi stari, istrošeni, ruzinavi...
Pa ako se pogleda malo i motor i sve ovo motora.
Bar to nije bilo problem a niti velika lova malo bolje srediti, očistiti....

Svejedno, biti će on registriran, u to ne sumnjam.  
Sretno mu bilo. :gosp:

Offline kalkan

« Odgovori #18 : 18 Siječnja, 2012, 12:13:37 »
Kad se ide u prepravku auto, prvo sveto pravilo je sve dokumentirati, slikati, evidentirati, popisati djelove koji su zamjenjeni, za te djelove priložiti homologaciju (i veznu potvrdu ako su skinuti sa drugog auta), priložiti pisanu izjavu licenciranog varioca za varove, priložiš još i izjavu servisa koji je to odradio kako su radovi učinjeni po pravilima struke itd...

Sve se ovo čini puno, ali kada se ide sustavno to uopće nije problem. Ovdje je problem što je auto dovežen na tehniči sa papirom "majke mi, sve to valja!!!", a nikakvog pisanog traga što, kako, gdje...

Ovo sve pišem jer sam u zadnjih dva mjeseca u postupku homologacije i prenamjene (osobno-gospodarsko) 30 vozila. Prvi je bio pakao, sada sve ide kao podmazano. Ovdje je problem što je upitna i sama konstrukcija ovjesa, kotači itd. To su ozbiljne stvari.

Evo jedan cp dečka koji je radio dio stvari na autu...

poznam auto jer sam radio na njemu..ubacivao ozvucenje i jos pomogao oko instalacije i tak nekih stvari...

u auto je ulozeno jako mnogo para..necu pricat da se radi o tisucama eura i na kraju auto ne prolazi atest...

trebao je izgledati drugacije u pocetku no vlasnik je mijenjao misljenje par puta i tako...

mislim da je auto cak za prodaju jer od njega nema nista sada kad nemos registrirat

iznutra je stavljen novi pod...sjedala su pretapecirana (trebala su ic  sportska sjedala, tj skoljke, ali vrata se nisu mogla zatvorit)
novi krov napravljen odlicni..radili neki decki iz vinkovaca..

i tak jos mnogo toga..

a sto se tice ozvucenja...eto ima nego magnatovo pojacalo spojeno na  nista...tj na zadnje zvucnike jer nema gdje woofer biti...tj ima al nije  kupljen...pioneer radio s ekranom..i tak jos svasta..svira dosta lijepo  a cak ima i bass

fotke iznutra cu stavit kad ih nadjem...       

Jacky

• Gost
« Odgovori #19 : 18 Siječnja, 2012, 12:23:59 »
nešto najružnije je na ovakvo malo auto kao što je fićo nabacit hrpu plastika i modernih sranja..:to:

Offline drGonz047

• Veteran member
« Odgovori #20 : 18 Siječnja, 2012, 18:50:37 »
@ frik
kalakan je sve napisao, ja sam vec prije komentirao, jednostavno ne možeš neke stvari radit naopako.
ti možeš razvuč struju i vodu po kući pa čekat da te spoje na mrežu, ali ne možeš (možeš ali ne smiješ) napraviti tu kuću pa onda ić vidjet čije je to zemljište :D
tako i ovdje, ok imaš ideju imaš pare pa daj se onda savjetuj, ZNAŠ da poslje svega toga moraš na atest. al ne svi su pametni i yebalee bi se za dve i pol kune u guzicu i onda kad ne prođu na atestu budu izyebanee u sve tjelesne šupljine i onda plaču kako je država u kurcu, kako kod nas niš nemreš napravit itd itd...
QUOTE:dule_vfts
Baba Vanga je bila u pravu......

\'\'ljudi neće znati što bi sami od sebe činili,nakupovati će toliko   drloga da će izbiti ekonomska kriza,a potom i 3. svetski rat jer vise   nece imat opciju kako izaći na kraj ,hteli bi nešto ,a nema se  para\'\'          

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #21 : 18 Siječnja, 2012, 19:17:40 »
Mozemo o ukusima pricat kako je ko kakve felge stavija,retrovizore al ovo???
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline kenmeri

• Antique Member
« Odgovori #22 : 18 Siječnja, 2012, 19:32:01 »
A dobro ne vole svi ol skul izgled neki su za novotarije :pda:

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #23 : 18 Siječnja, 2012, 19:34:51 »
Pa na novin autima bi se dalo diskutirat al na autima di je od plastike instrument tabla i ne cila,onda mislim da nema smisla:D
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline drGonz047

• Veteran member
« Odgovori #24 : 18 Siječnja, 2012, 20:01:09 »
Citat: kenmeri;283220
A dobro ne vole svi ol skul izgled neki su za novotarije :pda:
pa neka si onda i nove aute kupe :D
još nisam vidio da neko sa golfa 5ice skida ajnšpric i radi granu za dva dupla karburatora :D

\'\'ljudi neće znati što bi sami od sebe činili,nakupovati će toliko   drloga da će izbiti ekonomska kriza,a potom i 3. svetski rat jer vise   nece imat opciju kako izaći na kraj ,hteli bi nešto ,a nema se  para\'\'          

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #25 : 19 Siječnja, 2012, 03:33:27 »
Dobro... Auto je ruzan... Recimo... I nije prosao atest jer je - raden naopako posto je prvo postavljen horoz na krovu, a trebali su pitati da li tu uopce smiju kopati temelje.. Kuzim.
Onda ovaj ispljuvak

http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_703/car_photo_351742_7.jpg

nikada ne bi trebao proci atest i homologaciju jer je - ruzan do zla Boga. Odvratan. :tu sad ide smajli koji riga nesto zeleno iz sebe: Na ljestvici odvratnoce ovaj ''ma-nemam-rijeci-za-ovo'' bi bio toliko visoko da ga ni Bupka ne bi preskocio. Ruzan, nikakav - voze ga bahati ljudi bez trunke osjecaja za druge u prometu, arogantni i bezobzirni egoisti. Auto kao da je u ognju Mordora nastao. Pomalo i nepraktican: :lol: :rofl: :rofl: Slovi za đipa. :rofl: Neprikosnovenih voznih sposobnosti. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=To8Uzy_lfp0

Po meni - ovaj auto nikada ne bi trebao biti u prodaji, ali... Je...PIIIP...ga - je. I sta cu ja sad, nista. Slikati cu ih i dalje kako se u Toweru i ostalim skucenim garazama parkiraju preko cetrdeset dva mjesta.
Opet cu pitati... Zasto taj Fico nije prosao atest? :vecernji:
To je poanta. I ja sam rekao da mi se ne svida taj Panettone styling. Jste - izgleda kao krafna sa debelim saturnovim prstenom koji glumi branik. I ja znam da je ''skviknuo'' na atestu jer ga je radio u vlastitoj reziji i krenuo na atest ko bez đolifrka u svatove. Jasno mi je to. :palac:
Ali - zasto nije prosao? Kotace ima - okrugli su. U njima su kocnice, malo hrdave, ali vjerojatno rade. Ima i sofersajbu i uredaj za pranje i brisanje iste. Ovjes bez zracnosti - check! ... Kocnicka tekucina - tocka vrenja na temperaturi ''X'' - zadovoljava... Gume ne štrče van karoserije - check! ... Itd...
Zasto je auto - pao? To bi se trebali pitati. :D
Koji mu je detalj presudio? Jaci motor, nehomologirana svjetla,prebucan ispuh...?
Da li razumijete na sta ciljam?  :D Ako je pao radi ovih nekih clearglass-ova da znamo da te ne stavljamo. Mada to ocito nisu sitnice kad se auto - prodaje jer ne moze proci. To znaci da nije neka sitnica tipa presiroka guma pa ce ti reci barba na tehnickom:''Aaaaj ti to mali doma slini i stavi normalne pa ces proci... Ajde sad... Aj...'' :D
 I da - nje po ukusu i trebao je prije pitati pa ga raditi... :D Svjestan sam toga. :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kalkan

« Odgovori #26 : 19 Siječnja, 2012, 08:01:00 »
Citat: frik-ri;283438
Dobro... Auto je ruzan... Recimo... I nije prosao atest jer je - raden naopako...
Opet cu pitati... Zasto taj Fico nije prosao atest? :vecernji:

...I ja znam da je ''skviknuo'' na atestu jer ga je radio u vlastitoj reziji i krenuo na atest ko bez đolifrka u svatove. Jasno mi je to. :palac:

Ali - zasto nije prosao?

Kotace ima - okrugli su. U njima su kocnice, malo hrdave, ali vjerojatno rade. Ima i sofersajbu i uredaj za pranje i brisanje iste. Ovjes bez zracnosti - check! ... Kocnicka tekucina - tocka vrenja na temperaturi ''X'' - zadovoljava... Gume ne štrče van karoserije - check! ... Itd...
Zasto je auto - pao? To bi se trebali pitati. :D
Koji mu je detalj presudio? Jaci motor, nehomologirana svjetla,prebucan ispuh...?
Da li razumijete na sta ciljam?  :D Ako je pao radi ovih nekih clearglass-ova da znamo da te ne stavljamo. Mada to ocito nisu sitnice kad se auto - prodaje jer ne moze proci. To znaci da nije neka sitnica tipa presiroka guma pa ce ti reci barba na tehnickom:''Aaaaj ti to mali doma slini i stavi normalne pa ces proci... Ajde sad... Aj...'' :D
 I da - nje po ukusu i trebao je prije pitati pa ga raditi... :D Svjestan sam toga. :lol:

Ne razumijem baš ovaj post. Auto ima brojne nepravilnosti. Osnovne su nepostojanje elaborata i potvrde kvalitete urađenih radova. Tko jamči da na prvoj rupi varovi neće popucati i auto se zabiti u drugoga? Tko zna kako su stavljenje kočnice, i da li je to odrađeno po pravilima struke (uz diskove i veće čeljusti jesu li povećani i spremnik ulja i servo)? Na stranu estetika i po mnogima promašen projekt ( o ukusima se ne raspravlja, ali ako 9 od 10 ljudi kaže kako je bolje da nisi ništa dirao, onda...). opaska o Nissanu mi ne stoji jer se auto odlično prodaje, i tu je moguć jedino čisto subjektivni dojam koji je opet kod većine pozitivan.

Na kraju, sama činjenica što se auto sada prodaje i što nije dovršen, govori dosta o kvaliteti ideje i izrade. Da ne kažem da je auto u živo meni osobno još gori, i vide se brojni znaci fušarenja, nepravilni zazori, grbave plastike itd...  Ovaj auto me asocira na Pikecovog Fiću koji je isto prerađen u ovako "ekstremnom" stilu ali njemu ne mogu naći zamjerku u izradi, ideji (show-car koji odlično radi svoj posao) i uporabi. To što ga ja osobno nikad nebi slagao, već spada u onu košaru osobnih afiniteta (netko voli original, netko veliku felgu i u pod, netko Batman plastike itd...).

Meni ovako bude žao i auta i vlasnika i majstora, jer da je sav taj trud malo drugačije posložen imali bi još jedan odličan primjerak Fiće.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #27 : 19 Siječnja, 2012, 10:48:58 »
Kalkane vidim da spominjes elaborate tj potvrde uredjenih radova, i post prije si potezal potvrdu prof. varioca ??

Sta ako covjek ima znanja, i sam radi u kucnoj radinosti ?? Bez da iskesira brdo para majstorima ??

Offline drGonz047

• Veteran member
« Odgovori #28 : 19 Siječnja, 2012, 10:53:30 »
onda ode do atestiranog variodca da mu potpiše da je on vario...

Offline kalkan

« Odgovori #29 : 19 Siječnja, 2012, 11:58:04 »
Citat: Looka-zg;283482
Kalkane vidim da spominjes elaborate tj potvrde uredjenih radova, i post prije si potezal potvrdu prof. varioca ??

Sta ako covjek ima znanja, i sam radi u kucnoj radinosti ?? Bez da iskesira brdo para majstorima ??

Citat: drGonz047;283487
onda ode do atestiranog variodca da mu potpiše da je on vario...

Eto jedan od rješenja. Nema ništa bez papira.

Naravno, ovdje govorimo o prepravkama, ne o održavanju vozila.