Autor Tema: BMW E21 320/6 1982. Jerry's #5  (Posjeta: 29836 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TheBIG

Odg: BMW E21 320/6 1982. Jerry's #5
« Odgovori #30 : 10 Prosinca, 2015, 00:07:08 »
Grana je jeb.na i jee.no dobro napravljena  vidi se iz aviona da nije napravljena odokativno

Offline Bellof

« Odgovori #31 : 10 Prosinca, 2015, 13:31:18 »
Kad sam napisa da je granu usralo nisam mislia da ne valja ništa već da je netko odlučia bit pametniji od nekoliko desetaka inženjera. Ja sam viđa i bia upoznat sa granama iz tog doba od raznih firmi koje su ih proizvodile i sve firme su radile na isti kalup, znači za M10 motore su grane rađene po sistemu 4-2-1 di su 1-4 i 2-3 cilindri "upareni" i takvi bi ulazili u jednu dužu Y cijev zbog idealnih perfomansi a na slikama se vidi da to ovoj grani fali jer je netko zavaria samo jednu cijev. Bila je verzija i 4-1 ali takva verzija zbog dužina cijevi koje su zauzimale više mista se koristila kod glava sa dvi bregaste di ispuh ide na suprotnu stranu. Ova grana šta je u Jerrya je vjerojatno Schrickova grana jer ako je sa te 02-ke iz Šestanovca to auto je imalo tii-ov motor sa racing bregastom, špicastim klipovima i ostalim dodacima koji su se mogli kupit kod te firme.

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #32 : 10 Prosinca, 2015, 18:51:27 »
Gleda sam malo po netu i vidim na sta mislis, na ovaj tip grana di ide 4-2-1;

Iako mi se cini da su ove kod mene u startu bile tipa 4-1 kao ove sa slika;

Evo malo sa drugih strana i izbliza;

:hi:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #33 : 10 Prosinca, 2015, 19:45:34 »
Spoji ti to lipo na šestaka, ona 2 cilindra šta ti ostanu viška nabij na ipsilon pa imaš i 4 u 1 i 2 u 1  :focus:   :biggrin2:
I did it my way 😎

Offline Bellof

« Odgovori #34 : 12 Prosinca, 2015, 18:28:08 »
@ Jerry tih godina su skoro 99% tunera radili na ovi sistem 4-2-1 dok je Schrick to gura 4-1 ali sa puno širom ovom jednom cijevi koja je izlazila iz pirje put lonca, sličnog ako ne i istog sam i ja ima.

Offline boresky

• Antique Member
  • Vozilo:: | SAAB 900 1981 |
« Odgovori #35 : 12 Prosinca, 2015, 21:05:20 »
Pozdravljam projekat prije svega!
Ja sam poprilicni laik al logicki razmisljam,nije li vise koljena i vise otpora ?
-Pretpostavka je majka pogreške-

Offline Vetter

• Antique Member
    • Nordic Renegade
  • Vozilo:: Volvo turbo
« Odgovori #36 : 12 Prosinca, 2015, 21:22:56 »
Mene samo zanima gdje vi nalazite ta "Volvo kliješta", koja su bila samo na 240 turbo, kad ja u cijeloj bivšoj Jugi znam za 4 takva auta, koji imaju svoja kliješta na sebi, a ovdje svakih pet minuta ih neko izvuče iz paštete... :)

Ozbiljno...treba mi nekih stvari.

E9 kvake su uuuh.
svenska trollkarlen

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #37 : 12 Prosinca, 2015, 21:35:05 »
Ova kod mene su za neventilirajuci disk sa karavana, susjed ima jos par setova ovakvih i za ventilirajuci disk, ali nikako da se udostoji razgrnit hrpu dijelova u garazi... Imao je dosad 11 Volva 240 i slicnih... (ne razumijem se bas u te oznake...)
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline citroen69

• Junior member
  • **
« Odgovori #38 : 13 Prosinca, 2015, 17:42:51 »
Preedobro  :hi:. Jedan od meni najdrazih
bmw-a nadam se da ce dobro ispast na kraju.
Pozdrav iz Imotskog  :byeg:

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #39 : 13 Prosinca, 2015, 18:39:35 »
Zahvaljujem na zeljama  :thank_you2: Pozdravi Nevena, Notu i ostatak ekipe  :hi:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #40 : 14 Prosinca, 2015, 10:23:39 »
Pozdravljam projekat prije svega!
Ja sam poprilicni laik al logicki razmisljam,nije li vise koljena i vise otpora ?

Gle... Logički - da... U pravu si. Laički - da... U pravu si. Teoretski - da... U pravu si.  :thmbup:

U praksi...  ;D ;D ;D U praksi su stvari ipak malo drugačije. Izrada i proračun auspuha je doslovce znanost za sebe. Kućne radinosti mogu završiti sa kojim konjićem više, a mogu i sa kojim manje. Mogu završiti i sa kojim ''Placebo konjićem više'' jer - više urla, više stišćeš gas.  :moto: i automatski si ''brži''.
Da tome (ravna cijev - brže Auto ide)  nije tako, evo ti moj primjer.  :)) Kad sam na autocesti ZG-Karlovac naletio na hrpu kofera i prljage koji su ispali jednom slovačkom busu iz onog bunkera na zadnjim vratima i otrgnuo kompletnu cijev auspuha - grmio sam k'o sto vragova, sto halubjanskih zvončara i sto sto Svetih Ilija Gromovnika zajedno. Kroz Gorski kotar sam ''bio najbrži'' i sve sam vozio ''na pun gas'' iz praktičnog razloga jer je tako ''zvuk ostajao iza mene''  :rofl: pošto je Katra ipak slovi za vozilo Koje je brže od zvuka.  ;D No, kadsam pokušavao biti sporiji od zvuka, čim bi pustio gas začulo bi se nepodnošljiva kombinacija srkanja, hračkanja i hrkanja hrrrrrrrrr pr pr pr p rp rpr hrrrrrrrrr hrrrr pr p rprprprp rprpr prrrrr rr r rhrrrrr hhhhrrrrrr  ;D te sam radi Toga ipak između dva zla - izabrao manje bučno VROOOoOOOOOOoOOOOOOOOOoOOOOOOOOOooOOooOOOoommMMMmmMM zlo.
Da ipak ''bučnije'' nije brže, kao što ni ''otvoren aspuh'' nije brži govori činjenica da kad su me štopali policajci u redovitoj kontroli u Bosancima da je policajac rekao ''Ajde napokon si došao... Slušamo te iz Duge Rese...''  ;D
Uglavnom...
Što se tiče ''koljena i otpora''... Mislim da su u spomenutoj znanosti auspuhitizma oni ipak - dozvoljeni.  ;D

https://www.google.hr/search?q=f1+exhaust+pipe&biw=1920&bih=1054&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiAyMGRgdvJAhWBOBQKHStlAbAQsAQIGw

Navodno ovi momci iz F1 ipak znaju svoj posao.  :thank_you2:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline DeBrna

• Veteran member
« Odgovori #41 : 17 Prosinca, 2015, 00:31:40 »
Jerry, svaka čast na ergeli, stvarno moraš voliti te ajkulice   :hi: sretno sa radovima :download:
čovjek je stvorio kotač, BMW ga je najbolje iskoristio

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #42 : 17 Prosinca, 2015, 17:49:41 »
Zahvaljujem  :hi: Negoo... sta je tvojim strojem, dokle je to doslo? :popcorm1:

Offline DeBrna

• Veteran member
« Odgovori #43 : 17 Prosinca, 2015, 23:47:23 »
ah, stoji 02, komadi se gomilaju da ne mogu ni ući više u garažu, a vrag me doveo u napast pa kupio si registriranu ajkulu 315 sa plinom, tek toliko da imam jedan oldtimer u voznom stanju  :punish2:

nisam neki ljubitelj tog E21, draži mi je 02, tako kad ga još malo dotjeram, postam slike na forum pa ću ga tebi prodat  :bravoo: :yahoo:

bit će nešto, ali da neidemo u offtopic ......
čovjek je stvorio kotač, BMW ga je najbolje iskoristio

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #44 : 17 Prosinca, 2015, 23:54:59 »
Neka neka, samo gomilaj dijelove; jednog dana ce sve to sjest na svoje mjesto  :thmbup: