Autor Tema: Kako uvesti OLDTIMER iz EU u Hrvatsku (EU clanicu)  (Posjeta: 183074 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alfa fun

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: neka auta i motori
Odg: Kako uvesti OLDTIMER iz EU u Hrvatsku (EU clanicu)
« Odgovori #225 : 11 Travnja, 2019, 23:40:11 »
Ti isto ne čitaš dobro @alfa fun, ponovit ću; u zadnjem selu u SLO važeće pločice bi bile skinute i vraćene vlasniku u Italiji gdje bi se zatim napravila odjava i sklopio kupoprodajni ugovor i onda bi sa papirima i šlep kamionom pokupio auto iz SLO i vozio dalje na šlepi preko granice i po RH. Osim toga trebaju ti papiri od auta koji glase na tebe da bi prešao granicu.

Bilo je dobronamjerno. Trudim se čitati što i piše.
Kod nas u RH u policiji izvadiš posebne privremene pločice koje ti vrijede tri dana ako na primjer kupiš vozilo u Splitu da ga prevezeš do na primjer do Osijeka i tih tri dana je dovoljno da se prijeđe udaljenost. Nakon tih tri dana ako se voziš s tim pločicama onda si u prekršaju.

Vjerujem da i Talijani imaju sličnu proceduru, ali tvoje boravište nije u Italiji, tu je problem.

Ja se ne bih sa tim zafrkavao, ja bih jednostavno fotokopirao tablice prije vraćanja, plastificirao da ne odlete ili ih kiša ne rastopi i nakačio ih na auto nakon što bih potpisao ugovore i onda bih se s njima vozio do zadnjeg sela u Sloveniji prije RH granice i tamo bih nazvao vučnu službu da me pokupi i preveze preko granice, naravno skinuo bih pločice dok je vozilo na šlepi jer ne bi smjele biti na autu pošto su službeno vraćene, a nakon što prijeđe granicu kilometar dalje skinuo bih ga sa šlepe, nakačio nazad tablice i vozio do doma.

Ili ako si ziheraš uzmi drugu opciju da se dogovoriš sa vlasnikom da ti auto proda, zakapariš auto koliko se dogovorite tako da autu vrijedi i dalje registracija i pločice i on ti da ključeve da odvezeš auto do zadnjeg sela u Sloveniji prije RH granice, tamo skineš pločice i vratiš se u Italiju vlasniku sa skinutim pločicama i odete u automobilistički ured napraviti odjavu, vratiti pločice, potpisati kupoprodajne ugovore i riješio si prijevoz do granice. Sada samo trebaš natovariti auto na šlepu, proći granicu i sa šlepom do doma.

Nisam mehaničar, nisam megaextrajednistveninezamjenjivi autoexpert. Samo volim prometala. Običan sam. Vulgaris.

Offline Megatron

• Veteran member
  • Vozilo:: Olupina
« Odgovori #226 : 11 Travnja, 2019, 23:58:52 »
Je, ali fotokopirane tablice, ne ove prave jer ove prave moram vratiti da bi se vozilo odjavilo u Italiji i prenijelo na mene da mogu papire pokazati na granici. Sa šlepom bez tablica ga moram prenijeti preko granice u svakom slučaju, a poslije granice mogu staviti fotokopirane tablice da se dalje sam vozim ili mi ga šlepa vozi do doma jer Mateo živi u Rijeci pa mu se ne isplati od Rupe do Rijeke riskirati tih 10ak kilometara sa fotokopiranim tablicama, bolje da mu ga šlepa iskipa do doma.
Da treba voziti do Splita zakačio bih fotokopirane tablice.
Možda čak se mogu dobiti u RH privremene pločice u policiji na tri dana, ne znam sada točno koji su uvjeti, ali ovo da se ne mogu dobiti u Italiji Zoll tablice je zaista smiješno.

Znači s pravim tablicama do granice, a s fotokopiranim poslije granice jer pravih više nemam pošto sam ih vratio vlasniku da bih dobio papire.

A ona prva varijanta da cijelim putem vozim sa fotokopiranim tablicama zbog glupih kompjuterskih kamera ipak otpada, prije 20 godina bih, ali u 2019. ipak ne bih.
« Zadnja izmjena: 12 Travnja, 2019, 00:08:23 Megatron »

Offline Čuvitar

« Odgovori #227 : 12 Travnja, 2019, 07:33:47 »
Izvaraše, zatukoše, i na kraju ubiše Tenu (pardon Temu) :suicide:
Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #228 : 12 Travnja, 2019, 07:37:35 »
Zato nam je i drzava i ljudi takvi kakvi i jesu.
Umjesto da posteno platis gledas kako izmuljati sve sto se izmuljati moze untoc sto krsis zakone.
Stavio bi fotokopiju tablice koju je covijek uzeo u italiju i odjavio.
Vozio se s neregistriranim autom po cesti kod nas u hr jer si skrt platiti slepu.
Znaci da imas priliku prevariti drzavu a tako i nas za milione ti bi to napravio.
Bravo!
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

The following users thanked this post: jeep frik

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #229 : 12 Travnja, 2019, 08:11:24 »
Megatrona za premijera  :dance4:
Nežolost muljanje od strane vladajućih i elite provocira ljude da i sami muljaju, jedini je problem što nemaju Čedu i sl. kad ih uhvate.
Glede a u svezi tablica, raspitivao sam se za izradu istih kao naljepnica (nekoć korišteno na rally vozilima) ali nitko mi to nije htio napraviti ( i to je vjerojatno kazneno djelo).
Svako čačkanje po tablicama smatra se facificiranjem pa se ti brate vozaj do mile volje.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #230 : 12 Travnja, 2019, 08:22:33 »
Sta kud svi tu i mali Mujo.
Ako oni varaju i muljaju i mi moramo biti takvi?
Kolega tu s foruma s turbom je rekao da oldtimerski zivot nije jeftin !
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #231 : 12 Travnja, 2019, 08:35:41 »
Naravno da ne, ali riba smrdi od glave, treba sredit zakone i sudove, zaustavit bahato deranje ljudi, pa ovakve pizdarije neće biti ni potrebne ni poželjne.
Oldtimerski život bi trebao bit jeftin za jeftine modele auta kao Fiat, Opel, VW, Zastava i sl., nije svima cilj kurčenje, izložbe i nagrade.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #232 : 12 Travnja, 2019, 14:28:30 »
Saznao sam iz MUP-a da se mogu dobiti pokusne pločice na teritoriju RH da vozilo prevezeš sa jednog mjesta RH u drugo mjesto u RH koje je došlo iz inozemstva. Znači skipaš auto sa šlepe poslije graničnog prijelaza Rupe na njihovom parkingu Rupe i zakačiš te privremene pokusne pločice koje ti vrijede tri dana da se odvezeš na primjer do Splita ili Osijeka i taj dio rute ti je riješen.

MUP također izdaje i izvozne pločice ako netko misli izvesti vozilo iz RH npr. u Italiju ili Njemačku.

Meni još uvijek nije jasno da Talijani nemaju izvozne pločice ako je to istina.

Ako stvarno nemaju ja bih tako napravio, dopeljao bi auto sa važećim talijanskim pločicama do zadnjeg sela u Sloveniji i tamo bih skinuo važeće pločice i vratio Talijanu, napravili odjavu, kupoprodajne ugovore i prevezao auto šlepom tih par kilometara dok ne prijeđe granicu.

Ako te Talijanska policija i zaustavi ti kažeš da ti je to prijatelj dao da ga voziš i platit ćeš u najgorem slučaju neku kaznu, ne moraš ti reći njemu da vozilo ide u drugu državu.
Ili se strpi još godinu dana kada se ukine Šengen 2020. ako se ukine, pa ga dopeljaj do doma sa Talijanskim regama, pa ih onda skini, vrati, odjavi i onda napravi kupoprodajne ugovore.
« Zadnja izmjena: 12 Travnja, 2019, 14:35:44 Megatron »

Offline jeep frik

« Odgovori #233 : 12 Travnja, 2019, 16:32:44 »
 :lazy2:

Offline HILLMAN

« Odgovori #234 : 12 Travnja, 2019, 21:35:30 »
 :kokice:  a osiguranje
Znači pitaj dalje
bitno je znati šta neznaš

Offline Adam.

« Odgovori #235 : 12 Travnja, 2019, 21:48:52 »
Čisti debilizam
Ti Megatrone stalno ispituješ jel se može ovo, jel se može ono, a sve znaš, i više odgovaraš na ta svoja pitanja nego bilo tko drugi na forumu
Ne znam čemu uopće spominjanje kršenja zakona, očito niste upućeni kolike su kazne za lažiranje tablice (navodim samo kao primjer), a da ne govorim o ostalom
Mateo koliko vidim nema para ni za kupit auto vamo u HR, a kamoli onda neki uvoz, koji je daleko većinom skuplji i kompliciraniji

Tako da mi ovo lamatanje uopće nema smisla, samo trpate forum glupostima

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #236 : 13 Travnja, 2019, 10:02:43 »
Adam u potpunosti se slažem. Ovo je čisti debilizam. Kad će te shvatiti da ste dosadili i Bogu i ljudima. Ako ne znate što bi sa sobom dogovorite se i nađite se negdje pa samostalno razbijajte glave jedni drugim sa svojim glupostima, a nas ostale ostavite na miru.
« Zadnja izmjena: 13 Travnja, 2019, 10:10:00 Alfa Veloce »
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #237 : 13 Travnja, 2019, 14:33:19 »
Baš naprotiv, dao sam si truda da saznam informacije i podijelio na forumu ako kome koristi.
Zaključak je da je Italija jedina EU članica koja nema izvozne pločice i jedini legalan način je šlepa, pa tko voli nek izvoli, a ja i dalje ostajem Balkanac u duši koji ne želi nešto platiti ako ne treba.

Offline jeep frik

« Odgovori #238 : 13 Travnja, 2019, 19:02:51 »
Adame slažem se da je tema osla u krivom smjeru iako smo usput saznali neke stvari pravne naravi. Covjek je pitao pa nema veze ima li on, netko drugi ili nema novaca za kupovinu.

Offline Adam.

« Odgovori #239 : 13 Travnja, 2019, 21:13:54 »
Svaka tebi čast što si se potrudio i saznao neke informacije, te podijelio vamo s nama
Al brate ne morate zato nabijat gluposti i rasprave