krenulo se oko motora :
prvo sa mog bloka (Series 1 motor) skinuto prednji nosac nosaca motora i sam nosac :

izrezao stari zupcanik dolje (Posto su na svima upresani na bregaste, a ovaj je bio seized as fuck) i scupao nosac dolje. zatim sam obrezao prsten okolo da mogu staviti taj isti na postojecu plocu novog motora , jer taj je series 2 , i nema tog nosaca , al vecina sitnica je istovjetna).

dijelovi kvacila i zvona sa starog motora. na staorm zamasnjaku sam dao istokariti nove rupe za series 2 motor i medjuprsten koji ce se upresat , tak da je zamasnjak fino u centru .

korpa stara je ispravna , samo smo ispolirali di ide tarni kuplung lezaj i prenitali staru lamelu.
stara ruka lezaja kvacila se pojela od godina koristenja :

pa smo nadovarili :

i izbrusili da je sad fino puna i nema lufta u vodilici na zvonu :

ruka lagera i lager spojeni. osiguraci su davno istrunuli , pa smo s 2-5 mm zicom za autogeno i tig varenje napravili osigurace . Drze :

nakon sto smo izvrtili motor , provjerili kompresiju . jedan usisni ventil na trecem cilindru nije dihtao....
skinuli smo sve s bloka :

ovo ide na pjeskarenje i cincanje (Ovo je mali dio toga) :

provjera zazora na ventilima je ustanovila da je nesto izmedju sica ventila i ventila :

usis 3 i 4 cilindra :

nakon ciscenja , usisavanja i opet mjerenja kompresije sve je 5. Jos jedna provjerica :

odustao od pjeskarenja i cincanja balansera cim sam skuzio da ima uber meku gumu izmedju. budem samo lagano polakirao u crno , kad ocistim :

skinuo sam ostatke nosaca koji su postojali i dao ih raditi :

I treba ovjes rastaviti i maknuti sa karoserije , jer se motor i getriba ugradjiva prvo , i onda samo ovjes stisne motor gore...

za ovaj tjedan , dosta .
P.S. Motor ne otvaramo , jer em mi se ne da cekati dihtung glave 3 tjedan koji kosta 130 eura, em motor je ociscen , dignuo je pritisak ulja , i ima kompresiju i drzi tlak sustav hladjenja. za prvi test run ostaje takav, u medjuvremenu ostaje u komadu.
P.S.S. Motor izgleda da je sa rekorda A 6 coupe-a. 90 ks po broju motora. Finih 40 KS vise od standardnog kapitan motora.