Autor Tema: rally slike  (Posjeta: 64187 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Odg: rally slike
« Odgovori #135 : 04 Kolovoza, 2015, 15:48:24 »
Imaš broj?  :P
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline gvija

« Odgovori #136 : 04 Kolovoza, 2015, 16:12:45 »
nekak ne verujem da je u srb.
neprilagodjen

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #137 : 04 Kolovoza, 2015, 20:51:01 »
ak
http://www.eifel-rallye-festival.de/en/home.html
malo si pogledajte ,tu sam bil prije 10 ak dana,
teško mogu opisat taj osječaj kad tak nekaj vidiš

Bas kak I Overspeedni kaze mogel si nas obavijestiti prije, neki info pod mitinge. I da molim jos slika! :yes:
A ti Frik I ova tvoja slika, ja vise s tobom ne razgovaram :beee:
« Zadnja izmjena: 04 Kolovoza, 2015, 20:53:48 marconi »
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

« Odgovori #138 : 22 Rujna, 2015, 15:34:35 »
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #139 : 22 Rujna, 2015, 16:23:35 »
Mora biti Reno i guza van, tzv. driftanje, jel može biti Francuz? Ovak:

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #140 : 19 Studenoga, 2015, 15:56:46 »
Poljski reli 1973. Jedini WRC događaj s dva istočnoeuropska automobila na postolju (i jedina postolja za Wartburg i Polski Fiat). Uguglao sam Rajd Polski 1973 i izbacilo mi zanimljive slike, pa evo par komada...

Via Ciro Menotti 322

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #141 : 19 Studenoga, 2015, 19:13:37 »
Zanimljivi auti, Alpina, R12 Gordini, 128 Rally
Sada će me napasti ljubitelji Integralke, ali ona je bila WRC pobjednik kraja 80ih i početka 90ih jer nije imala pravog suparnika. Ona je i zadala pravila sljedeća 2 desetljeća; 2.0 16V Turbo 4x4

« Odgovori #142 : 20 Studenoga, 2015, 08:39:19 »
Samo što je ova na slici 8V, 16 V ima grbavu haubu  :biggrin2:
Istina je da su svi osim Lancie bili zatečeni ukidanjem Grupe B (zbog pogibije 2 upravo Lancina pilota) pa je konkurencija bila smiješna, sa prevelikim autima (Sierra, 405, 200...) ili bez 4 WD (11 turbo). Tek je Celica bila konkurentna.
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #143 : 20 Studenoga, 2015, 08:57:45 »
Citat Overgroznog u SpeedoGaćama Đankija  :pleasantry:
''Tek je Pčelica bila konkuretna.'' Sve do ... Afere ''Restriktor''.  :read:
...Tog jutra djelatnici PNUSKOKA su uletili u Toyotinu garažu i oduzeli sve gedore Koje su zatekli i zapečatili garažu. Iz izvora bliskih istrazi, saznajemo neslužbeno da je Toyota pronevjerila na desetke konjskih snaga...''  :read: :read:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #144 : 20 Studenoga, 2015, 09:10:35 »
To s Grupom A je isto zanimljiva priča. Dakle, imamo firmu koja je posvećena reliju, a u svojoj gami nema ama baš ništa na što bi prenijela taj imidž. Svi drugi konkurenti imaju modele grupe B koji barem nekim osnovnim oblikom podsjećaju na neki velikoserijski model, a Lancia radi tri stroja zaredom (Stratos, 037 i Deltu S4) koji su samo homologacijski strojevi specijalno razvijeni za to i ne prodaju nikakav konkretni model. Da, 037 blago podsjeća na Montecarlo, koji je pred krajem proizvodnog ciklusa, a S4 uzima ime i ništa drugo od solidno prodavane, ali ne baš u cvijetu mladosti, Delte...

I tada najednom Lancia odlučuje udahnuti život modelu koji je već sedam godina na tržištu ugradnjom turba i 4x4 pogona. Nema ama baš nikakve ekonomske računice za ugraditi to na Deltu, koja se bliži kraju proizvodnog vijeka. Osim ako se najednom radikalno ne promijene pravila i taj posve nerazuman model im „slučajno“ savršeno odgovara, praktički jedini takav model na tržištu. Ne da smrdi, nego smrdi iz aviona. Ma koliko obožavao Integralku, i Deltu općenito, duboko sam uvjeren da je ona nastala kao rezultat neke nepoštene prednosti, informacije koju je Lancia imala osjetno ranije nego drugi proizvođači, jer je to jedino razumno objašnjenje njenog nastanka.
Via Ciro Menotti 322

« Odgovori #145 : 20 Studenoga, 2015, 09:20:40 »
Citat Overgroznog u SpeedoGaćama Đankija  :pleasantry:
''Tek je Pčelica bila konkuretna.'' Sve do ... Afere ''Restriktor''.  :read:
...Tog jutra djelatnici PNUSKOKA su uletili u Toyotinu garažu i oduzeli sve gedore Koje su zatekli i zapečatili garažu. Iz izvora bliskih istrazi, saznajemo neslužbeno da je Toyota pronevjerila na desetke konjskih snaga...''  :read: :read:

Frikonja moj, volim i ja pljuvati prevarante, ali govoriš o nekoj sredini 90-ih, a ja o kraju 80-ih i prvoj, a kasnije i drugoj Pčelici sa 4WD. One sa skrivenim a ne šuma-rskim farovima (koja je isto prevelika, a prije nego su taxi vozila zavladala relijem)
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #146 : 20 Studenoga, 2015, 09:45:50 »
Aaaaa hahahahaha  :rofl: :rofl: :rofl:
Sniiimi ti ovu dmj-ovsku hadezeovsku spiku o ''udbaši i komunjare''.  :)) :)) :))
Kaaaaaakva teorija  :rofl: :rofl: Baš sam se od srca nasmijao. Znači - kao i natječaji za raznorazna policijska i ina vozila... Kubikaža u ''kubni milimetar'', bunker u ''kubni decimetar'', dužina ''u milimetar'' i, kao što Ante ima u potpisu definiciju demokracije - tako je i ovdje definiran javni natječaj.  :)) ''Mi raspisali - a vi kako znate. Ako ne znate - svi u 3pm''.  :rofl:
Isto kao i leeeeegendarna scena kad Skeeve predstavlja svoje moći na dvoru u nekom nazovimoga ''razgovoru za posao''  :)) sa kamuflažom Gleepa i da ''na izbor'' - izbor.  :))
Znači, dragi Dino... Ti misliš da je Lancia sa Integralkom ušičarila ''po Rvacki'' neku ''rodijak'' trampu zu janjetinu pod pekom u nekom lokalu u pripizdini i sa spikom ''Slušaaaaj kume... 'Vako... Napravi ti ovo, a ja Imam čoe'ka koji će progurat'... Neijmaš brige kompa... Daj ruku...  :friends: I donesi još bocu crnog...  :drinks: ''  :))
« Zadnja izmjena: 20 Studenoga, 2015, 09:47:58 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

« Odgovori #147 : 20 Studenoga, 2015, 09:48:50 »
A što ti misliš?
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #148 : 20 Studenoga, 2015, 09:50:14 »
Ja mislim da je MUP-ov posao sa Octavijama naguz  :anal: stoljeća.  ;D

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #149 : 20 Studenoga, 2015, 11:28:42 »
Princip je isti, sve su ostalo nijanse...
Mada na drugo, možda i bitnije, pitanje zapravo nemam razuman odgovor, a to je zašto su ostali europski proizvođači digli ruke i pustili Lanciji da vlada. Mislim, kako god temeljita, Integrale je ispod kože ipak bila modifikacija deset godina starog Fiat Ritma i ne može mi nitko reći da se nije uz za te kategorije čak razmjerno umjerenu investiciju moglo napraviti automobil koji bi joj parirao.
I to uz osjetno veću korist, ako su imalo pametni. Jer, Audi je na bazi uspjeha quattra prodavao čitavu gamu modela s oznakom quattro. Peugeot je na bazi uspjeha 205 T16 prodavao megauspješni 205. Lancia je na bazi uspjeha Delte Integrale prodavala, ček da razmislim... hmmm, Deltu Integrale? Da, i one dvije Prisme Integrale koje su kupili pijani kupci u nekom poluzamračenom salonu, jer su bile parkirane guzom uza zid, pa nisu skužili razliku.

Dakako, to i jest jedan od razloga zašto volim Lanciju, a boli me ona stvar za Peugeot ili Audi. Isto kao što volim Citroën, koji mrtav hladan krene rasturati svjetsku rally scenu Xsarom WRC, izvedenicom modela koji upravo izbacuju iz proizvodnje. I koji natjeraju dominacijom one jadnike u Mitsubishiju i Subaruu da gutaju katane za doručak od muke, a onda tijekom deset godina temeljite dominacije uopće ne izbace cestovni sportski model kojim bi kapitalizirali na tržištu te uspjehe, dok Micek i Impreza i danas vire iza svakog ćoška. Ne spominjite mi ono što su oni nazivali sportskim inačicama C4, to je bila lakrdija...
Via Ciro Menotti 322