Autor Tema: Zaboravljeni Renaultovi klasici  (Posjeta: 27087 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Zaboravljeni Renaultovi klasici
« Odgovori #105 : 14 Travnja, 2013, 02:55:40 »
Citat: petak;381544
Bravo Frik samo tako.:palac:
Brani boje močne nam vozilice i tihe patnje mnogih zaluđenih vlasnika čvrkice.
Neki (nemam pooooooojjjjjjmmmmmaaaaaa koji su to :o) ju imaju pod tepihom,:ghh: a drugi sanjaju otvorenih očiju....

A onda, ipak, možda, je furgon na bazi spačeka biJo (sa tvrdim "J") malo prije.... Tko bi ga znao;)

Pa da... :racbo::racbo::racbo:

Aux armes citoyens,
Formez vos bataillons.
Marchons! Marchons!
Qu'un sang impur
Abreuve nos sillons

[video=youtube;HSNAtKhzBKQ][/video]

Viva la Franceeeeeeeee!!!! :to:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Stojadin

• Antique Member
« Odgovori #106 : 14 Travnja, 2013, 10:26:14 »
U svim ovim postovima o Renolićima Twingo je spomenut samo dva puta, onako usput.
Četvorki skidam kapu, i sam sam bio vlasnik jedne ( a u pregovorima sam i za drugu :)  )
no i Twingić je svojom prisutnošću na cestama ostavio veliki trag.
Nezamjetan, više grd nego lip, mali a nevjerojatno prostran i veeeelike preglednosti. Nekome prvo i jedino vozilo,
nekome drugo, treće auto u familiji....
Nekome šminka, nekome nasušna potreba, nekome samo auto za štrapac ( zna li tko hrvatski izraz za štrapac? :) ).
No, on je tu, tih i nenametljiv, malo troši, ne kvari se, pouzdan, prostran, tehnički prolazi bez prethodne panične jurnjave mehaničaru.
Obučio je i mnoge kandidate za vozače ( dok naši pametnjakovići nisu zabranili obuku u autima sa dvoja vrata ).
Hoće li ikada postati legenda, traženi oldić?
Sumnjam, no njegov će trag u segmentu malih autića ostati zasigurno neizbrisiv.

Da, naravno, vozim Twingića.....
jer, Renault je Renault!
« Zadnja izmjena: 14 Travnja, 2013, 10:30:47 Stojadin »
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!

Offline goran16v

« Odgovori #107 : 14 Travnja, 2013, 11:33:15 »
Sto se tice Twinga kao (trazenog) oldija, za njega kao i za mnoge druge je mrka kapa bar iz ove perspektive. Svi znamo da se od pocetka 80-ih pocinju praviti neki drugi automobili koji bi se onako ugrubo mogli opisati kao plasticna galanterija proizvedeni u ogromnim ciframa.

Offline Darjan

« Odgovori #108 : 14 Travnja, 2013, 12:13:03 »
Twingo je i 20 godina nakon predstavljanja jedan od najgenijalnijih gradskih auta ikad. Bio bi posao ubosti jednog 1.2 16v sa Initiale opremom (klima, servo, koža) i rolo krovom jer još nisu previše raskramani, cijena im je popularna, a održavanje bagatela.
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline petak

« Odgovori #109 : 14 Travnja, 2013, 12:42:27 »
Citat: Darjan;381608
Twingo je i 20 godina nakon predstavljanja jedan od najgenijalnijih gradskih auta ikad. Bio bi posao ubosti jednog 1.2 16v sa Initiale opremom (klima, servo, koža) i rolo krovom jer još nisu previše raskramani, cijena im je popularna, a održavanje bagatela.

Upravo takva dva su nedavno osvanula na renault forumu. Nevjerojatno je koliko su opreme ljudi bili spremni "uvalit" u jedan takav autić.

Ali njima je to vjerojatno bio recimo treći autić u kući, kraj kakvih mercenedesa ili beemweja koji nisu nudili adekvatnu paralelu sa tvingom, a ludi su htjeli mali okretan gradski auto sa udobnošću na koju su navikli u velikim krstaricama.

Twingo je definitvno ikona renaulta koja bi čak i mogla zaživiti jer nije imala puno elektronike koja bi mogla crkavati.
R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033   R4 GTL 1.1  25kW 1128 688D7/12   Laguna II 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005   Espace IV 2.0 dci 127kW JK03 M9R-760 PK4-005   NO LOGO je najpoželjniji logo jer sugerira da prave vrijednosti prepoznaju samo oni najupučeniji

Offline goran16v

« Odgovori #110 : 14 Travnja, 2013, 15:03:47 »
Uh ja sam se tih pervezno opremljenih Twinga (npr. Baccara) nagledao po Fracuskoj, ali ne samo njih i tamo nego i po ostalim tjesnim eurposkim gradovima tipa Lancia Ypsilon, pa malo vecih Minia i F-500.
Nema tu nista nevjerovatno, jednostavno ljudi zele maksimalan luksuz u autu koji mogu parkirati u gradskim guzvama. Za njih cijena nije problem, nego kako zgurati 4,5 - 5m dug BMW ili Merc u tjesno parking mjesto tako da je maximalno opremljen Twingo rjesenje.

Offline romyo

« Odgovori #111 : 14 Travnja, 2013, 20:43:48 »
Kad smo več zabrazdili u ove novije vode, pa mi je 'ona' pala na pamet.
A dosad je nismo spomenuli na ovim stranicama.

Predivan auto, ugledao je svjetlo dana 1986 godine. Nekamo piše da je to i 1987.

Ja ih se sječam kad su se prve pojavile kod mene u gradu, to je bilo VAUUUU KAKAV AUTO !
Gubicu smo razjapili kad ju je neki susjed pomorac dovezao novu iz Trsta, to je bilo čuđenje neopisivo.
Bila je crvena, ali ona lijepa crvena, sa onim crnim stubovima koje vode od strane auta pa do krova,
a iza stakla u nekoj tamnoj nijansi, mogao si se ogledavati na ta stakla, pa gore oni nosači na krovu ... JOJ.

Mislim da je bila najljepši karavan u svoje vrijeme, a i dosta nakon toga.

RENAULT 21 NEVADA

Offline Igica

• Senior member
« Odgovori #112 : 14 Travnja, 2013, 21:06:15 »
Citat: sven;326004

(Image removed from quote.)

Sječam se jedne 25-ice Baccare iz bivše firme, 2.8 V6, fantazija od auta. Vozio ga u par navrata, unutra ženski glas na njemačkom govori kad nisi vezan, kad su vrata otvorena itd... ma strava.

Offline renault 4 tl 1981

« Odgovori #113 : 14 Travnja, 2013, 21:38:46 »
Imao je jedan moj susjed Renaulta 25.Jednom sam mu ga pomogao gurati i na to sam dodao:to je auto bilo pojam kada je izašlo ,a on mi je na to rekao:i još je pojam.Bio je u pravu,prava krstarica.
Život je kratak da bi trošio vrijeme na budale.

davoros

• Gost
« Odgovori #114 : 18 Travnja, 2013, 00:22:40 »
Jel na njima bila opcija 7 sjedala? Mislim na 21 nevada.

Offline Darjan

« Odgovori #115 : 18 Travnja, 2013, 00:36:49 »
Citat: renault 4 tl 1981;381671
Imao je jedan moj susjed Renaulta 25.Jednom sam mu ga pomogao gurati i na to sam dodao:to je auto bilo pojam kada je izašlo ,a on mi je na to rekao:i još je pojam.Bio je u pravu,prava krstarica.

Da, mora se priznati da francuska posvećenost detaljima i luksuz oduševljava dok guraš auto po parkingu da upali.
« Zadnja izmjena: 18 Travnja, 2013, 00:41:13 Darjan »
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #116 : 04 Lipnja, 2013, 18:12:55 »
Ja sam dijete Renolčeka :D Za moga života otac je kupovao Renole... Nikud dalje od Francuza i njihove udobnosti. Bili su ovi:
Renault 12

Renault 11, onaj Bondov :D

...

Ovaj drugi, 11ica, to je bilo čudo od auta! Kada ga je otac dovezo bio je pojam od auta, 1985. S njim i šumom i drumom, u njemu i na njemu se vozilo svašta, kao npr. drva, građevni materijal...
 Kaže Darjan "guraš auto po parkingu da upali", s 11icom nikad nikakvih veći problema osim zamjena potrošnih dijelova. GTL motor 1.4 60 KS, koji se ugrađivao i u Clio 1 (75 KS), i u Clio 2 (16V 98 KS)... Doživjela je svoju punoljetnost i 300 000 km, onda je motor riknuo, a limarija procvijetal na pragovima. Imala nekakvi tanki lim i malih 860 kg!

Čitao sam na Renaultovoj stranci da su oni smatrali nasljednika Četvorke Twinga. Gledano u količini (kvantiteti) i popularnosti kakvu je imala Četvorka. To su i postigli, bar sa prvim Twingom.
Ali, povodom 50og rođendana R4 napravili su "world wide" dizajnerski natječaj za nasljednika. Ovaj je pobjedio. Terenac?

A ostale natjecatelje možete vidjeti ovdje
« Zadnja izmjena: 30 Lipnja, 2013, 13:03:01 marconi »
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline chbr2a

• Antique Member
« Odgovori #117 : 05 Lipnja, 2013, 22:32:29 »

citat s neke facebook grupe:
"Renault  Espace, 1987 2.0 benzinac ima board computer elek. prozore i  retrovizore, centralno zakljucavanje i komande radija na volanu i  prednja  sedista koja se mogu obratiti okolo. Baš taj auto je bio  eksponat 1987 na sajmu u Beogradu i onda ga kupila ambasada Švajcarske."
"everything is restorable"