Pozdravljam projekat prije svega!
Ja sam poprilicni laik al logicki razmisljam,nije li vise koljena i vise otpora ?
Gle... Logički - da... U pravu si. Laički - da... U pravu si. Teoretski - da... U pravu si.

U praksi...

U praksi su stvari ipak malo drugačije. Izrada i proračun auspuha je doslovce znanost za sebe. Kućne radinosti mogu završiti sa kojim konjićem više, a mogu i sa kojim manje. Mogu završiti i sa kojim ''Placebo konjićem više'' jer - više urla, više stišćeš gas.

i automatski si ''brži''.
Da tome (ravna cijev - brže Auto ide) nije tako, evo ti moj primjer.

Kad sam na autocesti ZG-Karlovac naletio na hrpu kofera i prljage koji su ispali jednom slovačkom busu iz onog bunkera na zadnjim vratima i otrgnuo kompletnu cijev auspuha - grmio sam k'o sto vragova, sto halubjanskih zvončara i sto sto Svetih Ilija Gromovnika zajedno. Kroz Gorski kotar sam ''bio najbrži'' i sve sam vozio ''na pun gas'' iz praktičnog razloga jer je tako ''zvuk ostajao iza mene''

pošto je Katra ipak slovi za vozilo Koje je brže od zvuka.

No, kadsam pokušavao biti sporiji od zvuka, čim bi pustio gas začulo bi se nepodnošljiva kombinacija srkanja, hračkanja i hrkanja hrrrrrrrrr pr pr pr p rp rpr hrrrrrrrrr hrrrr pr p rprprprp rprpr prrrrr rr r rhrrrrr hhhhrrrrrr

te sam radi Toga ipak između dva zla - izabrao manje bučno VROOOoOOOOOOoOOOOOOOOOoOOOOOOOOOooOOooOOOoommMMMmmMM zlo.
Da ipak ''bučnije'' nije brže, kao što ni ''otvoren aspuh'' nije brži govori činjenica da kad su me štopali policajci u redovitoj kontroli u Bosancima da je policajac rekao ''Ajde napokon si došao... Slušamo te iz Duge Rese...''

Uglavnom...
Što se tiče ''koljena i otpora''... Mislim da su u spomenutoj znanosti auspuhitizma oni ipak - dozvoljeni.
https://www.google.hr/search?q=f1+exhaust+pipe&biw=1920&bih=1054&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiAyMGRgdvJAhWBOBQKHStlAbAQsAQIGwNavodno ovi momci iz F1 ipak znaju svoj posao.