Autor Tema: Citroen CX Prestige  (Posjeta: 63444 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sigmafahrer

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Citroen CX, Mitsubishi Sigma, Jaguar XJR
Odg: Citroen CX Prestige
« Odgovori #45 : 23 Rujna, 2016, 09:50:31 »
Da, to su CXovi od turbonene iz Broda. Usput, čovjek zna puuno toga o Citroenima,hvala mu na savjetima,već mi je bio od pomoći. Može biti za taj motor, zeleni je bio diesel.

@ sarmaguru : bio sam prije par dana,ali ne sa CXom. Nadam se za Božić ili N.Godinu. Uvijek si dobrodošao prijatelju  :drinks: ,znaš gdje sam  :thmbup:

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #46 : 25 Rujna, 2016, 21:18:06 »
Jučer malo radio na kolima: stavio lajsne na prednjem braniku što su falile, druga manja original antena, preradio kamionske fanfare na original kućišta citroena, beep, beep, novi rückwärts schalter na mjenjaču

« Zadnja izmjena: 26 Rujna, 2018, 17:15:32 sigmafahrer »

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #47 : 25 Rujna, 2016, 23:44:10 »
  ... I dok sam radio vani grmi V8, dolazi čovjek sa Coronetom Super Bee, kako auto izgleda!!!  Više slika u nekoj drugoj temi

« Zadnja izmjena: 26 Rujna, 2018, 17:16:04 sigmafahrer »

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #48 : 03 Listopada, 2016, 12:59:08 »
Evo priče na što sam naletio tražeći Cxa proteklih mjeseci. Kako sam ustajao i lijegao sa Le parking¸autoscout, mobile.de naiđem na oglas prodajem Citroen cx ,10000€ i samo jedna slika, nekoliko poslaganih Cx-a. Nazovem, ugodan, strpljiv čovjek me sasluša, kažem mu da me uhvatio Cx virus (reče poznato mu je) i da tražim auto za sebe. Pitam ima li možda S2 turbo- ima, ima li Prestige- ima, ima li turbo Prestige- ima, jbt ovaj ima sve, e to moram vidjeti. I to sve ni 100 km od mene, ne mogu vjerovati. Dogovorimo termin i za par dana krenem prema Bühlerzellu preko sedam gora i sedam mora, tako je izgledalo jer cesta vodi kroz mala sela, šume, stotine zavoja,ceste za uživanje u vožnji. Usput saznam da je Herr Beck jedan iz obitelji Beck koji su tadicionalno vezani za Citroene, auto kuće, radione, oldtimeri, dijelovi.
 Kad smo stigli već na velikom dvorištu ŠOK!!  Deseci Cxa, Xm, bx, xantia, C6 i ostalih Citroena ali dominira CX. Ulazimo u ogromnu halu, 2000 m2, još veći ŠOK za mene!!! Puna hala Cx-ova (nisam brojao ali između 40 i 50, ukupno oko 200 auta,) toliko ih u životu nisam vidio. Sve moguće verzije. Bar sedam Prestigea, nekoliko turbo2, diesela, turbodiesela, ali većinom S2 modeli tek par chrom modela S1, jedan savršeni DS, GS, Xm, hrpa dijelova, felge, trx gume, ukratko za citroenaše raj na zemlji.
 I onda je počela priča, čovjek zna sve o Cx-u, vjerujte sve. Radi na njima od početka proizvodnje 1974, na DS-u još prije toga. Inače Herr Becku je preko 70 godina i svaki dan šarafa u radioni i uživa u tome. On je Cx-bogat čovjek. E sad, auti koji su u top stanju već imaju kupce, dosta ih je za restauraciju ali baze odlične. Dođeš, kažeš šta želiš i čovjek sve napravi, doduše ne za male pare. U odnosu na Cx tržište Francuske, Nizozemske, Italije i Belgije je skup, ali rekao bih u Njemačkoj prosječne cijene.
Meni je za oko zapeo Prestige turbo 1, isti ovakav kakav sam kupio ali 15000 €. Pošto je moj limit bio 10000 nisam bio ni blizu. Nudio mi je i dosta jeftinijeg Cx 25 gti ali: bež unutrašnjost, motor sauger, automatik, kratki, ništa od onoga što sam sebi zacrtao. Taj Gti je ovaj sa prve slike. Jako bode oči i jedan turbo, cassis tamnocrveni, gotovo crn, unutra isto tamnocrvena koža, jako rijetka kombinacija, 10000 € je ok ali već prodan kupcu u Švicarsku. I tako zbog nesrazmjera mojih želja i mogućnosti ne kupih ništa :resent: ali sam i danas pod dojmom svega viđenog.
 I sad ono najbolje, na odlasku mi Herr Beck reče da ima par auta u top stanju koji nisu na prodaju i koji su manjim garažama (nisam skontao gdje) i ostavio ih je samo za sebe. Ponekad ih ako je lijepo vrijeme provoza. Nisam dokučio ima li čovjek nasljednika ali bilo bi šteta da nitko ne nastavi ovo što Herr Beck radi. Nema druge nego predložiti mu da me usvoji ;D. Nažalost od silnog uzbuđenja ostavio sam mobitel u autu i nisam slikao ali dojam je da čovjek i nije baš bio raspoložen za tu ideju. Uglavnom nadam se da ovo nije bio zadnji posjet Bühlerzellu.

« Zadnja izmjena: 26 Rujna, 2018, 21:55:33 sigmafahrer »

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #49 : 03 Listopada, 2016, 14:24:36 »
Vidiš kako ima i sretnih završetaka tih fanatika. Netko tko ima prostora i sredstava svih oblika pa si uspije sačuvati sve. Ja sam neki dan bio kod jednog starog čiče u blizini Zagreba koji je svojedobno radio na proizvodnji bube u Švabiji i imao je preko 100 vozila...što buba, što kombija...Onda je došla na red autocesta u njegovoj blizini te su iskopom zatrpali 50ak auteka. Kaže da je prije dok je bio mlađi išao kopati kako bi skinuo zadnji most od t1. Eto...ima i ovakvih priča koje nažalost imaju u loši kraj.

U svakom slučaju, bravo za cx-a!

Offline Dariich

• Antique Member
  • Vozilo:: Vw Beetle 1972 ( Ex 1964/1974)
« Odgovori #50 : 03 Listopada, 2016, 20:57:09 »
Top slike!  ;D

Zvonimire, ajmo kopat  :dance4:
Vw Beetle 1972 owner...

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #51 : 03 Listopada, 2016, 21:21:24 »
Haha...to je vjerojatno zemlja pojela sve...

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #52 : 08 Listopada, 2016, 21:04:34 »
Jučer stigao paket, materijal za obnovu krova, crni stoff i odg. ljepilo. Bit će neko vrijeme očit nesklad boja, sad je siv iznutra. Ali plan je potpuno crna unutrašnjost, uklj. i crnu kožu

« Zadnja izmjena: 26 Rujna, 2018, 17:16:45 sigmafahrer »

Offline turBina

« Odgovori #53 : 10 Listopada, 2016, 11:00:59 »

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #54 : 23 Listopada, 2016, 21:09:22 »
Dobra večer oldschooleri !
Danas krov Citroena dobio novi tapecirung

« Zadnja izmjena: 26 Rujna, 2018, 21:56:29 sigmafahrer »

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #55 : 24 Listopada, 2016, 23:33:18 »
Danas mi se javlja čovjek iz Belgije od koga sam kupio auto. Ne može bez CXa,pa si kupio opet Prestigea 2.5, bez turba, automatik.

« Zadnja izmjena: 26 Rujna, 2018, 21:58:20 sigmafahrer »

Offline sven

• Antique Member
  • Vozilo:: youngschool punoljetnici
« Odgovori #56 : 24 Listopada, 2016, 23:44:26 »
Praznik za oči... :smile:

Offline turBina

« Odgovori #57 : 25 Listopada, 2016, 15:46:08 »
Krasan. :)

Ima krasnih i povoljnih primjeraka u eu ali upustit se u uvoz oldtimera u hr nije za tanke zivce.

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #58 : 26 Listopada, 2016, 19:35:22 »
Nizozemska,nekoliko ovakvih zgrada...

a u njima...
« Zadnja izmjena: 26 Rujna, 2018, 22:06:17 sigmafahrer »

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #59 : 26 Listopada, 2016, 20:12:13 »
a u njima...

Medo?
Tigar?
Mica maca?
 :biggrin2:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”